Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi Hakkında Destek İstiyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
selam kızlar ben 25 yasında 31 aylık bır erkek bebek annesıyım
ben bosandım dogumdan sonra aılemle yasadım ve annem baktı hep ogluma ben ısteyken dogal olarak annem ona bırseylerı daha rahat yaptırıyor ancak ılk bahardan berı bır sekılde tuvalete alıstıramadık oglumu
bazen tuvalete yaptı bazen genelde sık sık yaptıgı cısını yaptıkran sonra tuvaelte gıdıp bezını cıkartırıyor oylce yapmayı beklıyor acaba dıyorum geldıgını ıdrakmı edemıyor?

doktora goturmeyı dusunuyorum c ıddı cıddı?

bundan 2 hafta evvel evlendım ben oglumda elbet yanımda sımdı kurbanda 12 gun ızınlıyım o zaman egıtım vereyım dıyorum cunku 12 gun sekmeden ıse gıtmeden beraber olucaz o zamana kadar tuvalet egıtımı hakkında artık tek bırsey soylemıyeyım dıyorum ,

ama ya o gun kurban yanı 1 ay sonra geldıgınde nereden nasıl baslıyayım bır sekılde basaramadık
artık bu sorunu halletmek ıstıyorum bez her cısını yaptırıgnda degısıtrıyoruz bebekken bıle bu kadar bez harcamıyorduk

lutfen deneyımlı annelerden yardım beklıyorum

(konuyu tuvalet egıtımınee actım ama burada daha cok kısı gorur lutfen konumu tasımayın )

Son düzenleyen: Moderatör:
canım anne değilim malesef.. görüğümü söyliyim çevremden. üstüne gitmicen sabırlı olcan yoksa altına kaçırır habire.he bide erkek çocukları daha geç alışıyor gözlemlerimce. yiğenlerimin hepsi geç oldu. ayrıca üşüttürme sakın alıştıracağım derken havada soğudu çünkü. ya geç olsun ama sağlıklı olsun. doktor içinde erken daha düşünüyom küçük bence..

öncelikle bezini değiştir, bulabildiğin en kötü bezi al kurbana kadar onu kullansın çünkü iyi bezler hiç ıslak kalmadığı için çocuklar zor alışıyormuş. kurbana kadar o kötü bezi kullan. zaten yapınca söylemeye başlar o zamana kadar sonra bayram gelince de çıkart bezini sadece kilot ya da kilot + eşortman altıyla (o zman küçülmüş pijamaları felan hep oluyo bez çıkınca) bırak ve anlat bezi çıkartıyorum artık çişin gelince söyle seni tuvalete götüreyim vs.. ilk çişini büyük ihtimalle altına yapar sakin yaklaş kızmdan tekrar anlat bidahaki sefere söyle seni tuvalete götüreyim de. saatte ya da 2 saatte bir tuvalete götür (her çocuğun rutini farklıdır bi de üşürse daha sık yapar) ve oturtabildiğin kadar orada olmasını sağla. öncelikle geceleri bağla altını eğer kuru kalkıyorsa gerek olmaz. sonra onu da kilota çevirirsin alıştıkça. herşeye ramen alışmadıysa ya da çok ağlarsa kesinle diretme. benim oğlum kakasından korktuğu için günlerce kakasını yapamıştı beze döndüğümüz halde. benm doktorum erkek çocukları için ideali 2,5 yaş demişti bunu da belirteyim. henüz hiç birşey için geç değil alışmasabile telaşa gerek yok.

prima kullanıyorum zaten cıs yapsa rahatsız olup bezı atıyor
arkadaslar egıtıme 15 gun kaldı ama sankı oda ıstıyor artık arada cısım var dıyıp wc gıdıyor bazen kakasını yapıyor bazen çişini bakalım tamamen halledebılecekmıyız

bence hiç ısrarcı olmayın. benim kızım 3 yaşında alıştı kendi isteğiyle. 2 yaşındayken lazımlığı banyoya koymuştum. kızım istersen buraya çişini yapabilirsin diyodum. ısrar etmeden sadece arada söylüyodum. 1 sene boyunca yapmak istemedi. sonra bigün 3 yaş doğum gününe 1 ay kadar falan vardı anne yapmak istiyorum dedi ve o şekilde devam etti. hiç altınıda ıslatmadı. geceleri bağlıyodum ilk önceleri baktım sabah bezi kuru, onuda bıraktık. böylece kolay bi şekilde atlattık bu süreci. sizinki daha 2,5 yaşında. daha erken olabilir. çünkü çocuklar baskı altında alışırlarsa tuvalete, daha sonraları gece alt ıslatmaları olarak geri dönüş yapabiliyo. onun için dikkatli olmak lazım.

geldı gectı tatıl bız hala basaramaduık egıtımı
cısını yaptıgı zaman cıs yaptım dıye bezını degıstırtıyor baska bı numara yok

naptin cnm, halledebildinizmi tuvalet olayini?

her cocuk farklidir, ilk cocuk elbette daha zordur hem anne toy, hemde cocugun bi abisi ablasi olsa ona da örnek oluyo.

benim kizim 1,5 yasinda yapti cisini, elbette ilk bi kac gun benim de baskim oldu :) cok iyi hatirliyorum bebegimi ya, uzuluyorum yaptigim baskiyi hatirlayinca

oglum tam 2 yasindan sonra ogrendi, gectigimiz yazin sonlariydi, tek kulotla dolastiriyordum tum gun ki cisi geldiginde cabucak cikartip lazimliga oturtayim diye ve her saat basi mutlaka oturtuyordum cisin varmi diye, her oturdugunda da ayni cumleleri papagan gibi tekrarliyordum, cisi buraya yapacaz, pantalona degil fln fln fln
tabi ilk basta lazimliktan korkuyordu oturmak istemiyordu, ama ablasi (yalandan ) oturunca bu sefer oda gaza geliyordu ve oturuyordu.
sonra yavas yavas arada bir cisini yapiyordu ve bizde bravo, afferim, heeey, buyuksun, erkeksin diye diye poh pohluyorduk seviniyordu
bir iki hafta icinde tamamen ogrendi suanda pantalona hic yapmiyor, tam olarak 2,5 yasinda bile degil.

erkek cocuklari daha gec ogrenir diye bisey varmi yokmu bilmiyorum ama cocuga bagli ve o donemde cok ama cok sabirli olmak gerek. hem anne hazir olmali hem bebek wc egitimine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…