Merhaba arkadaşlar,
Ben de bu hafta başında başladım. İlk gün kendisi bezini çıkarıp çırılçıplak dolaşmaya başladı ve ben de bağlamadım. Zaten sevmemeye başlamıştı. Çamaşırını giydirip pantolonunu giydirince çok mutlu oldu. Hemen bahçeye çıktık. Tabi zaman ilerledi ve bizimki altını ıslattı. Ama oyundan umursamadı bile. Neyse, eve döndük. Üç-beş kere yarımşar saatlik aralıklarla büyük bir sevinçle oturağa ve kavanoza yaptı. Tabi ben götürüp yaptırdım. Çalar saati kurdum, oğlum kapattı tamam yapıcam dedi ve koştu yaptı. Sonra bıkmaya başladı. Ben süreyi uzattım, bu sefer de altına kaçırdı. Ve ilk defa rahatsız oldu. Hemen değiştirdik üzerini. Ona üzülmemesini, zamanla alışacağını söyledim. Ama onu yakalayıp banyoya götürdüğüm anda çiş yok diyor. Ben diller döküyorum, oyunlar çıkarıyorum, ödüller koyuyorum, öyle yapıyor. Üç gün sonra yani dün akşam kendisi çiş dedi. Ama gel yapalım deyince kaçtı. Babasına sığındı :) ve orada yaptı. :)) Tabi ufak çapta arıza çıkardı babamız. Ama anne tavuk duruma el koydu. Sonra bir daha çiş dedi ve bu sefer kaçmadı.Zaten yaptırıp uyuttum. Uyurken de bezlenmek istemedi. Ama uyuduktan sonra bağladım. Sabah da ıslaktı bezi. Ve bugün 5. gün. Çişini yapmış olmasına rağmen mama sandalyesinden patır patır sesler geldi. Aşırı yani. Ve hiç umursamadı da. Yani tam oldu galiba demişken başa mı döndük ne ?! Zaten kakasını tuvalet hariç her yerde yapıyor. Sonra mutlaka görmek istiyor. Seviyor. Mümkün olsa alıp okşayacak :S
Bu arada aşırı su içerdi, korkumdan gıdım gıdım veriyorum. O da kabız oluyor. Sonra süt içerek uyurdu biberonla. Haliyle onu da bıraktık. Memeden ikinci defa kesilmiş gibi oldu, uyutmakta çoooook zorlanıyorum ve çooooook inatlaşıyor. Sırf inadından tuvalete yaptırana kadar canım çıkıyor. Her defasında önce bir itiraz ediyor. Ödül işe yarıyor. Ben de ben istiyorum ki, hiçbir şeye gerek kalmadan hemen yapıversin ama yooook.
Neredeyse yazılan her mesajı okudum ve gördüm ki çoğu anne çocuğunun altını açıp onun kendiliğinden söylemesini beklemiş. Acaba ben yanlış mı yapıyorum? Arada soruyorum ve hep yok diyor. Saati gelince götürüp yaptırıyorum, rica minnet, ısrar. Ama tatlı bir ısrar yani :) Yani yüzde doksan tatlı. Bir saat arayla yaptırıyorum. Sizce böyle mi devam edeyim yoksa hiç kendim götürmeden onun söylemesini mi bekleyeyim?
selam
benim kızım 21 aylık ben dün başladım pes ettim hemenzaten etrafımdakiler de daha erken anlamaz diyorlar..daha konuşmuyor..kelimelerin baş harflerini söylüyor..çok hareketli çok meraklı.. herşeyi anlayan çocuk bunu da anlar diye başladım ama zamanlama tutmuyor..yani tam pekiştiremedi annem benden ne yapmamı istiyor diyor herhalde..
götürüyorum banyoya oturuyor 3 sn sonra hemen kalkıyor..oyun zannediyor..çiş diye gösteriyor ama banyodaki herşeyle ilgileniyor bunun dışında..bezlemek ne rahat işmiş meğer yahu :)
sizce de erken mi napiim devam edeyim mi ki
Acaba vaz mı geçsem? Anlamıyor değil ama inattt.
bende aynı ikilemde kalmış durumdayım napıcağımı şaşırdım
kızım 28 aylık sorduğumda çiş yok diyor gelince söyle tamammı diyorum tamam diyor
ama yok tuvalete götürüyorum belirli aralıklarla yapmıyor bitti deyip kalkmak istiyor
sonrada altına işiyor dün kakasını yere yaptı kokrmuş koşa koşa geldi ee geldi diyor
daha farkında değil idrak edemiyor beze kakasını yapıncada rahatsız olmuyor geceleride çok doluyor bezi
yaş olarak belki zamanı ama anlamıyor ya napıcam ben((((
Merhaba . yazınızı gülümseyerek okudum. bizde 10 gündür uğraşıyoruz. 3- 4 gündür çok şükür hiç altına yapmadı hatta ben söylemeden yaptığı oluyor lazımlığınaşöyle söyleyim taktiğiniz çok doğru böyle devam edin. bende aynı şekilde yaptım. sürprizler - yalvarmalar offf Allah ım ne zordu. siz saat başı ona sormadan götürmeye devam edin ona ne zaman söyleseniz yok diyecek aynı şeyleri yaşadım hep.. sonra merak etmeyin gerçekten kendisini tutmaya ve haliyle tuvaletini yapmak isteyecek. ama şunu da unutmamak gerek her çocuk farklıdır. Allah herkese bu zorlu dönemi kısa sürede geçirmeyi nasip etsin. bu arada çiş eğitimine başlarken lazımlıkla başlayın ayakları yere basınca kendilerine güveni geliyormuş ve daha güzel kuvvet alıp daha rahat kakasını yapıyorlar. nette böyle okudum ve ona uydum. yoksa bende klozete adaptör takıp başlamıştım ama zor oldu. sonra klozete geçeceğim. Lazımlığımızı oğlumun en çok vakit geçirdiği alana koydum altına da kullanmadığım halımı serdim. yine önlem olarak üzerine örtü serdim. ve en çok oturduğu koltuğun üzerine de kalın polar serdim. gece yatarken bağlıyorum ama yavaş yavaş gece çişe kaldırmaya başlayacağım. bir anda ikisini birden çıkarmak işi bana pek uymadı .. Vallahi ne deyim arkadaşlar herkese kolay gelsin..
biz bugünde bez bağlamadık ama sürekli altına yapıyor altına değil tuvalete yapalım çişin gelince söyle diyorum tamam diyor 2 saniye sonra yapmış oluyor tuvalete gidelim diyorum yok diye ağlıyor..... sen altına yapmaya devam edersen biz babanla parka gideriz sen evde kalırsın diyorum yine yapıyor dondurma alalım gezelim çişini tuvalete yap ama diyorum yine yapıyor.... ne yapsam olmuyor ve inatla tuvalete lazımlığa yapmak istemiyornasıl alışacakkkkk:84::84: istediği zaman yapıyordu tuvalete farkında yani herşeyin ama istemiyor.... NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR
Arkadaşlar merhaba.
Benm oğlum 2.5 yasında bi haftada çişine alıştı maşallah ama kakasını hep altına yapıo..
Zaten hiç bi zaman akışkan bi kakası olmadı.Bezden sonrada iyice kabız gibi oldu napmam lazım bilmiyorum yapacagı zaman anlıyorum lazımlığa oturtuyorum ama yapamıyo..
Çünkü yapacagı zaman kendisini çok sıkmak zorunda kalıyo ya da karnını bi yere dayararak yapıo..Off çok zor işmiş bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?