Merhabalar, oğlum 33aylık. Geçen hafta tuvalet eğitimine başladık. Öncesinde kitaplarındaki resimlerle anlatıyorduk süreci. Ama bezi çıkarıp çişini yaptıktan sonra tekrar bağlama gibi bir alıştırmamız olmadı. Yanlış mı yaptık bilmiyorum. Pat diye çıkardık bezi. İlk günler gece ve gündüz uykularından kuru uyandı. Dışarıda hiç yapmadı. Uzun saatler tuttu evde de. Biz sinyalleri alınca hemen oturttuk bazen denk geldi, bazen gelmedi. İstediği lazımlığı aldık adını kendi koydu: mutlu tuvalet. Halıya, yatağa vs yaptığında asla kızmıyoruz. Lazımlığa yaptığında da aşırı tepki vermiyoruz. Küçük bir ödül veriyoruz. Balon, küçük bir parça çikolata vs.
Son birkaç gündür hem gece hem gündüz uykusundan ıslak kalkıyor. Dün parkta da çişini yaptı.
Nerde yanlış yapıyoruz bilmiyorum. Bir hafta oldu bugün tam. Daha hiç çiş geldi demedi. Kakayı zaten geçtim. Lazımlıkta kitap okuyoruz. Denk gelirse yapıyor çişini. Ev, eşya hiç umrumda değil. Sadece psikolojik olarak olumsuz etkilenir mi acaba diye endişeleniyorum. Uzun bir zaman da gerektiğini, bir haftada bitmeyeceğini biliyorum ama gelişme de pek yok gibi. Kısacası devam etmeli mi yoksa ara mı vermeli?