Tutumlu ve tecrübeli ev hanımları!!!

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Yeni evlendim. Bu konularda çok bilgili sayılmam. Kullanıp memnun kaldığınız uygun fiyatlı deterjan önerilerinde bulunur musunuz. Tursil deterjan indirimde imiş leylak bahçesi. Bimdrn kullanabileceğim hangi deterjanlar var mesela kaliteli. Lütfen konum burda kalsın gerçekten ihtiyacım var.

beyaz sabunu rendeleyip kullanin
yumusatici gozunede sirke koyun hem dezenfekte eder hemde yumusatir bir akrabamiz boyle yapiyo

ekonomik olanlardan pek hayır göremedim ben. Kızımın giysilerinide bu sene bizimkilerle yıkamaya başladım. Deterjanı ayrıydı önceden. O yüzden özellikle kaliteli almaya dikkat ediyorum. Pahalı ama mecbur kalınca alıyor insan.

Ben hep cif ürünlerini kullanırım 3 tane vazgeçilmez ürünüm cif mutfak cif banyo cif krem bunlarsiz yapamam deteejansa migrosta ne indirimdeyse onu alırım yer için bingo çamaşır suyu olarak domestos beyaz olan bir de cif heryer serisi başka da deterjan kullanmam toz almak için ise binde mavi renkli sprey var arada bi cam sil niyetine onu kullanıyorum bulaşık mak deterjanı finnish quantum

Uygun fiyatlı kalite diye bir şey yok malesef. Kendini kandırmaca oluyor o genelde.
Çamaşır makinesinde de bulaşık makinesinde de jel deterajn tercih ediyorum. Hem daha uzun süre kullanılıyor hem de tozlara ya da tabletlere göre daha çok işe yarıyor. Çamaşırda omo konsantre, bulaşıkta turmepa ya da finish kullanıyorum. Turmepa toksik kimyasal içermediği için genelde tercihim o. Aynı şekilde banyo ve mutfak temizleyicilerinde de toksik kimyasal içermeyen ürünleri (viking ya da turmepa) kullanıyorum. Cebiniz kadar sağlığınız da önemli olmalı, hatta sağlığınız cebinizden daha önemli olmalı.

Elektronik makinalarınızda çok önerilse de sirke, limon kullanmayın. Kısa vadaede işe yarar ve ekonomik gibi görünse de uzun vadede makinanıza zarar verir. Ha "ben üç senede bir makina değiştiririm nolcek ki" diyorsanız kullanın tabi. En doğalı onlar.

%0 bpa %0 parfum %0 pigment yazan herhangi bir urunu markaya bakmaksizin indirimdeyse aliyorum.
zaten bir kac marka uretiyor bunu da.

esimin bir kez kullanip sonra begenmeyip yenisini aldigi sampuanlari da bazen yer silmek icin kullaniyorum.

ace veya domestos alirim tuvaletler icin. bir de bu temizlik icin uretilen islak mendillerden (acil durumlar icin)

bu kadar.

Elektronik makinalarınızda çok önerilse de sirke, limon kullanmayın. Kısa vadaede işe yarar ve ekonomik gibi görünse de uzun vadede makinanıza zarar verir. Ha "ben üç senede bir makina değiştiririm nolcek ki" diyorsanız kullanın tabi. En doğalı onlar.
Makinaya zarar vermiyormus uzun sure kullanan kisiye sormustum daha once darkmore darkmore ;)

Yeni evlendim. Bu konularda çok bilgili sayılmam. Kullanıp memnun kaldığınız uygun fiyatlı deterjan önerilerinde bulunur musunuz. Tursil deterjan indirimde imiş leylak bahçesi. Bimdrn kullanabileceğim hangi deterjanlar var mesela kaliteli. Lütfen konum burda kalsın gerçekten ihtiyacım var.

Bİmden tuvalet kağıdı, çöp poşeti, bimin cif ürünlerini(markası cif değil bimin ) , bimin domestosunu(markası domestos değil bimindi), bambulu oda kokusunu alıyorum kaliteli ve uygun fiyatlı
Bulaşık makinesi için toptan fiyatına Perakende satan marketlerden prilintabletleri var 100 lü 25 TL’ye falan almıştım şimdi artmıştır belki ekonomi yükseldi güzel çıkmaz sanıyodum ama güzelmiş 5 kiloluk yumoş yada bingonun kamelya yumuşatıcısını kullanıyorum
A101 de güzel indirimler oluyor senşnde evinin yakınındaysa takip edersin Migros'ta öyle. Böyle böyle çark dönüyor Artık :) çamaşır deterjanı alonun alıyorum detarjanlar arası uçuk fark yok zaten 2 kişiyiz çamaşır üstünde topaklanması hiç güzel olmuyor

Bulaşık makinesi deterjanı olarak önceden fairy kullanıyordum pahalı gelmeye başlayınca BİM’in bulaşık d. Geçtim ama güzel yıkamıyordu şimdi prilin deterjanını aldım çok memnun kaldım hemde uygun

6 senede bir kez makine değiştirdim bir kez tamire gitti. En son tamirci söylemese plastik aksamı eritiyor sirke diye devam edecektim. yani zarar veriyor, bugün olmasa yarın.

Ben de oyle biliyordum , burada bir konu acilmisti sordugumda arkadas aksini soyledi hatta alintilayayim :KK64:

Biz neredeyse 15 yildir kullaniyoruz sirkeyi,makine ayni makine hic zararini gormedik. Makineyi uretenler tonla kimyasala para verelim diye oyle soyluyor. ....

Ben de oyle biliyordum , burada bir konu acilmisti sordugumda arkadas aksini soyledi hatta alintilayayim :KK64:
15 yıllık makineye tabi ki bişey olmaz. Kazanları çelik, çoğu aksamı çelik. Yeni makinelerde çelik kazan arayın, bulamazsınız. Yani arkadaş haklıdır ama o makine için haklı, yeniler malesef böyle. Ben ara tara kazanı çelik diğer aksamı plastik bi makina zar zor buldum da o da kötü çıktı.

Ben ev hanımı değilim. Ama evde temizliği ben yaparım genelde... O yüzden fikir verebilirim. Ben ucuz olanlardan pek hayır görmedim diyebilirim. Çamaşırda OMO bence iyi temizliyor. Ucuzları temizlemiyor ve yine aynı kapıya çıkıyor.

15 yıllık makineye tabi ki bişey olmaz. Kazanları çelik, çoğu aksamı çelik. Yeni makinelerde çelik kazan arayın, bulamazsınız. Yani arkadaş haklıdır ama o makine için haklı, yeniler malesef böyle. Ben ara tara kazanı çelik diğer aksamı plastik bi makina zar zor buldum da o da kötü çıktı.

Mantikli geldi cevabiniz tesekkurler bilgi icin :) nasil olur kilavuzda yaziyor sirke zararli dedigimde arkadas makine ureticilerinin oyunu yorumunu yapmisti. O konusmadan sonra sirke kullanmistim ama artik kullanmam...

Makinaya zarar vermiyormus uzun sure kullanan kisiye sormustum daha once darkmore darkmore :KK66:
Valla dedigim gibi,annem 15 senedir kullaniyor bir sey olmadi,ben de kendi evimde 4,5 senedir kullaniyorum. Makineye bir zarar vermedi,tamirci degil de makine muhendisi arkadaslarim var onlar da kullaniyor hatta deterjan ureticilerinin uydurmasi oldugunu dusunuyor hepsi. Kari-koca bosch firmasinda ust duzeyde calisan arkadaslarim var mesela onlarin da evinde hic bulasik makinesi deterjani ,cesit cesit camasir makinesi deterjani hic gormedim aynen benim tarifimi uyguluyorlar. Makineleri de eski degil anneminki gibi yeni evliler. Tabii herkes bildigi gibi kullanmakta ozgur ama ben tamirciye guvenmektense birinci elden uretimini yapan kisilere guveniyorum :KK66:

Vay ilk defa duydum temizliyor mu cidden
Deterjanin kalitelisi diye bir sey yok icerik hepsinde aynidir. Ama dogal icerikli olanlardan tercih ederseniz dogaya en az zarari vermis olursunuz. Evindeki pisligi temizleyip de yeralti sularini,akarsu ve denizleri kirleten bilincsiz ve sorumsuz ev hanimlarindan olmayin, bpa icerigi olmayan deterjan hangisiyse ondan alin. Ucuz olsun diye dogaya zarar vermeyin.

Back
X