Turşu, kışlık, yazlık erzak hazırlama tüyoları. Mevsimsel gıdalar.

Bulca fasülye ve barbunyayı soğansız mı kavuruyorsun ve ne kadar pişiriyorsun?Ben soğanda koyuyorum kavururken,senin yapış şeklin farklımı merak ettim.

Bir de şu salatalık olayını yeni duydum,sen denedin mi güzel oluyor mu?
Soğansız.Çok fazla kavurmuyorum rengi sararıncaya kadar biraz diri kalsın sonuçta yerkende pişecek.
Salatalık çok güzel oldu.Denedim.

Soğansız.Çok fazla kavurmuyorum rengi sararıncaya kadar biraz diri kalsın sonuçta yerkende pişecek.
Salatalık çok güzel oldu.Denedim.
Peki kendi suyuylamı pişiriyorsun yoksa su da koyuyormusun,ben koymuyorum çünkü.Salatalığı mutlaka deneyeceğim ama kıtır kıtır olmaz mı,çözülmesi falan.

Peki kendi suyuylamı pişiriyorsun yoksa su da koyuyormusun,ben koymuyorum çünkü.Salatalığı mutlaka deneyeceğim ama kıtır kıtır olmaz mı,çözülmesi falan.
Kendi suyu domates sulanıyor zaten.Cacık yaparken biraz dışarıda beklesin cacık soğuk oluyor oda sıcaklığında biraz bekletirsin istersen salatalığı ama zaten yoğurt +su girince hemen çözülür.

Kendi suyu domates sulanıyor zaten.Cacık yaparken biraz dışarıda beklesin cacık soğuk oluyor oda sıcaklığında biraz bekletirsin istersen salatalığı ama zaten yoğurt +su girince hemen çözülür.
Tamam canım teşekkürederim fasülyeyi aynı yapıyoruz ama soğan hariç.Salatalığı da deneyeceğim mutlaka,aklıma iç taze kısmı donunca tuhaflaşırmı diye takılmıştı,cevabın için teşekkür ederim:KK5:

Ağustos-eylül arası en iyisi konserve ve kurutmalıklar eylül gibi buzlukts ise buzdolabı poşetinde.

Fasulyeyi domatesle kavurup soğuyunca poşetleyip dolaba koyabilirsin.Barbunyayı yine domatesle kavurup yine soğutup dolaba katabilirsin.
Bambayı yıkayıp kurutup temizleyip dolaba katabilirsin.
patlıcan.biber bunları oyup dolaba katabilirsin.
patlıcanı ve biberi közleyip yine dolaba katabilirsin.
patlıcanı küp küp doğrayıp domatesle kavurup buzdolabı poşetine katabilirsin yemeklerde kullanırsın istersen kavanoza katabilirsin.
karnıyarıklık patlıcan kızartabilirsin
biber kızartıp domastes kavur kızarttığın biberle karıştır dolaba koy kışın çıkart ye .
patlıcanı küp küp doğrayıp kızartıp yine domatesle karıştırıp dolaba koyabilirsin aynı biber gibi.
salatalıkları küp küp doğrayıp dolaba katabilirsin kışın cacık yaparsın.
sarımsakları soyup buzdolabı poşetine katıp dondur içinden lazım oldukça alırsın.
mısır koyabilirsin .
börülceyi domatesle kavurup koyabilirsin.
domates sosunu kavanoza katabilirsin.domatesi kavurup kavanozlarsın kapakların yeni olması gerek.
şimdilik bu kadar aklıma geldi aklıma geldikçe yazarım.

Salatalığı ilk defa duydum deneyeceğim.

Back
X