- 21 Mart 2022
- 31
- 12
- 8
- 23
- Konu Sahibi Zehra Antar
-
Öncelikle cok gecmış olsun ama 7 aylık bebeğe inek sütü verilmez 1 yasına kadar formül mama içmeli ek gıdayla birlikte hele bebek bisküvisi zaten baslı basına kabız yapar verme sakın daha cok kucuk o aylar da yarım cay bardağını gecmez ek gıda cogunluk anne sütü yada formül mama benim ogluma Bebelac Gold iyi gelmişti denediniz mi bilmem ama normal manalara gore yağlı kolay yaptırıyo zaten sürekli zeytinyağı sürekli fitil kullanılmaz bilgin olsunMerhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylik hero bybe maması veriyorum tahıllı olanlardan bebeğim büyük tuvaletini yapmakta çok zorlaniyor ağlayarak yada poposuna zeytin yağı sürerek anca yapıyor ama yaparken arka tarafı çatlamış gibi kan geliyor sonra mama dan vaz geçtim inek sütüne bebek bisküvisi karıştırarak veriyorum o da yaramıyor sürekli isal bütün mamaları denedim ama bebeğime yaramıyor ek gıda da veriyorum ama büyük yapmada çok zorlanıyor ağlaya ağlaya yapıyor ne yapmam lazım doktor da fitilden başka birsey vermiyor bilginiz varmi bu konu hakkında
Bide bebek 7 aylık daha cok kucukİnek sütü veremezsiniz 1 yaşından önce.
İshal mi kabız mı anlamadım ama kabızlık durumunda çocuğumda uyguladığım şeyler bunlar:
1 yk zeytinyağı içiririm,
Elma/armut yediririm,
Siyah erik suyu içiririm,
Muz, patates, beyaz ekmek vermem.
Bunlar işe yaramadığında eczacının tavsiye ettiği dulcosoft diye bir ilaç içirmiştim, çok iyi gelmişti.
Konu hakkında bilgim yok biri mesajınızı görsün diye yazdım, çocuk sahibi bir kaç arkadaşımı da etiketleyim belki yardımcı olabilirler.
Kızlar bir bakabilir misiniz?Sabrina01 A airy-fairy maviss_34 OKYANUS302
Okyanuscum gereğince açıklamış zaten duygularıma tercuman olmuş ben ek gıdaya geçince bı kabızlık yaşamıştım oda üç gün sürmüştü zaten bağırsaklar alışana kadar ama inek sütü olmaz ya çok geçmiş olsunÖncelikle cok gecmış olsun ama 7 aylık bebeğe inek sütü verilmez 1 yasına kadar formül mama içmeli ek gıdayla birlikte hele bebek bisküvisi zaten baslı basına kabız yapar verme sakın daha cok kucuk o aylar da yarım cay bardağını gecmez ek gıda cogunluk anne sütü yada formül mama benim ogluma Bebelac Gold iyi gelmişti denediniz mi bilmem ama normal manalara gore yağlı kolay yaptırıyo zaten sürekli zeytinyağı sürekli fitil kullanılmaz bilgin olsun
İnek sütü veremezsiniz 1 yaşından önce.
İshal mi kabız mı anlamadım ama kabızlık durumunda çocuğumda uyguladığım şeyler bunlar:
Elma/armut yediririm,
Bunlar işe yaramadığında eczacının tavsiye ettiği dulcosoft diye bir ilaç içirmiştim, çok iyi gelmişti.
Bide bebek 7 aylık daha cok kucuk
Ah benim tatlı iyi yürekli annişlerimmmOkyanuscum gereğince açıklamış zaten duygularıma tercuman olmuş ben ek gıdaya geçince bı kabızlık yaşamıştım oda üç gün sürmüştü zaten bağırsaklar alışana kadar ama inek sütü olmaz ya çok geçmiş olsun
Merhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylik hero bybe maması veriyorum tahıllı olanlardan bebeğim büyük tuvaletini yapmakta çok zorlaniyor ağlayarak yada poposuna zeytin yağı sürerek anca yapıyor ama yaparken arka tarafı çatlamış gibi kan geliyor sonra mama dan vaz geçtim inek sütüne bebek bisküvisi karıştırarak veriyorum o da yaramıyor sürekli isal bütün mamaları denedim ama bebeğime yaramıyor ek gıda da veriyorum ama büyük yapmada çok zorlanıyor ağlaya ağlaya yapıyor ne yapmam lazım doktor da fitilden başka birsey vermiyor bilginiz varmi bu konu hakkında
Bebeklere inan sütü verilmez ki asla 2 yaştan küçüklere verilmez.. Bebeklere ek gıdalar verilmesi öyle hersey karıştırıp verilmemeli birseyi deneyip ona karşı tepkisine bakmalısınız yani meyve püresi vereceksini bir meyveyi denemeli ona tepkisi bakılır alerjik durum veya kabızlık oluyormu bu bebeğiniz onu sindiremiyorum demektir o gıdayı menüsünden çıkarmanız lazım ve ilerde yeniden dönersiniz sonuçta bu bebek sadece anne süt içiyordu değişik gıdalar bir anda verilmemeli... Ve fitil kullanınca kakasını yaptı bitti bir kere kullanılmaz onu ikinci günde vermen lazım.. ama bak tekrar diyorum inek sutu kesinlikle vermeyin formula sütü veya anne sutu ekleyinMerhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylik hero bybe maması veriyorum tahıllı olanlardan bebeğim büyük tuvaletini yapmakta çok zorlaniyor ağlayarak yada poposuna zeytin yağı sürerek anca yapıyor ama yaparken arka tarafı çatlamış gibi kan geliyor sonra mama dan vaz geçtim inek sütüne bebek bisküvisi karıştırarak veriyorum o da yaramıyor sürekli isal bütün mamaları denedim ama bebeğime yaramıyor ek gıda da veriyorum ama büyük yapmada çok zorlanıyor ağlaya ağlaya yapıyor ne yapmam lazım doktor da fitilden başka birsey vermiyor bilginiz varmi bu konu hakkında
Teşekkür ederimKonu hakkında bilgim yok biri mesajınızı görsün diye yazdım, çocuk sahibi bir kaç arkadaşımı da etiketleyim belki yardımcı olabilirler.
Kızlar bir bakabilir misiniz?Sabrina01 A airy-fairy maviss_34 OKYANUS302
O bebe bisküvilerinde şeker yok mu? Şeker de kabızlık yapar hem de âlâsını.
Lütfen bebeğinize yeni bir gıda tattırmadan önce internette kıs
7 aylik bebege ne tahilli mama verilir ne inek sutu. Kan gelecek kadar bagirsaklari yiprandiysa bir doktora danisin. Ve bagirsaklari toplamak icin acilen probiyotik takviyesime baslayin.Merhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylik hero bybe maması veriyorum tahıllı olanlardan bebeğim büyük tuvaletini yapmakta çok zorlaniyor ağlayarak yada poposuna zeytin yağı sürerek anca yapıyor ama yaparken arka tarafı çatlamış gibi kan geliyor sonra mama dan vaz geçtim inek sütüne bebek bisküvisi karıştırarak veriyorum o da yaramıyor sürekli isal bütün mamaları denedim ama bebeğime yaramıyor ek gıda da veriyorum ama büyük yapmada çok zorlanıyor ağlaya ağlaya yapıyor ne yapmam lazım doktor da fitilden başka birsey vermiyor bilginiz varmi bu konu hakkında
Teşekkür ederim ama bu söyledikleriniz zaten bebeğimde kabızlık yapıyor her şeyi denedim ama olmadı sadece bisküvi ile sutu karistirip verdiğimde ishal oluyor başka yiceklerde kabizİnek sütü veremezsiniz 1 yaşından önce.
Elma/armut yediririm,
Teşekkür ederim ama yapıyorum ne yaparsam yapım olmuyor banada zaten ebe öneriyor öyle yediriyorum bazı seyleriOna daha yeni yogurt falan baslaman lazım ama kendinin probiyotik mayayla mayaladığın yogurttan 2 tatlı kaşığı 3 tatlı kasıgı kadar daha denemeli kademeli ek gıda vermelisin ek gıda sayfalarını takip etmeni öneririm yada blv grublarını daha havuc prinç patates püresi evresi oda az az 3 gün kuralıyla alerji yapar mı yapmaz mı hatırlamam sanıyordum ama hala hatırlıyorumek besin sayfalarını takip et canım beslenmenin cogunu formül mamayla karsılama zamanı yani tatdırmak amacın olmalı doyurmak değil
Anladım teşekkür ederim ama inek sütüne bebe bisküvisi ve az su karıştırıp vermemi ebe önerdi sütüm yok emziremiyorum diye ilk mama verdim bebelak sonra hero beybi ek tahıllı verdim sonra kendi yaptığım yoğurt çorba taze inek sütü felan onları verdim ama bazı şeyler alerji etkisi yapıyor zaten verdiğim süt sadece ishal yapıyor gerisi kabız ne yapsam kabız yaniİnek sütü vermeyin hanimlar da demiş zaten avakoda armut iyi gelir belki zorlanmadan çatlamış da olabilir canı acır canım ya ek gıdaya fazla yüklenme daha küçük zaten boy kilo cok geride değilse ben kakasını yapamadığı zaman emzirirken sadece armut avokada veriyorum
Gidiyorum ama sadece fitil veriyor başka bisey yok o da ise yaramiyor7 aylik bebege ne tahilli mama verilir ne inek sutu. Kan gelecek kadar bagirsaklari yiprandiysa bir doktora danisin. Ve bagirsaklari toplamak icin acilen probiyotik takviyesime baslayin.
Bana ebe önerdi sütü ondan ama fitil ise yaramıyor yine yapamıyor kullanıyorum ama ise yaramıyor boşuna bebeğin arkasını acitmaya degmiyorBebeklere inan sütü verilmez ki asla 2 yaştan küçüklere verilmez.. Bebeklere ek gıdalar verilmesi öyle hersey karıştırıp verilmemeli birseyi deneyip ona karşı tepkisine bakmalısınız yani meyve püresi vereceksini bir meyveyi denemeli ona tepkisi bakılır alerjik durum veya kabızlık oluyormu bu bebeğiniz onu sindiremiyorum demektir o gıdayı menüsünden çıkarmanız lazım ve ilerde yeniden dönersiniz sonuçta bu bebek sadece anne süt içiyordu değişik gıdalar bir anda verilmemeli... Ve fitil kullanınca kakasını yaptı bitti bir kere kullanılmaz onu ikinci günde vermen lazım.. ama bak tekrar diyorum inek sutu kesinlikle vermeyin formula sütü veya anne sutu ekleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?