Tuvalet eğitimi 20 aylık

efotos125

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2024
32
5
1
29
Arkadaşlar merhaba bebeğim 20 aylık 26 ıncı ayda işe başlayacağım eve lazımlık ve adaptör aldım. Adaptör önce gelince tuvalete koydum bebeğim ilk kıyafetlerle oturdum. Bugün de çıplak bir şekilde oturttum ve çişini yaptı arasından 10 dk geçtikten sonra çişini yine tuvalete yaptı bir kere yemek yedirirken altına kaçırdı sonra elimden tutup tuvalete götürdü. Sizce erken mi işe başlamadan bu süreci tamamlamak istiyorum
Bakıcının benim kadar uğraşacağını düşünmüyorum ve 36 aylıkken kreşe vermek istiyorum (bezli kabul etmiyorlar) tecrübeli annelerden öneri istiyorum.

Bana kalırsa 20aylık çok erken 29. Ayda yaptık biz 3 günde öğrendi ilk 2gün her yere yapmıştı. 3.gün direk öğrendi bir dahada kaçırmaları olmamıştı. Ama siz bilirsiniz yinede ben bezi bırakmayı en erken 24aylıkta yapılmalı diye düşünüyorum.

Aslında haziran gibi başlamayı düşünüyordum
Eylül ayında işe başlayacağım 2-3 ayda düzene oturttururum diye düşündüm ama inanın bu aşamaya nasıl geldik bilmiyorum öyle bir oturayım dedim oturturken soyayım dedim soyarken çiş oldu kendimi tuvalet eğitiminin içinde buldum açıkçası.
Çişini yapıyor peçeteyle p. Siliyor sifonu çekip tuvalet fırçası ile içini temizliyor sürekli bizle tuvalete geldiği için hepsini öğrenmiş sanırım

1 saat oturtursam oturacak isyan etmiyor hiç devam mı sonra mı bilemedim

Arkadaşlar merhaba bebeğim 20 aylık 26 ıncı ayda işe başlayacağım eve lazımlık ve adaptör aldım. Adaptör önce gelince tuvalete koydum bebeğim ilk kıyafetlerle oturdum. Bugün de çıplak bir şekilde oturttum ve çişini yaptı arasından 10 dk geçtikten sonra çişini yine tuvalete yaptı bir kere yemek yedirirken altına kaçırdı sonra elimden tutup tuvalete götürdü. Sizce erken mi işe başlamadan bu süreci tamamlamak istiyorum
Bakıcının benim kadar uğraşacağını düşünmüyorum ve 36 aylıkken kreşe vermek istiyorum (bezli kabul etmiyorlar) tecrübeli annelerden öneri istiyorum.
Erken :) kendisi hazır olmadan zorlamak süreci daha da uzatır, tuvalet eğitimi kişilik gelişimi için de önemli olduğu için çocuğa istemeden zarar verebilirsiniz

Daha çok küçük olduğunu düşünüyorum. Benim kızım 21 ayının icinde. Tuvaletini yaptığı zaman tuvaletin önüne gidiyor eğilip yapıyor bezine. Bunu doktorumla konuştuğum zaman tuvalet kavramını öğretin ufak ufak, ilerleyen süreçte tuvalet eğitimi verirsin demişti.

oğlum yürüdü ağzından kelimeler çıkmaya başladı hemen tuvalete alıştı 2-3 işedi sonra kendılıgınden oldu bitti. Yani çocuk tuvaleti gelınce oraya gidecegının farkındaysa 1-2 gun gözetleyin sürekli çişin varmı die bunaltıp sormuyorsanız istekliyse belli eder zaten

oğlum yürüdü ağzından kelimeler çıkmaya başladı hemen tuvalete alıştı 2-3 işedi sonra kendılıgınden oldu bitti. Yani çocuk tuvaleti gelınce oraya gidecegının farkındaysa 1-2 gun gözetleyin sürekli çişin varmı die bunaltıp sormuyorsanız istekliyse belli eder zaten
Çok istekli ve öncesinde hep diyordum kakam geldi hadi gel tuvalete gidelim bak kakamı yaptım diye bile gösterdim çocuk kaka ile çişin oraya gittiğini canlı canlı hep gördü yürümeye başladığımdan beri popomuzu sildik bak kaka olmuş diye gösterdim. Hatta ben yaptıktan sonra benim kakaya bile by by yapıyordu 😂

Çok istekli ve öncesinde hep diyordum kakam geldi hadi gel tuvalete gidelim bak kakamı yaptım diye bile gösterdim çocuk kaka ile çişin oraya gittiğini canlı canlı hep gördü yürümeye başladığımdan beri popomuzu sildik bak kaka olmuş diye gösterdim. Hatta ben yaptıktan sonra benim kakaya bile by by yapıyordu 😂
kendınızle çocuğu lavaboya götürüp kendı kakanızı mı gösteriyorsunuz böyle bi tuvalet eğitimden bahsetmiyorum vallahi 🙈🙊ilk kez çocuğuyla tuvalete gideni duydum
sürekli bizle tuvalete geldiği için hepsini öğrenmiş sanırım
Bu gerçek mi sürekli sizle tuvalete mi gelıyor

Tuvaletinizi yapıp çocuğa mi gosterdiniz 😑 ay bilemedim doğru mu acaba? Sordunuz mu doktoruna falan? Hijyen açısından da doğru mu emin olamadim

Tuvaletinizi yapıp çocuğa mi gosterdiniz 😑 ay bilemedim doğru mu acaba? Sordunuz mu doktoruna falan? Hijyen açısından da doğru mu emin
Kapı devamlı açık benim eşimin peşinden giriyor ben Açık açık söylüyorum kakamı yaptım taharet musluğuna kadar biliyor kaka deyince açıyor musluğu sonra bitti diyorum babası girince oda söylüyor çişimi yapıyorum yaptım bak kapağı kapattım şifonu çek diye.
Önce tuvalet fırçasını almıyor mesela kalkınca gidip peçete koparıyor siliyor çöpe atıyor sonra fırçayı alıyor göre göre aşamaları öğrenmiş

Tuvaletinizi yapıp çocuğa mi gosterdiniz 😑 ay bilemedim doğru mu acaba? Sordunuz mu doktoruna falan? Hijyen açısından da doğru mu emin olamadim
Yani bilmiyorum gösterdik ama çocuk direk oturdu sanki kırk yıldır tuvalete oturmayı beklermiş gibi normal bir şey olduğunu biliyor sanırım bezindeki kakayı da hep gösterdim bak bu senin kakan by by yap kakaya büyüyünce tuvalete yaparsın bizi gibi fln diye

kendınızle çocuğu lavaboya götürüp kendı kakanızı mı gösteriyorsunuz böyle bi tuvalet eğitimden bahsetmiyorum vallahi 🙈🙊ilk kez çocuğuyla tuvalete gideni duydum

Evet bizle geliyor tuvalete evde yalnız bırakmıyorum her yere tırmanıyor diye

Babasıyla da gidiyor oda anlatıyor buraya çiş kaka yapılıyor bende yaptım şimdi ellerimizi yıkayacağız bu peçete siliyoruz diye tüm her şeyi görüp biliyor

aslında burada asıl konu bu durumdayken bu eğitime devam etmek mi yoksa haziran temmuza 2 yaşa ertelemek mi tecrübeli annelerin çoğu da 2 yaş sonrası diyor

Evet bizle geliyor tuvalete evde yalnız bırakmıyorum her yere tırmanıyor diye
Model alma, merak ve taklit için korkularını yenmesi açısından tavsiye ediliyormuş 🙂

1.
Gözlemlemesine izin ver
  • Sen ya da eşin tuvaleti kullanırken kapıyı açık bırakıp “anne tuvalete gidiyor” gibi açıklamalar yapın.
  • Tuvaletin ne işe yaradığını, sifonun ne olduğunu sade bir dille anlatın.
2.

Basit bir lazımlık edinin
  • Henüz kullanmasa bile evde bir lazımlık bulundurmak çocuğun bunu görmeye alışmasını sağlar.
  • Oyuncaklarını oturtabilir, kendisi üzerine kıyafetli oturabilir. Bu, korkusuzca keşfetmesini sağlar.
3.
Tuvaletle ilgili kitaplar okuyun
  • Çocuklara uygun, resimli tuvalet kitapları çok işe yarar. Hikâye üzerinden konuşmak hem eğlenceli hem öğretici olur
4.
Bez değiştirme rutinine tuvaleti dahil et
  • Altını temizlemek için banyoya ya da tuvalete götürüp “çiş kakayı buraya yapıyoruz ama senin beze geliyor, yakında buraya da yapacaksın” gibi açıklamalar yapabilirsiniz
5.
İstek gösterirse değerlendirin
Lazımlığı denemek isterse, çıplak halde oturmak isterse destekleyin ama zorlamayın.
  • Denediğinde sonuç olmasa bile “aferin denedin!” diyerek pozitif pekiştirme yapın
6.
Rahat giydirin Pantolonunu kolay çıkarabileceği kıyafetler giymesi, bağımsızlık hissini artırır ve lazımlığa gitme isteğini destekler
7
Rutin oluşturun
  • Sabah kalkınca, banyo öncesi ya da bez değişiminden önce tuvalete gitmeyi teklif edin.
  • Alışkanlık, rutine bağlılıkla gelişir.
Bu yaşta başarı beklemek yerine, sadece tuvaleti keşfetmesine fırsat vermek esas hedeftir.

Model alma, merak ve taklit için korkularını yenmesi açısından tavsiye ediliyormuş 🙂

1.
Gözlemlemesine izin ver
  • Sen ya da eşin tuvaleti kullanırken kapıyı açık bırakıp “anne tuvalete gidiyor” gibi açıklamalar yapın.
  • Tuvaletin ne işe yaradığını, sifonun ne olduğunu sade bir dille anlatın.
2.

Basit bir lazımlık edinin
  • Henüz kullanmasa bile evde bir lazımlık bulundurmak çocuğun bunu görmeye alışmasını sağlar.
  • Oyuncaklarını oturtabilir, kendisi üzerine kıyafetli oturabilir. Bu, korkusuzca keşfetmesini sağlar.
3.
Tuvaletle ilgili kitaplar okuyun
  • Çocuklara uygun, resimli tuvalet kitapları çok işe yarar. Hikâye üzerinden konuşmak hem eğlenceli hem öğretici olur
4.
Bez değiştirme rutinine tuvaleti dahil et
  • Altını temizlemek için banyoya ya da tuvalete götürüp “çiş kakayı buraya yapıyoruz ama senin beze geliyor, yakında buraya da yapacaksın” gibi açıklamalar yapabilirsiniz
5.
İstek gösterirse değerlendirin
Lazımlığı denemek isterse, çıplak halde oturmak isterse destekleyin ama zorlamayın.
  • Denediğinde sonuç olmasa bile “aferin denedin!” diyerek pozitif pekiştirme yapın
6.
Rahat giydirin Pantolonunu kolay çıkarabileceği kıyafetler giymesi, bağımsızlık hissini artırır ve lazımlığa gitme isteğini destekler
7
Rutin oluşturun
  • Sabah kalkınca, banyo öncesi ya da bez değişiminden önce tuvalete gitmeyi teklif edin.
  • Alışkanlık, rutine bağlılıkla gelişir.
Bu yaşta başarı beklemek yerine, sadece tuvaleti keşfetmesine fırsat vermek esas hedeftir.
Çok teşekkür ederim çok güzel bir yazı dikkate alacağım

Back
X