naptin cnm, halledebildinizmi tuvalet olayini?
her cocuk farklidir, ilk cocuk elbette daha zordur hem anne toy, hemde cocugun bi abisi ablasi olsa ona da örnek oluyo.
benim kizim 1,5 yasinda yapti cisini, elbette ilk bi kac gun benim de baskim oldu :) cok iyi hatirliyorum bebegimi ya, uzuluyorum yaptigim baskiyi hatirlayinca
oglum tam 2 yasindan sonra ogrendi, gectigimiz yazin sonlariydi, tek kulotla dolastiriyordum tum gun ki cisi geldiginde cabucak cikartip lazimliga oturtayim diye ve her saat basi mutlaka oturtuyordum cisin varmi diye, her oturdugunda da ayni cumleleri papagan gibi tekrarliyordum, cisi buraya yapacaz, pantalona degil fln fln fln
tabi ilk basta lazimliktan korkuyordu oturmak istemiyordu, ama ablasi (yalandan ) oturunca bu sefer oda gaza geliyordu ve oturuyordu.
sonra yavas yavas arada bir cisini yapiyordu ve bizde bravo, afferim, heeey, buyuksun, erkeksin diye diye poh pohluyorduk
seviniyordu
bir iki hafta icinde tamamen ogrendi suanda pantalona hic yapmiyor, tam olarak 2,5 yasinda bile degil.
erkek cocuklari daha gec ogrenir diye bisey varmi yokmu bilmiyorum ama cocuga bagli ve o donemde cok ama cok sabirli olmak gerek. hem anne hazir olmali hem bebek wc egitimine