• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi

Es1634

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2021
12
9
16
31
Merhabalar 15 aylik kızım var şuan tabiyki bez kullanıyoruz tuvalet eğitimi ne zaman verilmeye başlanmalı bez takarken hiç bezi istemiyor bez olmayınca daha huzurlu oluyor 🙈 napcam ben bilemedim

Merhabalar 15 aylik kızım var şuan tabiyki bez kullanıyoruz tuvalet eğitimi ne zaman verilmeye başlanmalı bez takarken hiç bezi istemiyor bez olmayınca daha huzurlu oluyor 🙈 napcam ben bilemedim
Sürekli tuvalete götürmen lazım benim kızımda öyleydi 1 haftada öğrendi çok şükür . Bence kızın erken bırakmaya hevesli gibi ☺️

Ben hiç zorlamadım. Hazır olup olmadığını gözlemledim hep :) Büyük oğlum kakası gelince saklambaç oynamak ister saklandığı yerde yapardı; İlk işaret utanma duygusu burada..
Bir süre çişini beze yapmaya devam etti kakası için wc ye giderdik. Sonra birkaç kıyafet ayarladım, bezi tamamen çıkardım. Altına çiş kaçırdıkça elimde yıkayıp diğerini giydirdim 😅
Öyle öyle alıştı. Küçüğü de asla alıştıramadım. 3 yaşına kadar bez kullandı. Okul öncesi eğitim alırken arkadaşları ile wc ye gide gide bezi bıraktı 😃

Son düzenleme:
Ben Sabiha Paktuna Keskin Hoca'nın bir sohbetini dinlemişti. Bu sohbetinde tuvalet eğitimi diye bir şey yok demişti bebek nasıl yürümeyi kendi öğrendiyse, konuşmayı kendi öğrendiyse, bunu da kendi öğrenecek ve kendi isteyecek demişti .Ben de oğullarım da aynen bunu yaptım.Hiç tuvalete alıştırmak için bir çabaya girmedim .Sadece 2 yaşına geldiklerinde eve lazımlık aldım canı istediklerinde normal oturdular, canı istediklerinde bezsiz oturdular sadece yol gösterdim. Daha sonra kendileri, ben artık büyüdüm bez takmayacağım dedikleri anda da bezi takmadık çıkardık. Cok şükür bir tanesi sadece bir gün boyunca gündüz kaçırdığı oldu diğeride 1 kere gündüz kaçırmadı.2 gün gündüz işi tamamen bitti. Hiç öyle gece kaldırmaları ile de uğraşmadım gece ilk önceleri bezledim. Uyuduktan sonra bezledim Sabah uyanır uyanmaz çıkardım ve bu kilot bezdi ona gece kilodu dedim.Bez olduğunu söylemedim. Sonra bez kuru olunca onu da takmadım. Ne çişli halı temizledim ,ne çişli yatak temizledim ve birçok şeydede bu hocanın dediklerini yaptım çok güzel sonuçlar aldım. Simdi kızım 21 aylık bir lazımlık alıp ondada kendi istemesini bekliyecegim.

Back