Türkler kombiyi yanlış yakıyor!

21-22 derece ideal ev ısısı benim için. Avrupalıysam demek...

Her neyse geçen gün yazmıştım bir daha yazmaya üşendim. Şuraya alıntılayayım da okuyuverin. Oda termostatı şart.
Bişey soracağım oda termostatının kalorifer peteklerindeki vanadan (derecesini ayarladığımız) farkı ne? Demek istediğim ekstra bir tasarruf sağlıyor mu oda termostatı? Eğer öyleyse edineyim ben de bi tane 240 tl geldi sadece haftasonları yaktığım eve :KK43:

Bişey soracağım oda termostatının kalorifer peteklerindeki vanadan (derecesini ayarladığımız) farkı ne? Demek istediğim ekstra bir tasarruf sağlıyor mu oda termostatı? Eğer öyleyse edineyim ben de bi tane 240 tl geldi sadece haftasonları yaktığım eve :KK43:

Termostatli vana hiç kullanmadım. Ama çok ise yarar bişey gibi gelmiyor bana. Kombi her petek için ayrı ısı ayarı yapamaz bence. Ama tek bir termostatla bunu becerebiliyor. Eğer memnun değilseniz bence vanalari iptal edip oda termostatina geçin.

Kış diye cam kapı açmayanı anlamıyorum, genelde milletin evi havasızlıktan kokuyor, halbuki iyi havalanınca ev daha sağlıklı ısınıyor. Bizim mesela yaz kış Yatak odası camı açık tabiki kışın yatarken kapatıyoruz.

Gündüzleri havanın durumuna göre değiştiriyoruz ama geceleri mutlaka dereceyi yükseltiriz .

Gelsin Türk'ün evini görsün bizde , dünyanın parasını verdik kömüre güya! yiyolar mı ne yapıyorlar kömürü lahana gibi 5 kat giydim battaniye üstü yorganın altına girdim kafam dışarda kaldı beynim donmak üzere iken öğrencilikten kalma ufoyu yaktım da azcık ısındım. Bitsin kış artık dışarısı soğuk anlıyorum da evin içi bu sıcaklıkta devam ederse ev sahibi katili olucam!!!

Kömür sobasının 30 derece sıcaklığından anca 23 24 e inebildik şimdilik kusura bakmasınlar , bina yalıtımı en büyük tasarruf sonra yoğuşmalı kombiler , kombiyi susuz bırakmamak diye biliyorum

Sadece kombi ile alakalı değilki bu durum binanın ısı yalıtımı bulunduğu kat cephesi evin sıcaklığını değiştirir kimisi 60 derecede evi anca ısıtabilirken kimisi 35 derecede gayet güzel ısınabiliyor yakıttan tasaruf için binanın durumu daha önemli bence bu konuda araştırma yapılmalı avrupa ile aramızdaki fark sadece kobiyi bilmek yada bilmemek olsaydı keşke

Evim Güney cephe,ara kat ara daire ve merkezi sistem. Sıcaktan geberiyoruz. Uzun kollu ince bir body ile oturmak mümkün değil. Tshirt giyiyoruz Hala.

Evet sıcaklık çok güzel ama bizimki de abartı. Doğalgaza para ödemiyoruz diye canını çıkartıyorlar resmen.

aman yaz gelincede klima yüzünden şişen faturaya ağlıyoruz:KK53:

X