• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Luluuu94

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
7.526
12.451
248
30
Lütfen konum taşınmasın en azından bı sure...
Merhaba kızlar
Oğlum 28 aylık Mart ayında 20 aylıkken tuvalet eğitimine başladık 3aydan fazla ugraştim hiç bir şekilde öğrenemedi ve bende bıraktım şimdi bir ayı aşkındır süre bir daha başladık ama artık delirecegim bir gün çok iyi kakasını söylüyor, çişini çok nadir ... ve ertesi gün hop başa dönüyoruz kaka çiş ne varsa kulotuna yapıyor, goturursek yapıyor bazen onuda istemiyor inatlaşiyor aslında cisi geldiği zaman anlıyor pipisini tutuyor bacaklarını sıkıyor varmı dediğimde yok diyor kaçıyor bazen de gidiyor istekli
Bazen kendime hakim olamayıp kızıyorum ve sonra çok üzülüyorum tecrübeli anneler bı akıl verin...

Merhaba kızlar
Oğlum 28 aylık Mart ayında 20 aylıkken tuvalet eğitimine başladık 3aydan fazla ugraştim hiç bir şekilde öğrenemedi ve bende bıraktım şimdi bir ayı aşkındır süre bir daha başladık ama artık delirecegim bir gün çok iyi kakasını söylüyor, çişini çok nadir ... ve ertesi gün hop başa dönüyoruz kaka çiş ne varsa kulotuna yapıyor, goturursek yapıyor bazen onuda istemiyor inatlaşiyor aslında cisi geldiği zaman anlıyor pipisini tutuyor bacaklarını sıkıyor varmı dediğimde yok diyor kaçıyor bazen de gidiyor istekli
Bazen kendime hakim olamayıp kızıyorum ve sonra çok üzülüyorum tecrübeli anneler bı akıl verin...
Tuvalet eğitimi en zorlandığım konuydu 30 aylık şu an 1 ay önce bitirdim hala ara ara gece altına kaçırmaları var.. Yani kısacası sabır istiyor anlıyorum sizi ama geçici bi süreç öyle düşünün..

Dr erkek çocuklar için 30 ay demisti kaslarini kontrol etmesi anlamında benim de oglum var 26 aylik ve henüz başlamadim hazır olduğunu düşünmüyorum sen de çok zorlama

Yanlış zamanda hazır olmadan 3 ay boyunca zorladığınız için çocuğunuz tepki geliştirmiş duruma. Muhtemelen korkuları var. En fazla 1 hafta deneyip olmuyorsa bırakmalı 3 ay sonra tekrar başlamalıydınız. Zorlamayın çocuğu, çişini söylemeyi öğrenmeyen insan evladı yok dünyada. Hazır olduğu zaman anlarsınız zaten. Bu süreçte konuşarak, siz ve babası tuvalete gittiğinizde anlatarak korkularını yenmesini ve alışmasını sağlayın.,

30 ayliktan önce çocuklar bu tuvalet egitiminin amacini anlamiyorlar bence

benim kız yeğene ablam 2 yaşından sonra öğretmeye başlamıştı sanki. o da uzun süre iç çamaşırına yapıyordu kakasını vs. 20 aylıkken erken geldi biraz. kaldı ki hemen öğrenmesini beklemek de yanlış olur.

Çocuklar iki yaşını geçmeden tuvalet eğitimine başlanmamalı!Kızım iki yaşını geçince bir haftada bırakmıştık.Çocukları zorlamamalı hazır olduğunu hissedince başlanmalı
Hazır olduğunu sanmıştım bezi kuru kalkıyordu 20 aylıkken şimdi bile çok nadir yapıyor gece konuşuyor du da bilemiyorum:(
Konusmaya basladimi cocuklariniz kac yasinda basladilar
Bı tane oğlum.. konuşuyor
Dr erkek çocuklar için 30 ay demisti kaslarini kontrol etmesi anlamında benim de oglum var 26 aylik ve henüz başlamadim hazır olduğunu düşünmüyorum sen de çok zorlama
İkinci kezde bezlersem hepten ters teper diye korkuyorum yoksa bezlememek için zor tutuyorum kendimi
Yanlış zamanda hazır olmadan 3 ay boyunca zorladığınız için çocuğunuz tepki geliştirmiş duruma. Muhtemelen korkuları var. En fazla 1 hafta deneyip olmuyorsa bırakmalı 3 ay sonra tekrar başlamalıydınız. Zorlamayın çocuğu, çişini söylemeyi öğrenmeyen insan evladı yok dünyada. Hazır olduğu zaman anlarsınız zaten. Bu süreçte konuşarak, siz ve babası tuvalete gittiğinizde anlatarak korkularını yenmesini ve alışmasını sağlayın.,
İkinci kezde bezlersem ters tepmezmi?
30 ayliktan önce çocuklar bu tuvalet egitiminin amacini anlamiyorlar bence
Galiba.. oysaki herşeyi çok güzel anlıyor ama

Hazır olduğunu sanmıştım bezi kuru kalkıyordu 20 aylıkken şimdi bile çok nadir yapıyor gece konuşuyor du da bilemiyorum:(

İkinci kezde bezlersem hepten ters teper diye korkuyorum yoksa bezlememek için zor tutuyorum kendimi

kakalari cocuklar icin degerli maden dir belirli bir aya gelmeden maden degilde bir an once kurtulunmasi gereken pis sey oldugunu idrak edmiyorlar sanirim

Hazır olduğunu sanmıştım bezi kuru kalkıyordu 20 aylıkken şimdi bile çok nadir yapıyor gece konuşuyor du da bilemiyorum:KK43:

Bezi kuru kalıyor da tuvalete mi yapıyor çişini? Bezin kuru kalması tuvalet eğitimine hazır olmanın değil böbrek hastalığının belirtisidir. Endişelendirmek istemem ama aldığı sıvıyı ve yaptığı çişi kontrol etmenizde fayda var.

1 ay uzun süre, çocuğa da yazık.
Geri dönersiniz dönmezsiniz bilmiyorum ama 34 aylıkken 1 hafta uğraştık ve atlattık.
3 yaş civarı geç geliyor kulağa ama inatlaşmazlarsa kolay oluyor genelde.

Bırakın zorlamayın bu ne acele benim oğlum 33 aylık öğrendi sıfır sorun yaşadık ...Ne kadar büyük olursa çocuk hem çocuk hem siz rahat edersiniz ..

2 yaşı dolmadan cocuga tuvalet egitimi vermemeniz lazımdı. Şimdi kızmadan güzelce sabırla öğretmeye çalışın. Sonra çocuk için bu bir kompleks yaratabilir

ben kizim 27 aylikken ogrettim ogrenmedi 3 gun icersinde kestim egitimi.sizinki 3 ay cok fazla sonra kizima 32 aylikken tekrar ogrettim bi gunde ogrendi simdiye kadar bi kez bile ne gece ne gunduz kacirmadi.ogrenemdiyse israrla devam ettirmeyin.her cocuk farklidir ayni surede ogrenecek diye bisey yok

Bırakın zorlamayın bu ne acele benim oğlum 33 aylık öğrendi sıfır sorun yaşadık ...Ne kadar büyük olursa çocuk hem çocuk hem siz rahat edersiniz ..

Konu sahibi şimdi ara verirse de çocuk tam etkilenebilir. Bence en iyisi bi psikoloğa danışmak. Komik gelebilir ama bir çocuğun tuvalet eğitimini nasıl aldığı bile kişiliğini etkiliyor

Kizarsan inarlasirsan benim gibi daha cok ugrasirsin :KK43: lutfen sakin davranin benmki 4 bucuk yasinda yeni duzeldi kaka olayi simdide 2 3 gunde bir yapiyo ama en azindan altina kacirmiyo tutmuyo artij oduller verin yaptigi zaman yapmazsaa kizmayin bir dahakine yaparsin sen artik buyudun abi oldun vs ozendirin

Bezi kuru kalıyor da tuvalete mi yapıyor çişini? Bezin kuru kalması tuvalet eğitimine hazır olmanın değil böbrek hastalığının belirtisidir. Endişelendirmek istemem ama aldığı sıvıyı ve yaptığı çişi kontrol etmenizde fayda var.
Onu bende düşündüm ama sıvı biseyler cok aldığı zaman sık yapıyor çişini yoksada normal aralıklarda ama yine tedbirli olmakta fayda var teşekkür ederim
1 ay uzun süre, çocuğa da yazık.
Geri dönersiniz dönmezsiniz bilmiyorum ama 34 aylıkken 1 hafta uğraştık ve atlattık.
3 yaş civarı geç geliyor kulağa ama inatlaşmazlarsa kolay oluyor genelde.
İşte çok uzun süre bana göre de havalar soğumadan bidaha denemek istedim işte keşke baslamasaydim geri dönmek ne kadar doğru olur onuda bilmiyorum
Evet aslında bana bakarsanız da öyle ama herkes o kadar çok karıştı ki etrafımda daha sadece iki yaşındaydı ama sanki beş yaşındaymış gibi sen hala beze mi yapıyorsun falan :KK43:

ben kizim 27 aylikken ogrettim ogrenmedi 3 gun icersinde kestim egitimi.sizinki 3 ay cok fazla sonra kizima 32 aylikken tekrar ogrettim bi gunde ogrendi simdiye kadar bi kez bile ne gece ne gunduz kacirmadi.ogrenemdiyse israrla devam ettirmeyin.her cocuk farklidir ayni surede ogrenecek diye bisey yok
Bu ikinci denememiz bidaha bezlemek dogru olurmu bilmiyorum
Konu sahibi şimdi ara verirse de çocuk tam etkilenebilir. Bence en iyisi bi psikoloğa danışmak. Komik gelebilir ama bir çocuğun tuvalet eğitimini nasıl aldığı bile kişiliğini etkiliyor
Bunuda düşünüyorum inşallah..
Kizarsan inarlasirsan benim gibi daha cok ugrasirsin :KK43: lutfen sakin davranin benmki 4 bucuk yasinda yeni duzeldi kaka olayi simdide 2 3 gunde bir yapiyo ama en azindan altina kacirmiyo tutmuyo artij oduller verin yaptigi zaman yapmazsaa kizmayin bir dahakine yaparsin sen artik buyudun abi oldun vs ozendirin
Her yolu denedim kızmadım sakince konuştum ama hiç biri işe yaramadı şimdilik 2-3 gün çok iyi herhalde tamam bitti diyorum ama ertesi gün hop tekrar başa sariyoruz

Merhaba kızlar
20 ay tıbbi olarak erken yani nasıl öğrensim yavrucak bismillah ya çocuk daha 2 yaşında bile değil insanlar bu eğitime 2,5 3 yaşlarında başlıyorlar

Ne bu acele bence bir doktora sorun

bana doktorum 3 yasindan önce baslama dedi. istastikler 3 yasindan sonra ögrenenlerin karakter acisindan daha iyi gelistiklerini anlatmisti.

oglum 27 aylik geceleri bezi kuru kaliyor. misal bezini takana kadar cisi gelse anneeeee pipi diyip gösterip lazimligina yapiyor ama ben yinede bezliyorum simdilik

Back