Tuvalet Eğitimi Tuvalet egitimi kafaya yememe cok az kaldi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Disi naylon ici havlu olan alıştırma kilodu ve her çiş yaptığında alkış belki duvara sticker tablosu..5 tane oldu mu sevdiği hediye

Hep bu şekilde hiç zorlanmadım ama hep çok sevinme sürekli övme.. alkış
No stres

Tuvalet eğitimi yetişkinlikte kişiliğini karakterini etkileyebilecek öneme sahip çok kritik bir dönem. Çocuk kadar ebeveynlerin de hazırbulunuşluğu çok önemli. Rica ediyorum çıldırsanız bile içinize içinize çıldırın.
Öncelikle 30-45 dk da bir tuvalete götürün ilk zamanlar tuvalete ya da lazımlığa yapmayıp kalktıktan beş dakika sonra ortalığa yapması çok ama çok normal. Çocuk üç yıllık bir alışkanlıktan, rahatlıktan vazgeçecek durumu anlamlandırması uyum sağlaması bir hafta sürer ortalama. Kakaya aşılması daha da uzun sürebilir.
Her başarılı denemeden sonra büyük büyük kutlamalar yapmayın bunun normal bir süreç olduğunun idrakına varsın.
WC eğitimi ile ilgili hikaye kitapları var mutlaka edinin her gün okuyun beraber. Tuvaletinize bir tablo asın her başarılı denemeden sonra stiker yapıştırın, özellikle kaka yapınca sifonu çekerken el sallayın bir dahaki sefere görüşürüz vs gibi cümleler kurabilirsiniz.
Eğer normal tuvalete oturuyorsa ayaklarının altına bir tabure gibi bir şey koyun ayaklarının bir zemine basması güvende hissettirir.
Şimdiden başarılar ve bol sabırlar diliyorum on güne baya rahatlarsınız.

Bismillah ilk gunden benim 15 aylik gibi erken bi surecte cisini soyleyen kizim ara ara hala kaciriyor ustelik kardes gelince hepten kacti hali yikamaktan helak oldum. Silince kokusu gitmiyor diye sadece her cisten sonra tebrik bekliyor ufakliklar bol bol alkislayin kakaya bye bye deyin 3 yasindaki cocuk daha hizli adapte olur bence bikacgune oh be dersiniz

Korkum hiç alisamamasi
(Hastalık gibi özel durumları dışarda tutuyorum) bezine yapan yetişkin var mı illa alışır. Çocukları doğar doğmaz bezliyoruz illa buna yap diyoruz. Sonra da buna yapma diyoruz. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değil. Kakasını vücudunun bi parçası gibi görüyor pis iğrenç falan dememek lazım. Kıymetli bir şey çocuk için. Tam bu yüzden de tutup yapmak istemiyor, tuttukça kabız oluyolar. Kişilik gelişimi açısından çok önemli.

Biz de ucgündür uğraşıyoruz,ilk gün inatla lazimliga yapmadı ve etrafa yaptı.ilk gece altını bağladım,bezi dolu uyandı,bu gece baglamadim kuru kalktı,dün ve bugün birkaç seferdir lazimliga yapmayı başardık,henüz söylemiyor tabi,sürekli peşindeyim,bir şekilde öğrenecekler canınızı sıkmayın.bu arada benim kız 29 ay yani iki buçuk yaş

Yani çıkarfığı gün hemen tuvalete yapmasını mı beklediniz? Daha ilk gün. Hep altına yapan bir insan elbette bocalar ilk iki hafta. Sabır.
Elbette öğrenecek

Ay ne alakası var. Cinsiyetçilik yapıyorsunuz. Kızların aşğılanması nasıl cinsiyetçilikse bu da cinsiyetçilik.
Erkekler ergenliğe de geç girer, geç yürür geç konulur. Tuvalete de kızlardan geç aşılmasını rahatına düşkünlük yada tembellik değil. Gelişimlerini kadınlara göre geç tamamlaması. Hemen etiketlemeyin el kadar bebeleri.
Ayrıca erkeklerin utanma duygusu yok da ne demek.
Oğlum mesela asla birinin yanında tshirt bile değiştirmez. Lütfen saçma genellemeleri en azından el kadar bebelere yapmayın. Çocuklara cinsiyetçi kalıplar yüklemeyin

Merak ettim ne durumdasınız? Bizim de 2.gunumuz, aynı şekilde iseyip geziyor

Lazimliga sık oturtun yaptığında odullendirin Belki daha hazır değildir yaşı baslamak icin iyi ama yapacak birşey yok umarim biran önce alışır

İlk cocugumda 1 yıl kakalı çişli kilot pijama yıkadım durdum 2.kendi kendine alıştı her çocuk farklı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…