Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar kızımı bugün aylık kontrole götürdüm tam 15 aylık oldu. Doktora 2-3 haftadır kaka yapacağı zaman koltuğun veya masanın falan arkasına saklanıp ayakta gizlice yaptığını anlattım, o da artık tuvalet eğitimine başlayabiliriz dedi. bana erken gibi geldi, var mı başlayan merak ettim.
tuvalet eğitimi değil ama tuvalet alışkanlığına başlanabilir bence kızın bunu belli ediyorsa örneğin kaka yapacağı zaman belli yerlere gidiyorsa oraya klozet koyup , bezini açmadan kakanı bunun üzerinde yapmaya ne dersin şeklinde tekliflerde bulunabilirsiniz, tabi ki asla zorlamadan istemezse klozeti kaldırıp birkaç gün sonra tekrar teklif edebilirsiniz buna alıştıktan sonra da zaten bezi çıkarmak kolay olacaktır (denemedim ama çok araştırdım benim oğlum da 14 aylık ama henüz bir gelişme yok)bir de bebeklerin altı doğduğu günden beri tuvalette değiştirilirse bu işin oraya özgü bişey olduğu zamanla kafalarında yer ediyormuş ve tuvalet alışkanlığı başlıyormuş uyguladım mı? hayır ama öyle duymuştum belki aklınıza yatar kolay gelsin
canım benım oglum 14 aylık olcak ..ben dusunmuyorum doktorlar 2 yasından once onermıyorlar..
ben de düşünmüyordum, 2 yaşına şubatta girecek diye de yazın daha kolay olur artık 2,5 yaş diyordum. ama doktor saklanıp yapıyorsa, anlıyor kaka yapacağını deneyin dedi. eğer olumsuz tepki verirse daha sonra tekrar deneyecekmişiz. ben de deneyeceğim bakalım. zaten 1 ay sonra tatile gideceğiz orada da denerim olmazsa. aslında ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi olur tabii. bazı kelimeleri söylüyor onu da söyleyebilir alışırsa.
benim kızımda kaka yapacağı zaman tuvalete oturur gibi oturup yapıyor. o sırada bebek klozeti konulabilir ama şu anda yaparsak terste tepebilir. o yüzden en azından 2 yaşı beklemekte fayda var
ben şöyle yapmayı düşünüyorum ufaktan ufaktan artık eşimin oğlumu tuvalete götürmesini istedim işte bugün yarın başlarız erkek çocuğuna babasının eğitim vermesi daha doğru geliyor bana.
Bebeklerinizi izleyin.
Bazı komutları yerine getiriyor olmalı.
Örneğin bezini getirmenizi istediğinde getirebilmeli.
Bezinden rahatsız olmalı ve kirlettiğinde ısrarla çıkarmanızı istemeli.
Wc ile ilgili terimleri öğretin önce.
Mesela çiş e ne isim koyduğunu anlamaya çalışın
Benim kızım çişe pırt der mesela.
Kakaya da kakiş :)
siz wc ye gittiğinizde onun izlemesini sağlayın.
Sifonu çekip bay bay yapın wc ye.
ellerinizi yıkadıktan sonra koklayın ellerinizi "ohhh mis gibi tertemiz oldu " vs diyin.
Bunlar işe yarıyor tecrübeyle sabittir
Sevgiler.
benim kızımda yaklaşık 2 aydır saklanıp yapıyor kakasınıda çişinide
kucağımızda asla yapmaz
yapınca bitti çiş kaka diye gelir biraz değiştirmekte geç kalırsan bittti diye bağırmaya başlar
pişik olunca altını bazen açık bırakıyorum yapmak istemiyor bezini getirip bana atıyor
çömelerek yapıyor
bende bunları dr. a söyledim demekki hazır ama yinede 18 ayı bekle yazda gelir havalar sıcakken dene dedi
ben yazın başlamayı düşünüyorum
ama nasıl başlıyacam bilmiyorum lazımlıkmı alsan tuvalete aparatmı alsam yoksa kendim kucağımda tuvaletemi tutsam bilmiyorum
ah ne güzel olur. sıcaklarda rahat ederler.
benimki de yavs yavas kaka çiş demeyi öğrenir inşallah.
bir iki gündür poposunu sürekli yıkıyoruz.giderken popoya vurup popo baba arası bişey diyor
nasıl gidiyor kızlar?
ben evde olduğum zamnlarda bazen tuvalete tutuyorum yapıyor bazen,süreç hoşuna gidiyor,sifonu çekmemize bayılıyor.daha yapınca çiş kaka demiyor ama öğretmeye çalışıyorum tis kaka diyor.
çiş kakayıda söylüyor ama haber olarak demiyor arad gösteriyorum üzerinde çok durmuyorum erken diye ama bu yaz öğretsem iyi olcak....
doktor bana tavsiye etmesine rağmen kararsız kaldım henüz başlamadım. bir çocuk gelişimci bana 2 yaşını beklememi yoksa ters tepki yapabileceğini söyledi. hala kararsızım
doktor bana tavsiye etmesine rağmen kararsız kaldım henüz başlamadım. bir çocuk gelişimci bana 2 yaşını beklememi yoksa ters tepki yapabileceğini söyledi. hala kararsızım
dün dr. a sorduk erken dedi ama işaretlerini verdiğini söyletince bir oturak alın denyin dedi ama zorlamayın dedi
dün oturak aldık müzikli dah başlamadım ama
Çınar bir süredir büyük tuvaletini klozetine yapıyor. Ben doktoruna danışmadan anneim uyarılarına aldırmadan bodoslama girdim bu işe ama eğitim amaçlı değildi. Bir baktım tuvaletini ıhhh diye yatağının kenarına büzüşüyor, bende klozet almıştım öncesinde tanıştırmak için aldım onu hadi oyun oynayalım bezini çıkarmadan gel bunda oturalım diye beziyle başta ona oturttum. Sonra onu banyoya taşıdım. Bende klozetin kapağına oturdum. şarkılar söyledik. Sonra bezinin çırt çırtını çıkardı bir müddet sonra şimdi yapıyor ama söylemiyor. Bakıyorum bezinin çırt çırtı ile oynuyor ıhhh dedimi klozetini gösteriyorum. Buraya yapalım mı diye. Bazen istiyor bazen istemiyor. istemediği zaman zorlamıyorum. Sabahları şarkı uyduruyorum Çınar'ın pipisi ne yapmış dite Çınar tissss diyor ama bunu bilinçli söylemiyor şartlandı. Sonra altını değiştiriyoruz. Oyun haline getirmeye çalıştım açıkçası..
2 gün önce oturak aldık müzikli.
dün uyandı baktım altı kuru oturttum oturtmamla kalkmaya çalıştı ve ağlamaya başladı
ısrar etmedim kaldırdım hemen yaptı çişini
öğlen yine denedim oturttum kalktı hemen.
banyoda odaya taşıdım oturağı soymadan alışşın diye oturttum düşecem gibi birşey söyledi korkuyor oturmuyor. bende ısrar etmiyorum ama çişi gelince çiş çiş diyor ve oturağın başına gidince çiş çiş diyor ama korkuyor kuzum oturmaya
canım doktor sizi görmesinin de faydası olur dedi, bir de bazı bebekler sifon çekilince korkuyorlarmış kendilerinin de sifonla tuvalatten gideceğini sanıyorlarmış. o yüzden doktor sifonu çekmeyin dedi. bilgine
tepki veriyorsa üsteleme ertele, sonra tutma alışkanlığı gelişirmiş o daha kötüymüş. ben o yüzden cesaret edemiyorum.
canım doktor sizi görmesinin de faydası olur dedi, bir de bazı bebekler sifon çekilince korkuyorlarmış kendilerinin de sifonla tuvalatten gideceğini sanıyorlarmış. o yüzden doktor sifonu çekmeyin dedi. bilgine
tepki veriyorsa üsteleme ertele, sonra tutma alışkanlığı gelişirmiş o daha kötüymüş. ben o yüzden cesaret edemiyorum.
sağol canım ben sifonu hiç çekmedim korkacağını tahmin ediyorum. oturunca düşeceğini sanıyor deliğe birde başka bir oturak alcam deliği biraz küçük olanı varsa bakacam. oturak şuan salonda oyuncak oldu kapağını açıp müzik dinliyoruz.
ben tuvaledte gidince onuda çağırıyorum çok gülüyor sıpa
21 aylık kızım ama hiç öğretemeyeceğim gibi
kaka yaparken saklanarak ya da köşelere gidip yapıyor yaptıktan sonra söylüyor
nasıl yapsam acaba???
Selam kızlar; benim oğlum 2 yaşını doldurdu bu ay. geçen haftalarda annem 1 hafta boyunca uğraştı altı açık gezdi yerlere yaptı. yaptıktan sonra söylüyor. Sabahları ve akşamları küçük klozetine oturtuyorum bitti diyip kaldır beni diyor. Kaldırınca yapıyor. Off hiç söylemeyecek gibi.