Cocuklar gece biraz usudugunde, meyve yediginde, yogurt, sut tukettiginde gece altina kacirma riski artar. Ben yerinizde olsam gece bezsiz uyutur, uyuduktan sonra bezini baglardim. Cunku altini islattiginda sadece siz degil cocugunuz da basarisizlik duygusu yasiyor. Yayaktan kalkar kalkmaz cis var mi diye sormadan oyunla tuvalete goturun, aliskanlik edinsin, ilk cisini tuvalete yaptiginda cis kontrolu kolaylasir.
Sonrasi icin de daha minicik ve yeni baslamissiniz annesi kendisi uygun zamanda demez ki cisim geldi diye. Siz ilk cisini yaptiktan sonra 2 saatte bir tuvalete goturun oyunla. Biraz bekleyin vis yok diye kaldirmayin hemen. Onun icin de stresli bir surec oldugundan kaslarini bir anda gevsetemeyebilir. Kisacik cisler cikiyor oyunu sarkisi uydurabilirsiniz tuvalette kullanmak icin. Ben kizim tuvalete girmeye direndigi icin az cise çişilik, cok cise şorlutuk diye isim takmistim. Kendi kendime kizimin cisiyle konusuyor gibi oyun kuruyordum, cisilik sensin gelen demi ben seni taniyorum kesin sensin diyordum mesela. Aaa ama yok gece boyu cok cis birikmistir bu kesin sorlutuktur diyordum. Kizim ben bir turlu bulamadim bu cis çişilik mi şorlutuk mu diye kizima soruyordum. Cok keyif aliyordu bu oyundan. O da seciyordu birini. Aaa bakalim gercekten de senin dedigin mi, dur simdi cis cikar biz de goruruz diyordum. Cisini yaparken de cok sasirmis gibi devam ediyordum oyuna. Aaa şorlutuk demek sendin, gule guleeee diyip el salliyordum. Cocugunuz kendi tahmini tutmadiginda bozulursa hep onun tahmini cikmis gibi yapin oyunda.
Surekli siz getirip goturdugunuzde altina kacirmalar kesildiginde tahminen 1 hafta sonra, sorlutuk cisilik gelirse bana soyle de gidip tuvalette bakalim onlara diyin. Cok darlamadan 2 saatte bir cisin geldi mi gidip baksak mi cisler gelmis mi diye sorun. Cocugunuzun cis yapma sikligini zaten bir kac gunde anlayacaksiniz. Zamanlamayi ayarlarsiniz ona gore. Cisi hallederseniz kaka da kolaylasir. Bir sure kakasini tuvalete yapmak istemezse zorlamayin, bezine yaptirin. Zamanla alisir. Benim kizim cok inatciydi. 1 haftada ogrendi ama surekli benimle egemenlik savasina girip tuvaleti bunun icin kullanirdi. 6 ayda atlattik krizi. Yani herkes 1 haftada halledemiyor, biraz sabirli olun.