• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet problemi

Herkese merhaba.
Ben büyük tuvaletimi yaparken aşırı zorlanıyorum.Yıllardır böyle.Yediklerime dikkat etsem de.Sabahları aç karnına zeyrinyağı olayını da denedim bana mısın demedi.Yulaf falan da öyle.
Hastahaneye de gittim tabi.Hemoroid şüphesiyle.Ama hemoroid değilmiş.Kolonoskopi de yapıldı bu arada.
Ben bu kabızlıktan nasıl kurtulurum tuvalet işkenceye dönüştü artık imdat diye bağırasım var
Aynı sorun eşimde vardı dr bir ilaç yazdı bir ay düzenli kullandı baya bir kilo da verdi o ilaçla sonrasında düzeldi mideden başlayarak sindirimini düzenleyecek demişti dr ismini bilmiyorum bir pakette iki tane çıkıyor suda çözülüp içiyordu

Herkese merhaba.
Ben büyük tuvaletimi yaparken aşırı zorlanıyorum.Yıllardır böyle.Yediklerime dikkat etsem de.Sabahları aç karnına zeyrinyağı olayını da denedim bana mısın demedi.Yulaf falan da öyle.
Hastahaneye de gittim tabi.Hemoroid şüphesiyle.Ama hemoroid değilmiş.Kolonoskopi de yapıldı bu arada.
Ben bu kabızlıktan nasıl kurtulurum tuvalet işkenceye dönüştü artık imdat diye bağırasım var
Merhaba bir süre glutensiz beslenmeyi denediniz mi?
2 hafta kadar hayatınızdan gluteni çıkarın bakalım belki intoleransınız hassasiyetiniz olabilir benim gibi. Ben de öyleyim çoğunlukla gluten tüketmiyorum ne zaman makarna ekmek tarzı hamur içeren şeyler yesem kitleniyor sanki bağırsaklarım ve şişkinlik oluyor. 2 hafta hiç bir şekilde tüketmeyin düzelme görürseniz doğru yoldasınız demektir eğer bilginiz yoksa netten glutensiz besinler hakkında bilgi alın, maalesef kabızlık sadece görünen kısmı yan etkisi. ileride çok ciddi problemler açabiliyor başa.

troidim vardı ve glutensiz beslendim yaklaşık 1 yıl ve troidim düzeldi. gluteni ara ara tüketiyorum ama kararında. şişkinlik ve kabız yapıyor

Herkese merhaba.
denemediysen kırmızı pancarı dene mutlaka

Herkese merhaba.

Geceleri yatarken bir yudum Gaviscon hem midenizi rahatlatır hem de barsaklarınızı
İlaveten bol bol karalahana , su ve yürüyüş
Bu arada az uyumakta kabızlık nedenidir, uykunuzu almalısınız

kayısı yiyip üzerine su içince bana çok iyi geliyor. bir de bu tarz şeyleri sürekli kullanmamalıyız. bünye alışınca işe yaramamaya başlıyor ve bol su en az 2 litre
kuru kayısıları yerdim yine bir işe yaramazdı.ben de sanırım başka bir şey var doktorlar göremedi. tekrar gidicem bakalım

Herkese merhaba.
Dogumdan sonra kayisi hosafi yemiştim bana baya iyi gelmişti..bol su icin bir de

Bi cok kisi sordugu icin buradan yazayim, yanlis hatirlamiyorsam adi defekografi gibi bir seydi. Makattan bir ilac verildikten sonra odanin ortasindaki klozetimsi seye yapmanizi istiyorlar. Kulaga igrenc geliyor, evet cok igrencti. Hatirlamak bile istemiyorum. Bu testle barsagin itme hareketine bakiliyor galiba. Sonucunda bende rektal prolapsus oldugunu ogrendim. Yani kalin barsagim icice girmis, fitik tarzi bir durum olmus. Ameliyatla duzeldi.

Uzun yillar cektim, denemedigim sey kalmadi. Megerse bir barsak hastaligim varmis. Kolonoskopide anlasilmiyor. Baska bir testte goruldu. Test cok rezalet bir seydi. Simdi anlatmayayim. Neyse, ameliyat oldum ve duzeldi. Iyi bir genel cerraha gidin, detayli testler yaptirin.
Bnde ibs yim
Kolonoskopide bısey çıkmadı
Bnada özelden yazarmısınız

Bnde ibs yim
Kolonoskopide bısey çıkmadı
Bnada özelden yazarmısınız
Bi cok kisi sordugu icin buradan yazayim, yanlis hatirlamiyorsam adi defekografi gibi bir seydi. Makattan bir ilac verildikten sonra odanin ortasindaki klozetimsi seye yapmanizi istiyorlar. Kulaga igrenc geliyor, evet cok igrencti. Hatirlamak bile istemiyorum. Bu testle barsagin itme hareketine bakiliyor galiba. Sonucunda bende rektal prolapsus oldugunu ogrendim. Yani kalin barsagim icice girmis, fitik tarzi bir durum olmus. Ameliyatla duzeldi.

Tesekkur ederım baktım şimdi interbetten
Dışkıda zorluk, dışkı tutamama,
Yaparken agrı faln oldugunda bu yönteme bakılırmış
Sukur bnde yok bu durumlar

Uzun yillar cektim, denemedigim sey kalmadi. Megerse bir barsak hastaligim varmis. Kolonoskopide anlasilmiyor. Baska bir testte goruldu. Test cok rezalet bir seydi. Simdi anlatmayayim. Neyse, ameliyat oldum ve duzeldi. Iyi bir genel cerraha gidin, detayli testler yaptirin.
Merhaba nasıl bir yest yaptırdınız aynı problemi yaşıyorum. Kolonoskopi de normal :( beni bilgilendirir misiniz acaba? 🙏🏼

Back