• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet egitimi kafaya yememe cok az kaldi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Yavrumveben

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
729
394
18
3 yas oldu artık bezi çıkartalım dedim.Dun başladık her yere işedi durdu bir kere lazımliga denk getirdik.Bugun sabahtan beri gene işeyip dolanıyor.Sadece bir kere ben oturttum lazimliga yaptı o da kendi gelip söylemedi ben oturttum zar zor yaptı.Cok zor geçiyormuş bu süreç 2. Gün ama alistiramayacagim galiba ya hiç alınmazsa napicam kızlar deminde ıslandı anne dedi baktım koltukta kaka Ay benn napicam

Her yarım saatte bir azınlığa oturatacaksınız. Bir de kendisi söylemiyormuş uzun bir süre. İlk gün için çok panik geldiniz. Ben geniz tuvalet eğitimi vermedim ama yakınlarımdan gördüklerim bu şekilde. Umarım kolaylıkla atlatırsınız.

Her yarım saatte bir azınlığa oturatacaksınız. Bir de kendisi söylemiyormuş uzun bir süre. İlk gün için çok panik geldiniz. Ben geniz tuvalet eğitimi vermedim ama yakınlarımdan gördüklerim bu şekilde. Umarım kolaylıkla atlatırsınız.
İnşallah oyle olur çok teşekkür ederim

3 yas oldu artık bezi çıkartalım dedim.Dun başladık her yere işedi durdu bir kere lazımliga denk getirdik.Bugun sabahtan beri gene işeyip dolanıyor.Sadece bir kere ben oturttum lazimliga yaptı o da kendi gelip söylemedi ben oturttum zar zor yaptı.Cok zor geçiyormuş bu süreç 2. Gün ama alistiramayacagim galiba ya hiç alınmazsa napicam kızlar deminde ıslandı anne dedi baktım koltukta kaka Ay benn napicam
Sık sık lazımlığa oturun. Çişini lazımlığa yaptığında alkışlayın, büyük kıyamet koparın 😂, ödüllendirin.
2 gün henüz çok yeni, alışacak. Sabır lazım..
Sakın bırakmayın, bezin gelip/gidebilen bir şey olduğu mesajını vermeyin. Bez gittiyse gitti, bitti.
Kışın zaten çok zor olur, hazır yaz bırakın cıbıl cıbıl gezsin bebe. Her şey yıkanır, temizlenir. Sakin kalmaya çalışın. Böyle böyle öğreniyor tüm çocuklar. Sakin ♥️

Sık sık lazımlığa oturun. Çişini lazımlığa yaptığında alkışlayın, büyük kıyamet koparın 😂, ödüllendirin.
2 gün henüz çok yeni, alışacak. Sabır lazım..
Sakın bırakmayın, bezin gelip/gidebilen bir şey olduğu mesajını vermeyin. Bez gittiyse gitti, bitti.
Kışın zaten çok zor olur, hazır yaz bırakın cıbıl cıbıl gezsin bebe. Her şey yıkanır, temizlenir. Sakin kalmaya çalışın. Böyle böyle öğreniyor tüm çocuklar. Sakin ♥️
Ya çok teşekkür ederim evin batması zaten önemli değil.Korkum hiç alisamamasi

Tatlım ya. Allah kolaylık versin.
Evin bircok noktasına istasyon kurmuştuk (lazımlık) biz. Hatta lazımlıkta oturarak oyun oynuyordu falan.
Üzülmeyin ıslandıkça olayı daha kolay kavrar.

Her basarılı çiş ve kakada kapıda hediye buluyorduk biz. 30 40 tane minik hediye hazırlamıştık ve isabetli tüm tuvalette kapıdan onu alıyordu. Böyle olunca daha kolay öğrenmişti.
1 hafta 10 gün sonunda ilerleme hiç olmazsa sonra denemek üzere rafa kaldırın. Ben iki çıcugumda 3 yıl 4 aylıkken öğretmiştim.

tuvalete sen gir çık. Anne çiş kaka yaptı hadi sen de yavrularını yap diyin. Yapınca alkış kıyamet tabi haha😂 sonra sticker alın her isabette yapıştırsın tuvalete.
İlk gün için de çok beklentiye girme. İlk çocuğum çok zor alıştı ikinciye başlamaya cesaret edemiyorum 30 aylık oluyor bu ay. Herşeyi biliyor tuvalet deyince abi yapsın bana bez tak diyor 🤣🤣

Bana da biraz panik geldiniz ve bu stres bebeğe yansıyorsa onu da etkiler. Ön hazırlık yapmış mıydınız bebekten hazır olduğu sinyallerini almış mıydınız kendinizi hazır hissetmiş araştırma yapmış mıydınız başlamaya nasıl karar verdiniz yani
Bu hassas bir konu uzmanlar böyle söylüyor zorlamayla yaralar açmadan halledebilmemiz gerekiyormuş yani ben de vereceğim vakti geldiğinde Allah kolaylık versin

büyük kızım çiş olayını hemen çözmüş kakada illallah ettirmişti bizi. inatla tutuyordu ve yapmıyordu. 3 ayın sonunda onu da cozmustuk. küçük kızım ise tam bir felaket. burnumdan getirdi resmen. çiş tamam ama 1 yıl oldu kakaya hala yapmicam diye direniyor. bu eğitim gerçekten zor ve çok sabır istiyor.

tuvalete sen gir çık. Anne çiş kaka yaptı hadi sen de yavrularını yap diyin. Yapınca alkış kıyamet tabi haha😂 sonra sticker alın her isabette yapıştırsın tuvalete.
İlk gün için de çok beklentiye girme. İlk çocuğum çok zor alıştı ikinciye başlamaya cesaret edemiyorum 30 aylık oluyor bu ay. Herşeyi biliyor tuvalet deyince abi yapsın bana bez tak diyor 🤣🤣
Ohh iyiymiş abi yapsın sana bez. Bez kaç para olmuş haberin var mı seninnn🤪😂😂

büyük kızım çiş olayını hemen çözmüş kakada illallah ettirmişti bizi. inatla tutuyordu ve yapmıyordu. 3 ayın sonunda onu da cozmustuk. küçük kızım ise tam bir felaket. burnumdan getirdi resmen. çiş tamam ama 1 yıl oldu kakaya hala yapmicam diye direniyor. bu eğitim gerçekten zor ve çok sabır istiyor.
Bunların altında yatan sebepler vardır muhakkak kakasını görüp korkmuş olabilir ondan tutmuş olabilir mesela

Daha ikinci yahu siz biraz sakin olun.
Ne bekliyordunuz ikinci günden öğreneceği mi?
10-15 günü gözden çıkarın ilk önce.
Sık sık hatırlatıp tuvalete götürün, tuvaletle ilgili sarkilsr vardı onları açabilirsiniz, kizmadan, ikinci günden niye olmuyor psikojisine girmeden devam edin.

Erkek çocukları böyle işte çok zor tuvalet eğitimi alıyorlar, rahatlarına aşırı düşkünler, haliyle yetiştiriliş ve toplumun erkeklere sağladığı rahatlıkla beraber utanma duyguları da yok bu konuda kız çocuklarına nazaran.

Benim oglum 2 bucuk yasinda.
1 ay evvel başlamıştık. İlk gunler her yer ciş ve kaka oldu. Bıkmadan, usanmadan temizledik..
15 gün sürdü alışması.. ilk gunler kabullenmesi biraz zor sanırım çocuk için ama oldu bitti..

Benim oglum 2 bucuk yasinda.
1 ay evvel başlamıştık. İlk gunler her yer ciş ve kaka oldu. Bıkmadan, usanmadan temizledik..
15 gün sürdü alışması.. ilk gunler kabullenmesi biraz zor sanırım çocuk için ama oldu bitti..
Çok sevindim adınıza darısı bize insallah yani ilk günler bu durun normal mi

Daha dün başlamışsiniz hemen kafayı yemek icin erken değil mi? Bezden ayrilma çocuk icin cok önemli bir süreç ilerde kişiliğini bile etkileyebiliyor kizmadan ,ona hissettirmeden yapin. Daha bugün 2. Gün şimdi yapip 1 hafta sonra altina kacirabilir, yatağa yapabilir yani sizinde kendinizi hazırlamanız lazımdı

Delirmek için henüz erken değil mi? Daha dün başlamışsınız neticede. Çocuktan bir yetişkin gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Ben iki yıl anaokullarında çalıştım, branş eğitmeniydim. En küçük öğrencim 25 aylıktı, bezi bıraktılar zaman geçtikçe, biz yarım saatte bir onu çişe götürürdük. Oyuna dalıp unuturdu bazen asla kızmazdık, öflemezdik çünkü bu duruma karşı korku, endişe, yanlışmış hissi beslesin istemezdik. Tuvalet eğitimi çok hassas bir konu, kişiliğini etkileyebilme özelliği var.

Bence siz market zincirlerinden üstünde hayvan ya da ayıcık desenli tuvalet kağıdı varsa onları alın, lazımlığın yanına koyun. Her tuvaletine gittiğinde bir parça koparsın silmeye uğraşsın belki dikkatini çeker. Bir de bol bol tuvalet eğitimi veren kitap okuyun.

Back