Tuvalet iletişimi ve yıkanabilir bebek bezleri

Bu videoyu izleyip merak sarmıştım ☺️ Daha bebişlerin doğmasına bir çok zaman var ama gerçekten annelik böyle bir şey demekki her şeyi hazır olsun istiyoruznaylar önce 🤗

Valla tuZa dikkat etmiyorum ablama gittiğimden beri de hiç su içmedin adam akıllı ondan oldu sanırım. Evime geldim artık bu ödemleri eritme zamanım geldi. Bakalım eski halime dönebilecek miyim ☹️
Valla bende bi gerginim cumartesi hem kontrol hem tartılma günü 🙊😁

tuzu azalt ve 3 TL su iç turşu gibi bol tuzlu yiyecekler yeme hele paketli gıdalar cips gibi özellikle uzak dur ve günlük bir tane özkaynak maden suyu iç

bir avuç kabak çekirdeği badem ceviz keçiboynuzu pekmezi veya özü bunları günlük alışkanlık haline getir naçizane tavsiyem hem bebeğim sağlığı ve kilosu açısından hem bizim açımızdan

bulabiliyorsan her gün özellikle 1 tane yerli küçül muzlardan ye hattta ben üzerine bal badem cevizi koyuyorum dilimliyorum kahvaltı tabağıma 🙊

avokado tüketebiliyorsan bebek için müthiş yararlı bir şey

benim tecrübe ettiklerim bunlar senin var ise seve seve uygularız güzel anniş 😁

Valla bende bi gerginim cumartesi hem kontrol hem tartılma günü 🙊😁

tuzu azalt ve 3 TL su iç turşu gibi bol tuzlu yiyecekler yeme hele paketli gıdalar cips gibi özellikle uzak dur ve günlük bir tane özkaynak maden suyu iç

bir avuç kabak çekirdeği badem ceviz keçiboynuzu pekmezi veya özü bunları günlük alışkanlık haline getir naçizane tavsiyem hem bebeğim sağlığı ve kilosu açısından hem bizim açımızdan

bulabiliyorsan her gün özellikle 1 tane yerli küçül muzlardan ye hattta ben üzerine bal badem cevizi koyuyorum dilimliyorum kahvaltı tabağıma 🙊

avokado tüketebiliyorsan bebek için müthiş yararlı bir şey

benim tecrübe ettiklerim bunlar senin var ise seve seve uygularız güzel anniş 😁
Valla ben prk de fazla sağlığıma dikkat etmiyormuşum şuan bunu öğrenmiş oldum 🤣 ben ceviz, pekmez vs başka değişik hiç bir şey yapmıyorum.

Kızlar ben yıkanabilir bebek bezlerimi tamamladıktan sonra emicilik testi yaptım. Sizile de paylaşmak istiyorum.
Fotodaki iç bezler sırasıyla
Neobaby - Littles bloomz bambu - littles bloomz - alvababy - kendi yaptığım 3 kat havlu bez.
Kızlar açık ara alvababy!!! Diğerlerinin hepsine suyu döktüm baya masa falan ıslandı hep sonucu bile çekemedim her yer sırılsıklam oldu ama alvababy 1 damla suyu bile dışarı vermedi hepsini anında emdi.
Bu arada 1 tane büyük havlum vardı onunla da iç bez yaptım 3 kat ve 9 tane ekstra iç bezim oldu 🥰

Eklentiler

• B3C0927E-E2C9-4C30-9E48-811C8F4297E2.jpeg
    B3C0927E-E2C9-4C30-9E48-811C8F4297E2.jpeg
    103,8 KB · Görüntüleme: 85
Valla ben prk de fazla sağlığıma dikkat etmiyormuşum şuan bunu öğrenmiş oldum 🤣 ben ceviz, pekmez vs başka değişik hiç bir şey yapmıyorum.
Bizim 4 yıldan sonra gelen bi bebek olunca araştırmalar dikkat etmeler bende Maximum 🤣🤣🤣

Şu aralar bende biraz saldım gerçi sadece suya dikkat ediyorum ama çayı hala kesemedim hatta azaltamadım 😁

Sanirim ayni videoyu izledik sizinle. Prema'nın videosunda gördüm ben de bunu. Yıkanabilir Bezle ilgili marka bilmiyorum. Ama Türk malı ürünler de yeterli olur diye düşünüyorum. Burada bunu uygulayan anne vardir umarim. Bize de fikir vermis olur.
Hem kullanıyorum hemde satısını yapıyorum aklınıza takılan soru varsa cevaplayabilirim yeterki kimyasal kullan at bezlerden bebeklerimizi koruyalım 🤗

Merhaba. Yıkanabilir bebek bezlerinin sızdırmaması için mutlaka plastik içermeleri gerekiyor. O yüzden en doğal ürün bile dış bezinde plastik içeriyor. Bir de bu bezlerin içine katlanıp konan, sıvıyı emecek olan iç bezler var. Doğal bez arayışında bence bu iç bezin doğallığıyla ilgilenmek yeterli olur. Pamucco adlı bir Türk markası var. Dış bezi bir yüzü havlu bir yüzü naylon şeklinde tasarlanmış ve gerçekten sizdirmiyor. İç bezi agartilmamis ham pamuktan üretilmiş son derece doğal ve yerli bir ürün. Bir de lulunun renkleri adlı bir marka var. Bunun dış bezi polyester kumaş, naylon yüzeyi yok. İç bezi agartilmamis bambu kumaş. Ben lulunun renkleri markasını aldım. İç bezi büyükçe bir kare kumaş, katlayıp kullanıyorsunuz, kuruturken tek kat asabildiginiz için çabuk kuruyor. Pamucconun iç bezleri kalın bir havlu ped şeklinde, kurumasi zaman alır.

Tuvalet iletişimini ben 2.5 aylık bebeğimde geçen hafta denemeye başladım. İşaretleri okumak gerçekten kolay ve bebek gerçekten işaret veriyor. İnanılmaz ama çişini tutuyor. Yaparken de ıkınıyor. Sanırım kasların doğası cisi tutmaya ayarlı ve bırakmak için çaba göstermeleri gerekiyor bizim zannettigimizin aksine. Yalnız ben şöyle bir problemle karşılaştım, bebeğimin hala gazı var ve çişe tutma pozisyonunda o gaz karnına daha çok baskı yapıp sancısını artırıyor olmalı ki kimi zaman o pozisyonda ağlıyor ve kalkmak istiyor. Gazi yokken sorun yok etrafı izleyerek, aynadan bana gülücükler atarak bekliyor çişini, tam yapacakken ikinip yapıyor. Kakasını bir kere yaptı ama işareti cisten farklı değildi. Gaz işareti de cisten farklı değil ya da ben farkı göremedim bilmiyorum. Sonuç itibariyle ben bebeğimin gazının tamamen kesileceği sanırım 4 aya kadar erteleyecegim bu konuyu. Yine de tuvalete aşinalık kazanması için sabahları tuvalete götürüyorum. Her kakadan sonra altını yıkıyorum.
Lulunun renkleri coverdan memnun musunuz? Bir de sizce kaç tane cover kaç tane iç bez gerekli?

Evet bende merak ettim kizlar naptinz kaka cis işlerini hallettinz mi 😂 bende gebeyim yikanabilir bez aldim ve tuvalet iletişimi yapmayı düşünüyorum ins tecrübelerinizi paylaşırmsnz

Günaydın. Benim 3.5 aylık ikizlerim var. Yıkanabilir beze henüz geçemedim. Tuvalet iletişimi olarak kakaları kısmen yakalayabiliyoruz ama çişler iki bebekle biraz zor oluyor 🤭

yalnız benim bebek bazen sinyal vermeden çişini yapıyor o nasıl olacak? yani videoyu izledim mutlaka sinyal verir diyor sadece son anda yaptığını görebiliyorum.
Ben daha hiç çiş sinyali yakalayamadım desem🙈 sadece kesin yaptığı bir durum var banyodan çıkınca havlusuna 😅😅

ben bu ilk sayfada ki youtube videosunu izledim daha önce de izlemiştim yarım yarım. diyor ki 3-5 gün izleyin sonra alıştırma işine geçin. iyi hoş da 3-5 gün hiç bir şey yapmadan bebeği izlemek gerekecek. ayrıca şu anda kış yani altında tek örtüyle bebeleri üşütmeyelim sonra. bir de benim kız bazen kakayı da çişi de sessiz sedasız yapıyor. bakıyorum ağlıyor neden çünkü bez dolmuş taşmış. bunu nasıl aşacağız. bir de yani geciktik mi biz 3 ayı oldurmak üzereyiz. bunun için en iyi zaman ne olmalı. bununla ilgili bi fikri olan var mı?

ben bu ilk sayfada ki youtube videosunu izledim daha önce de izlemiştim yarım yarım. diyor ki 3-5 gün izleyin sonra alıştırma işine geçin. iyi hoş da 3-5 gün hiç bir şey yapmadan bebeği izlemek gerekecek. ayrıca şu anda kış yani altında tek örtüyle bebeleri üşütmeyelim sonra. bir de benim kız bazen kakayı da çişi de sessiz sedasız yapıyor. bakıyorum ağlıyor neden çünkü bez dolmuş taşmış. bunu nasıl aşacağız. bir de yani geciktik mi biz 3 ayı oldurmak üzereyiz. bunun için en iyi zaman ne olmalı. bununla ilgili bi fikri olan var mı?
Kış olduğu için biraz şanssız aslında ama ben zamanla öğreneceğimizi düşünüyorum. Zaman olarak erken geç diye bir şey yok. Ben kitabı okuduğumda görmüştüm 5,6,8 hatta yaşından bile sonra başlayan var. Tabi ne kadar erken o kadar kolaylık ama kesin şu zamanda başlanmalı diye bir şey yok. Oturmaya başlayınca da kolay aslında direk lazımlığa koyup başlatıyorsun.

X