Turkiye'ye donmek isteyen yabanci kocam ve ailem

Hayallerinizi yikacagim ama :) Avrupali koca bulup avrupaya yerlesmedim, hatta avrupa kitasinda bile yasamiyorum asyada bir ada ulkesinde yasiyorum.

Ben buraya doktora programina kabul aldigim icin geldim, esimle burada tanistik ve evlendik. Yurtdisina cikisim esimden bagimsiz bir konuydu yani.

Hayallerim yıkıldı ah bende ne sevınmıştım senın adına guzelım olsun eşın AB vatandaşı sonuçta nerde yaşadığının önemı yok
Yurt dışına çıkışın eşın sayesinde olmuştur dıye dusunmedım zaten
Elındekı pasaport sayesınde ıstedığınız yerde yaşarsınız sıkıntı olmaz bence

Ispanyada yaşıyorsanız ha İspanya ha Türkiye pek bi fark yok. Hem sosyal şartlar olsun hem doğa şartları hemen hemen aynı. Ayrıca araç alıp satarken yada değiştirirken muhakkak ufakta olsa zarar ediyorsun özellikle Avrupa’da araçlar eskidikçe ve el değiştirdikce çok değer kaybediyor. Ben olsam bu şartlarda bir gün daha düşünmeden hemen Türkiye’ye taşınırdım :)

Neyse bişey demeyelim biz
Hani eşim tıp dokturu yazmak varken md/phd yazmak. Sanki burada anlaşılmasın diye

Esimin durumu su sekilde, tip fakultesi mezunu degil, biyomuhendislik uzerine direkt PhD yapmak yerine MD/PhD programi bitirmis. Dunyada bazi universitelerde olan, ozel bir lisansustu programi. Hem MD hem PhD unvani ile mezun oluyorlar. Medikal ve arastirma egitimi veriliyor. Esim kendini tip doktoru olarak gormez bu yuzden, akademik cevrede cok uzun zaman gecirdigim icin bizde cok yaygindir bu kaliplar. Kullanmam bana garip gelmemisti.

Avrupa kitasinda yasamiyoruz. Ama ben Ispanya'ya yerlesmek cok isterim :)

Herşey maddiyat değil. Daha geçen hafta beton kamyonu arabanın üstüne düştü. Kırmızı ışıkta geçen bir serseri yayaya çarptı. Afganların, suriyelilerin olayları bitmiyor zaten.
Malesef insan olmanın bir değeri yok buralarda. Evimize sağlam geldiğimizde şükrediyoruz artık. Kaşınıyor eşiniz.

Bak o detayları bilmiyorum bilemem. Ben de mühendislik doktorasını süründüren bi vatandaş olarak çok uzak değilim ama konu tıpsa nedir ne değildir anlamam. Belki biraz daha farklı anlatabilirdiniz o kısımları bilemedim.

Konuyu ve yorumları okudum da, bu kadar kompleksli, özgüvensiz bir millet olmamıza utandım resmen.

Vay anasını ya, cumhuriyetin emanet edildiği neslin hali; cidden kapatıp hepimiz dağılalım yani bir yerlere, herkes mi umudu kesmiş, ırkından, vatanından utanır olmuş?

Gerçekten ama gerçekten çok üzüldüm bu duruma.

Son düzenleme:
annenizle konuşun babanizi uyarsin , damadin kanina girme kiz huzursuz oluyo falan desin .bu arada euro kazanzam avrupada falan degil tr de yasardim :)

Türkiye görüntüsü güzel olan ama yaşam şartları gittikçe kötüye giden bir ülke. Maddi olarak bir zorlanma asla yaşamazsınız ancak sokakta yürümenin bile zor olduğu bir dönemde bilmem kaç ırktan insanlarla yaşamak istiyor mu gerçekten bir sorun. Akdeniz'in turistik bölgesinde yaşıyorum. Hayatımda ilk kez geceleri artık sokağa çıkmaya çekiniyorum çünkü buraya da göçmenler geldi ve bakışları bile rahatsız ediyor.
Eşinize kadınlar için güvenli olmadığını söylemeniz yeter bence.
(Hiç din kardeşimiz muhabbeti yapmayın bunu okuyan ve hoşlanmayanlar. Kimse kardeşim değil.)

benim eşim de Alman, 9 senedir Türkiye'de yaşıyoruz, yani benim için ülke değiştirdi, çok istemişti Türkiye'de yaşamak, şu anda açıkçası çok mutlu, ben Almanya'ya taşınalım diyorum, o ise asla istemiyor. Almanya'da mutlu olamayacağımı söylüyor benim. Yabancılara ilginç geliyor ülkemiz heralde, bilemiyorum. Benim ailem de Türkiye'de yaşayın demişti. Biz de doktorada Almanya'da tanışmıştık. Belki mutlu olabilirsiniz burada, bir şans verip olmazsa geri dönmeniz çok mu zorlar sizi düzen açısından ve maddi açıdan? Tam sorunuzun cevabı olmadı ama ben ikna edememiştim eşimi, çünkü o da tıpkı bizim gördüğümüz gibi, kendi toplumunun kusurlu yönlerini görüyor.

yani bence yorum yaparken yurtdışının zorlukları düşünülmüyor, gerçi siz zorlanmıyorsunuzdur belki. türkçe konuşmak ve ortak kültürde büyüdüğün insanlar olması bana daha iyi geliyor maddi kaygı olmazsa. iyi bir yerde oturursanız sorun olmaz. iyi bir yerde oturunca ülkenin bazı dertlerinden de uzak oluyorsunuz. mesela ben yaşadığım şehrin iyi bi yerinde oturuyorum, mahallem de iyi. bu zamana kadar 2 suriyeli anca görmüşümdür, tehlikeli bi tip görmedim. akşamları sokağa çıkabiliyorum. arkadaşlarımın dünya görüşü benim gibi. insanlar hayvansever vs. izole yaşayınca güzel yani. ama mesela çocuk sahibi olacaksanız o biraz sıkıntı olabilir, geleceği açısından avrupaya göre riskli olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…