• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi Beni Korkutuyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

bebeseker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
81
5
36
Kocaeli
Oğlum 21 aylık. Çok yaramaz bir çocuk. Henüz konuşmuyor tek tük bir-iki kelime sadece... Bu yaz tuvalet eğitimi için erken mi sizce?

bence erkek cocuk için erken 21 ay.
ben de kızımdan korkuyorum 23 aylık. işin dalgasında. :)
allah hepimize kolaylık versin.

Slm ben oğluma 33 aylıkken tuvalet eğitimi verdim. Tam bir ay oldu çok şükür kolay atlattık tuvalet eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar zor olur bence
28 aylıkta oğlum denemek istedim çok korkmuştu kaçmıştı hiç üzerine gitmedim
Bundan Bir ay önce sabah bezi çıkardım 2 günde çiş eğitimi bitti kakada on günü buldu ama bitti şükürler olsun
Ben gece ve gündüz bıraktım bezi tamamen çıkarttık hayatımızdan maşallah
Darısı başınıza inşallah
Düşünüldüğü gibi zor değil ama bunuda eklemek isterim

Slm ben oğluma 33 aylıkken tuvalet eğitimi verdim. Tam bir ay oldu çok şükür kolay atlattık tuvalet eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar zor olur bence
28 aylıkta oğlum denemek istedim çok korkmuştu kaçmıştı hiç üzerine gitmedim
Bundan Bir ay önce sabah bezi çıkardım 2 günde çiş eğitimi bitti kakada on günü buldu ama bitti şükürler olsun
Ben gece ve gündüz bıraktım bezi tamamen çıkarttık hayatımızdan maşallah
Darısı başınıza inşallah
Düşünüldüğü gibi zor değil ama bunuda eklemek isterim

Tesekkurler canim ben de bizim icin erken oldugunu dusunuyorum. Ancak cok bilmis akrabalar malum.

fiziksel olarak mümkünse de 21 aylık tuvalet eğitimi,,, bebeğiniz ne zaman hazır hissederse o zaman doğru zamandır bence.. siz sadece gerekli teşvikleri yapın.. klozet adaptörü alın mesela.. ilgisini çeker.. ne olduğunu anlatın.. onun için alındığını anlatın.. gösterin kullanılışını.. size haber verdiğinde buraya geleceğinizi söyleyin.. ne zaman istersen tuvaletini bizim gibi buraya yapabilirsin diyin ve konuyu kapayın.. sonra ilgisini tepkisini gözlemleyin.. ben 18 aylıkken böyle yaptım çünkü bezinden çok rahatsız oluyordu ve kakasını tuttuğunu farkettim.. 3 ay oldu şimdilerde tuvalete oturmaya başladı sayılır.. ama acele yok.. bu bir süreç.. kakası gelince 1 kez soruyorum tuvalete yapmak ister misin diye tamam demezse peki bir dahaki sefere diyip kapatıyorum konuyu..

yaza kadar 4 ay var, ne acele ediyorsun ki. neler neler olur ozmana kadar.

Tesekkurler canim ben de bizim icin erken oldugunu dusunuyorum. Ancak cok bilmis akrabalar malum.

Bilirim canım o malum akrabaları sen tıka kulaklarını hiç kimse bizim yavrularımızdan önemli değil sadece beklemeni tavsiye ederim
Sen ne kadar zorlarsan zorla o yinede zamanı gelince öğrenecektir
Mesela bazıları gerçekten çok erken tuvalet eğitimi veriyorlar öğrenende oluyor ama o öğrenenlerden bazıları tekrar başa dönüyorlar bir süre sonra malesef
Mesela benim bi komşu 2.5 yaşında tuvalet eğitimi verdi ama 2 yıl sürdü diyebilirim zorlayarak öğrenirse çocuk günün birinde patlak veriyor bu hala zaman zaman olmadık yerlerde bile bile altına yapıyor çocuk
O yüzden herşey zamanında güzel!

Back