- 30 Aralık 2013
- 687
- 626
- 103
merabalar konu çok uzun sürmemiş. bizimde kaka serüvenimiz şöyle başladı belki 20 aylık bile değildi. normalde bezine yaparken bile kucağımda tuvalet pozisyonunda yapar oğlum kakasını. bebekliğinden beri böyle. çünkü hep kabızlık yaşadığımız için bu şekilde alıştı. bigün üzerini değiştiriken çırılçıplak anne kaka otur dedi . kucağıma oturup öyel yapmak istedi ama oan bezi yok. üzerime kaka yapmasını istemediğimden tuvalate oturmak istermisin diye teklif ettim. kakasını yapğtıkça su sesinden çok mutlu oldu kahkahalarla kakasını yaptık. bu süre. 2 yaşına kadar devam etti. ama bezini çıkarmadım. çünkü tuvalet eğitimine başlamamıştım. çişinin daha farkında bile değildi. açıkçası erkende olduğunu düşündüğümden böyle bi tutum takındım. hiç ama hiç bezine yapmadı. kakasının geldiğini anladığımızda hoop tuvalet teklifi yapıp koşturuyoduk. 2 yaşında tuvalete gitmek istemedi. bende herşey yolunda gittiği için çişe de geçmeyi düşünüyodum. bezi tamamen atcaktım. inatlaşmalar başladı. tv , şeker teklif edip götürmeye çalıştık. bak kakanı tuvalate yaparsan tv izleyebilirsin. hadi bak kakalarımız gulu gulu yapıp yüzsünler vs türlü dil döktük.. zorlada olsa gidiyordu.. son 2 haftadr tuvaltein t sini bile konuşturmuyor bize. asla yapmak istemiyor daha 18-19 aylıktan beri bezine yapmayan çocuk şimdi ennnn başa döndü. napcaz ne yapmalıyız nası unuttturmalıyız bu inadı bilemiyorum.. ki ben tuvalet eğitiminde çocukların asla zorlanmaması gerektiği kanaatinde olduğum için oldukça serbest bıraktım.hala daöyle . ama başa dönünce korkmaya başladım.