Tuvalet Eğitimi Tuvaler eğitimini gözünüzde büyütmeyin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Cook sukur kakayi yapti ama kulota yapti yaparken gordum gormemezlikten geldik cunku cok agriyla yapti yawrummm tas gibiydi butun gun icim icimi yedi... sonra popoyu yikadik kakayi gosterdik klozete attik bye bye kaka yaptik popoya krem surdum cook rahatladik valla artik kakayi yaptigini gorunce wcye gotururum tas gibi olan cikti yaaaa

Çok normal hiç moral bozmayın. İlk üç beş gün hep kaçırabilir. Tutmayı öğrensin sonra wc düzenli gitmeler söylemeler başlar
Size bir sey soracam kaka olayini nasil basardiniz biz cisi hemen hemen cozmek uzereyiz cook sukur..bugun ve dun kakayi kulota yapti...dun sesimizi cikarmadik hatta gormemezlikten geldik cunku 3 gun olmustu tutali....bugunde yapmis kulota anne bak kaka dedi yine anlattim attik kakayi klozete sifonu cektik bye bye yaptik...

Simdi bezi istemeyip kulota bile yapmasi kakayi gelismemi ??? Kakayi nasil ogretebilirim

Kakayi nasil cozdunuz benim kiz iki kere kulota bir kerede yetistirdij klozete yapti..karni sis ve ağrıyor oturuyor kalkiyor sıkıyor kendini tutuyor halbuki iki gundur kabak yemegi yedirdim armut ,kavun, kayisi puresi , sızma zeytinyagi ...nasil tutmayi basariyor anlamadim bugun duphalac verdim bir tatli kasigi resmen karni sis ve agriyor ama yapmiyor sıkıyor kendini..

nasil ogrenecek bu kakayi ne yapabilirim....cisi çözdük gece bile uyaniyotuz yapiyor yatiyor....

Kaka çişten sonra oluyor. Hiç birşey yapmadım aynı sizin gibi çişi kaçırmıyordu ama kaka yı hep kiloda yapıyordu. Yakalarsak wc ye yapıyordu. Tutma olmadı benim oğlanda. O açıdan çok prpblem yaşamadım. Bir de kaka yaptığı saat genelde hep aynıdır. O da işimi kolaylaştırdı.
Çişi öğrendiyse -ki çok çabuk olmuş aferim kızınıza- kaka da zamanla olur. Siz sabırla kızmadan oflayıp poflamadan üzerini değiştirin poposunu temizleyin anlatın bundan sonra klozete yap diye. Bir ödül koyun kakanın wc yaparsan kazanırsın v.s...
Bence hiç endişe etmeyin süreç böyle ilerliyor zaten çoğunlukla.

Bir de çocuklar kakadan korkuyorlar samırım. Ya da vücutlarından bir parça gibi görüyorlar klozete atmak istemiyorlar. Biraz eğlenceli hale getirmek gerek.
Biz boncuklu kaka diyorduk mesela. Çok afedersiniz şeklinden dolayı hadi kakalar balık olsun yüzsün dedi bakıcımız sifonu çekerken o da çok hoşuna gitti oğlumun. Bunun gibi hoşuna gidecek benzetmeler yapabilirsiniz

Evet cok sukur cis olayi bitti diyebilirim ...kaka icin sabir ediyorum ..aslinda kilota yapsin istedim bugun gormemezlikten gelelim dedim tutuyor kulotada yapmiyor bez isterimde demedi hic hatta agzindan hic bez kelimesi bile cikmadi......ablamla konustum oda benim kiz da 4 gun cikmiyordu sonra kucuk kucuk kaka yaparak ogrendi dedi....korkuyorum karni yumusak ama sis ...

Ne oduller vad ediyoruz hatta bir tane kaka minnacik denk geldu diye dedesi coook sevdigi bir oyuncagu aldi alkisladik falan..hiiim mis guzel kaka diyoruz sanirim zaman...

Tekrar merhaba size yazmistim daha once ama erken baslamaya karar verdim seyzen imdaaaaaaaaaaaaaaaat diye bagirmak istiyorum cok yorucu bi surecmis kziim 2 yasini 15 gun gecti bugun 6. Gunumuz.
Kziimin Konusamadigini ve sabah bezinin dolu kalktigini soylemistim.

Egitime basladiktan bu yana sadece 1 kere yatak islatti o zmanda 11 saat uyumustu ve sut icip uyumustu. Gece ve oglen hic bi sorunumus yok cok sukur ki gece egitimimiz tamam oldu bile ama gunduz ilk gun kabus gibiydi bi ara pes edip bezi takicaktim ama sabrettim 6 gundur ugrasiyorum. Size kizimin kac defa tuvalet kac defa kacirdigini gun gun yaziyorum bu konuda tecrubenizden yararlanmak istiyorum.
1.gun: 15 kacirma 1 tuvalet
2.gun:8 kacirma 3 tuvalet
3.gun:9 kacirma 2 tuvalet
4.gun:5 kacirma 1 tuvalet
5.gun:3 kacirma 5 tuvalet (rekor)
6.gun:4 kacirma 3 tuvalet
Bu sekilde ilk gunlere gore daha iyi. Kizima ne yapmasi gerektigini herdefasinda anlatiyorum nereye cis kaka yapicam diye sorunca gosteriyor bazen cisini yaptiktan sonra gidip lazimligina oturuyor. 4.gun yapmadan 2 dk once hizli bi sekilde anne anne anne dedi hemen goturdum ve yapti cok sevindik ama devami gelmedi. Cis kelimesini kullaniyor ama yaptiktan sonra veya yapmadan once soylemiyor.

Ilk gun 15 dk 1 altina yapmisti dun ve bugun 3 4 saatte 1 yapiyor bol su vermeye calisiyorum sizce tutmayi ogrendimi? Bana ne zman soyler? Soyleyebilirmi? Size herseyi detayli yazdim ne diyosunuz? Biseyler duymaya ihtiyacim var tek kaygim konusamiyo olmasi konussa bu kadar endiselenmem bu kadar ugrasmisken birakmak istemiyorum. Gece hic kacirmiyor sorunumuz yok. Cvpinizi bekliorum

Bence normal süreç işliyor. Tutmayı öğrendiği kesin. Konuşma konusu sıkıntı olabilir umarım çiş ve kaka kelimelerini kullanır kısa zamanda.
Gece ve öğle uykularında kaçırmıyor olması kaslarının geliştiğini gösteriyor.
Özetle moral bozacak bir durum yok bence. Benim oğlum 13. Gün hiç kaçırmadan kendisi söyleyerek wc gitti. Sabırlı olmaya devam yani. Olacak.
Maşallah kızınıza

Cok tesekkur ederim ins dediginiz gibi olur. Bugun 8.gun altina her isediginde cok moralim bozuluyor yine mi diye cok yoruldum

Kaçırmalar bitti mi peki. Siz götürdüğünüzde gidip yapıyorsa o da yeterli.
Birkaç yerde bir ay sonra söyleyen çocuklar olduğunu okudum. Moralinizi bozmayın
Dun 21.gundu basladi soylemeye:))
Yada yaptigi sirada soyluyor bakalim

Kacirma hic kalmadi ben goturunce yapiyordu goturmemeye basladim soylesin diye ve soylemeye basladi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…