Halıları falan dert etmeyin hiç. Wc işi bitince yıkamaya verirsiniz olur biter. Yaz ayları daha rahat olur tabii. İnce giysilerde çocuk açısından rahatlık. İnşallah sorunsuz atlatırsınızsüper maşallah. kızım henüz 13 aylık seneye ağustosta 29 aylık olacak yıllık iznimde halletmeyi düşünüyorum. inşallah güzel geçer havada sıcak olur hiç değilse halıları kaldırır ince kıyafetler giydiririm daha kolay olur
MerhabalarBeş aylık hamile olduğum için daha fazla ağırlaşmadan wc eğitimi vermem gerekiyordu. Ama oğlum 26 aylık iken yaşadığımız on günlük süreç tam bir fiyaskoydu. Oğlum wc ye gitmek çişini söylemek bir yana odasından çıkmadı üzerini değiştirtmedi ve içine kapandı. Bizimle konuşmadı bile. Hemen bağladım bezi çocuk iki günde normale döndü çok şükür...
O zaman çevremin etkisinde kalıp daha oğlum hazır olmadan başladığım için çok pişman oldum.
Öncelikle çok okudum araştırdım. Yanlışları doğruları değerlendirdim. Çocuğumu gözlemledim. Oğlum hazırdı ama ne yapacağını bilmiyordu. İki buçuk gün evde olacağım bir döneme denk getirdim. Eşim ve bakıcıma da yapılacakları ayrıntılı anlattım. Wc eğitimi öncesi eşim ve ben çok afedersiniz banyonun kapısı açık olacak şekilde tuvalete gittik ve benim çişim geldi diyerek bunu oğluma duyurarak yaptık. İnsanın özeli kalmıyor ama bence işe yarayan bir yöntem. Ayrıca wc eğitimi için alışverişe çıktık. Oğlum araba hastası.. arabalı kilotlar sevdiği küçük çikolatalar gofretler v.s aldık. Karanlıkta el feneri ile oynanayı çok sever. Fener i banyoya koyduk. Köpük balon yapma makinesi ve suyunu aldık. Basamaklı tabure ve bir de lazımlık aldık. Herşey hazır olunca bir sabah eğitime başladık.
Sabah bezini çıkardım ve oğluma evde bez kalmadığını artık büyüdüğü için marketteki bezlerin ona küçük geleceğini anlattım. Çok ağladı niye benim bezim yok diye içini çeke çeke ağladı. Dikkatini başka yöne çekip kandırdım. Kilot giydirdim ve süreç başladı.
İlk gün hep kaçırdı on dk bir bile yaptığı oldu. Banyonun kapısından içeriye girmedi. Hiç bir şey istemedi oyuncak çikolata. Bemde hiç ısrar etmedim. Altına yapınca olabilir annecim bundan sonra tuvalete yaparız dedim üzerini sakince değiştirdim. Ona moral verecek şeyler anlattım. Sonra babası geldi. Hadi oğlum beraber yapalım dedi. Adam klozete oturdu oğlanı da lazımlığa oturttu. Bu kırılma noktasıydı sanırım. Ondan sonraki iki gün iki üç seder wc ye geldi ve yaptı ama on kere de kaçırdı. Üç gün gerçekten çok yoruldum ve yıprandım. Buna hazırlıklı olun. Üç değil beş de olabilir. Üçüncü gün öğlen bakıcıya teslim ettim çıktım. Sürekli telefonda haberleştik. İki yaparsa üç kaçırmış ama bakıcım sağolsun çok sabırlı davrandı. Sonraki günler üç dört kaçırma üç dört wc ye yapma şeklinde gitti. Kaka yı genelde kaçırdı. Ama banyoya sokmak için hep çaba harcadık. Zorla değil hep oyunla ve ödülle. Balon makinesi ve fener çok iş gördü. Çişini wc yaparsa bir küçük petito y ada bonibon verdim. Çişin kakanın gelmesini beklerken kitap okudum. Şarkı söyledim. Kukuli nin ve pepee nin tuvaletle ilgili şarkılarını dinlettim v.s. çocuğunuzun sevdiği şeyleri yaparsınız aynı olmak zorunda değil.
Bu süreçte oğlum hep altına kaçırdımtan sonra anne çiş yaptım dedi. Hiç öncesinde söylemedi. Bu arada tutmayı öğrendiğini farkedince alıştırma kilodu ile markete pazara parka v.s hep gitti küçğk kazalar oldu ama eve kapanmadık.
Eğitime başladıktan on gün sonra oğlum bir kez çişim geldi diye söyledi hemen gittik oturdu ve yaptı ooooo büyük ödül dondurma verdim. Ewet fazla çikolatadan yanakları kızardı ama geçici bir süreç olduğu için fazla takmadım.
Gün içinde bir daha söylemedi. Ertesi gün hiç söylemedi. İki kere de kaçırdı.on ikinci gün iki kere bana söyledi iki kere bakıcısına söylemiş bir kere de kaçırmış. Onun dışında süper bir gün geçmişti. On üçüncü gün ben evdeydim. Hiç çişin var mı diye sormadım ve hiç wc ye götürmedim. Kaka dahil gelip söyledi gittik yaptı ve hiç kaçırmadan günü bitirdi. Sonrası beklemediğim bir şekilde hızla ilerledi. Lazımlığı kendisi bıraktı ben büyüdüm babamın tuvaletine yapucam dedi. Klozete geçti. Ödül oyıncak kitap hiç bir şey kalmadı banyo da. Hepsini bir bir kaldırdık. Hiç istemedi.
Bugün 22. Gün...
Oğlum üç gündür çişi ya da kakası gelince banyoya koşuyor. Basamaklı taburesine çıkıp altını ve kilodunu çıkarıp klozete oturuyor. Çişi ve kakası bitince de bize sesleniyor. Dışarıya çıktığımızda lazımlığı yanımıza alıyoruz. Küçük bir lazımlık zaten. Bu benimle ilgili biraz. Başka evlerin wc temizliğine güvenmiyorum.
Bizim keyfimiz yeirnde. Maşallah...
Allah size de kolaylık versin süreci çok kolay atlatın inşallah.
Bence acele etmeyin. En önemlisi kendisini net olarak ifade edebilmesi. Gece bezini o kadar dolduruyorsa hala gece beslenmesi var sanırım.Merhabalar
Yazinizi buldugum cok iyi oldu. Kizim yarin 2 yasina giriyor.
Premature dogdu 35 haftalikken.
1 ay sonra gercek yasina girecek aslinda. Ve ben gercek yasini doldurmasini beklicem.
Kafama takilan sunlar kzim daha konusmuyor cis diyor kaka demiyor.
Bana kendni nasil anlatacak yada anlatabilecek mi?
Gece bezini bagladigimda sabah cisi dolmus bi sekilde kalkiyor.
Kaka yaptigi zamn rahatsiz oluyor ama bunu bana belirtmiyor.
Bunlar acayip kafama takiliyor sizce ne yapmaliyim?
Gece beslenmesi yok ama yinede yarisi doluyor 1.5 ay sonra baslicam bayramdan sonra yani 3 4 hafta denicem bu sure icinde bana cisinin geldigini bi kere bile haber vermezse birakicam daha sonra tekrar denicem. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda tecrubelenmis biri olarak 3 4 hafta icinde cisinin geldigini haber verirse devam etmeli bi kere bile vermezse birakmalimiyim?Bence acele etmeyin. En önemlisi kendisini net olarak ifade edebilmesi. Gece bezini o kadar dolduruyorsa hala gece beslenmesi var sanırım.
Önce konuşması gelişsin, gece beslenmesini kesin bezi kuru kalkmaya başlasın. Ondan sonra başlayın wc eğitimine.
Tabi bu benim kişisel fikrim yine de siz bilirsiniz
Çişini söyleme son aşama. Önce tutmayı öğrenecek. Sonra sen götürdükçe wc ye yapmasını öğrenecek. En sonunda da kendisi çişim geldi deyip gidecek. Zaten iki ya da üç hafta sürer söylemesi. Tutmayı öğrenene kadar çok çamaşır çıkar bilginiz olsun. Daha önce de dediğim gibi kendini ifade edebilmesi şart. Onun dışında karar sizin. Sabır isteyen bir süreç. Sabrederseniz herşey tıkır tıkır olur zaten. Fazla kafanıza takmayınGece beslenmesi yok ama yinede yarisi doluyor 1.5 ay sonra baslicam bayramdan sonra yani 3 4 hafta denicem bu sure icinde bana cisinin geldigini bi kere bile haber vermezse birakicam daha sonra tekrar denicem. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda tecrubelenmis biri olarak 3 4 hafta icinde cisinin geldigini haber verirse devam etmeli bi kere bile vermezse birakmalimiyim?
ayyy ne zor bir süreçmiş bizim bugun 3. günü sadece 3 kere tuvalete çiş yaptı 3 gündür kakayı tutuyor korkuyorum ne olacak hep lifli ve kakayı yumuşak tutacak şeyler veriyorum suda veriyorum ki tutmasın kakayı yapsın karnı şiş bugun .... bende gidip kakayı yumuşatacak ilaç alacam ne yapayım ...Çişini söyleme son aşama. Önce tutmayı öğrenecek. Sonra sen götürdükçe wc ye yapmasını öğrenecek. En sonunda da kendisi çişim geldi deyip gidecek. Zaten iki ya da üç hafta sürer söylemesi. Tutmayı öğrenene kadar çok çamaşır çıkar bilginiz olsun. Daha önce de dediğim gibi kendini ifade edebilmesi şart. Onun dışında karar sizin. Sabır isteyen bir süreç. Sabrederseniz herşey tıkır tıkır olur zaten. Fazla kafanıza takmayın
Bunu ogrendigim cok iyi oldu. Cok saolun buyuk ihtimal tuvalet egitimi sirasinda size yazicam.Çişini söyleme son aşama. Önce tutmayı öğrenecek. Sonra sen götürdükçe wc ye yapmasını öğrenecek. En sonunda da kendisi çişim geldi deyip gidecek. Zaten iki ya da üç hafta sürer söylemesi. Tutmayı öğrenene kadar çok çamaşır çıkar bilginiz olsun. Daha önce de dediğim gibi kendini ifade edebilmesi şart. Onun dışında karar sizin. Sabır isteyen bir süreç. Sabrederseniz herşey tıkır tıkır olur zaten. Fazla kafanıza takmayın
İlk günden itibaren bezi hayatımızdan çıkardık.ilk günden itibaren gece bezini çıkardınızmı.benimde kızım 19 aylık bu ay baslamayı düşünüyoruz.
Çok normal hiç moral bozmayın. İlk üç beş gün hep kaçırabilir. Tutmayı öğrensin sonra wc düzenli gitmeler söylemeler başlarBizde basladik wc ilk gun bir kez bile denk gelmedi tuvalete ilk gun normal mi oturuyor kalkiyor cis yapiyor sonra aglayarak haber veriyor ...((
Kakayı tutması iyi değil. Korkmuş olabilir. Üstüne gitmeyin. Bence üç günde üç isabet çok iyi kolay gelsinayyy ne zor bir süreçmiş bizim bugun 3. günü sadece 3 kere tuvalete çiş yaptı 3 gündür kakayı tutuyor korkuyorum ne olacak hep lifli ve kakayı yumuşak tutacak şeyler veriyorum suda veriyorum ki tutmasın kakayı yapsın karnı şiş bugun .... bende gidip kakayı yumuşatacak ilaç alacam ne yapayım ...
Yazın tabii elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırımBunu ogrendigim cok iyi oldu. Cok saolun buyuk ihtimal tuvalet egitimi sirasinda size yazicam.
Ilk gun olabilir kizim artik buraya yapacagiz tamam mi dedik ama hayir yapmayacam istemiyorum olmaz diye tepki verdi bizde ona hayir buraya diye israrla anlattik...ikinci gun ogleden sonra biraz kizdik baba ile olmaz cik cik aaa falan yaptik yalan degil....ada81 çişi kaçırınca nasıl tepki verdiniz. Olabilir yavrum korkma üzülme diye telkin edin. Ağlamasına üzüldüm kuzucuğun
Bence normal süreç işliyor. İlk günler çok zor oluyor. Sakın kızmayın ayıplamayın ısrar etmeyin. Kaka yapmaması bu yeni durumdan korktuğunu gösteriyor. Onu anlamaya çalışın. İki senedir alışkın olduğu bir şeyi değiştirmeye çalışıyor. Biz yetişkin olduğumuz halde seyahat ederken ya da başka bir eve gittiğimizde çekiniyor wc yi kulşanamıypr hatta kabız oluyoruz v.s... çocuğun sıkılması ve kakasını tutması çok normal. Siz sabırlı olun ve fazla tepki vermeyin. Hatta kakasını yaparsa nereye yaparsa yapsın aferin deyip ödüllendirin bence. Bi çikolata v.s. ile...Ilk gun olabilir kizim artik buraya yapacagiz tamam mi dedik ama hayir yapmayacam istemiyorum olmaz diye tepki verdi bizde ona hayir buraya diye israrla anlattik...ikinci gun ogleden sonra biraz kizdik baba ile olmaz cik cik aaa falan yaptik yalan degil....
Simdi ogle uyandi goturduk yapmadu sonra sehpanin ustune oturdu ayyy ayyyy dedi goyurduk cisin hepsini yaptik...simdi derdimiz kaka kakayi istedigi yere yapsin suan yeterki yapsin 3 gundur tutuyor cunku...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?