Turkiye'ye donmek isteyen yabanci kocam ve ailem

Gelince İstanbul trafiğinde trafiğin en yoğun olduğu semtlerde ,birde iş çıkış saati olursa tadından yenmez, trafiğe çıkarın yaşanırmı yaşanmazmı karar versin
Şaka bir yana bence mantiksız degil geliriniz burda sizi zora sokmaz ama kultürel,çevresel açıdan sorun olabilir tabi birşey diyemem.

Bizim ülkemiz dolar euro kazanan için cennet. Siz üst segmentiniz, Zaten evden çalışacaksınız, ortamınız arkadaşlık ilişkileriniz sizin gibi olacak. Aile derdiniz yok. Tek sıkıntı Türkiye’de akademik çalışma yürütmek. Akademisyenlik gibi bir plan varsa gelmeyin

Yok acmadim ama ara ara konularda bahsetmistim, orada okumus olabilirsiniz
olabilir o zaman :) evet evet bu tarz konulardan birine yorum yapmıştınız hatırladım :))
Konuda bahsedilen olumsuz durumlari esim de biliyor, anlatiyorum ama cevabi hep 'Insan olan yerde sorun olur, o acidan bakarsan dunyanin hicbir yeri tam olarak guvenli degil' diyor. Zaten kendisi dunyanin en rahat adamlarindan biridir :)

eşiniz Avrupa medeniyeti ve görgüsü içinde büyümüş yetişmiş birisi. tüm hayatını o doğrultuda yaşamış bir insan. Türkiyeye geldiğinde karşılaşacağı (ne yazık ki.. ) zorluk ve muameleden,insanların tutumundan (elbette herkes öyle değil ama hepimiz biliyoruz ki ülkemizde bazı kuralların hiç önemi yok) bahsettiniz mi? hayata çok farklı yerlerden bakan 2 zihniyet söz konusu olabilir çünkü :)

Sevgili otrera senin hastanede karşılaştığın insanların belki bir tanesi ile bile karşılaşmayacaklar çalışma şartları bizlerden çok farklı. Oturduğu muhit yaşadığı yer zaten üst düzey olacağı için mutlu olurlar

Haklısınız, maalesef kanıksamışım galiba iş ortamında yaşadıklarımı

Siz de diş hekimisiniz diye biliyorum, devlette iseniz siz de anlarsınız halimden

Evet maddi kisimda endise etmiyorum ben de ama esimin durtuselligini bildigim icin kitalar arasi tasinip birkac aya geri donme ihtimali beni strese sokuyor

Buraya geldiğinizde eşinin cebine 100 lira ver, Bağcılar'a götürüp bırak, alış veriş etmesini iste, fiyatları, marketleri, insanları, mültecileri falan görsün, hatta mümkünse oralarda araba kullansın, bir daha konusunu açmaz merak etme

Haklısınız, maalesef kanıksamışım galiba iş ortamında yaşadıklarımı

Siz de diş hekimisiniz diye biliyorum, devlette iseniz siz de anlarsınız halimden
Çok şükür uzmanlık bitince kendi kliniğimi açtım ama özelde de para verdikleri için seni satın aldığını sanan paralı ama görgüsüz insan çok. En azından para kazanıyordum diyerek katlanıyorum. Fakat ülkenin istikrarsızlığı dolar ve Euro’nun ani yükselişleri maalesef hepimizi çok etkiliyor

Size de çok imrendim Nasıl dövizle kazanabilirim acaba ? Safça bir soru belki ama ne bilim belki benim için de bir yolu vardır

Esin yakinda turk dizilerini de izlemeye baslar:) camdaki kiz izlicem simdi. Saka bir yana amw maaslarda filan bir degisiklik olmayacaksa niye korkuuorsunuz. Durum iyi demekki villa bile almisiniz. Bizim gjbi maasli calisanlar icin kredi ile ev almak bile hayal oldu. Konulardan gormussunuzdur. Relax olun biraz.

İyi de neden gitsin bağcılara ? Kadının yolu ordan hiç geçmeyecek ki . Belki bağcılar ilçesinin sınırlarında nefes alacağı maksimum süre tem otoyolunu kullanırken fln olacaktır. O da oralardan geçerse karayolu ile . Zaten izmire yakın küçük bir sahil kasabasında yaşayacak. Benim de memleketim o civarlarda hele kışları mükemmel rahat olur o bölge. Gelir de güzel eğlenmeye izmire giderler. Canları çok sıkılsa izmir otoyolu ile ne uçak ne bişeye gerek olmadan 4 saate istanbuldalar. O otoyol parası olan için mükemmel bir olay ben sık sık o yoldan gider gelirim istanbula artık izmite gitmek gibi bir şey oldu benim için. Her bakımdan gerçekten güzel bir hayat. Bağcılarla kıyaslanmasına hiiiiç gerek bile yok. Sonuçta amerikada yaşasaydı orda da getto mu ne diyolar öyle mahalleleri yok mu ? Ama zengin made in manhattan

İş çıkış saatinde avrupa yakasından anadolu yakasına arabayla geçin, bi trafikte kalsın da görsün İstanbul'u..

Olmadı bi metrobüse tıkıştırın bakim o ter kokusunu alınca fikri değişecek mi?

Mahmutpaşa taraflarına götürün, ara sokakları falan gezdirin. Anam buraa Orta Doğuuuu diye tepki vermesi kuvvetle muhtemel (benim eşim aynen bu tepkiyi vermişti çok gülmüştüm. Bu arada kendisi yabancı falan değil İzmir'li. Kemeraltı'na bile gitmediyse paşamm)

Bu arada İstanbul'u ben de çok seviyorum. Fakat arada bir gelip gezmek için, yaşamak için değil.

Yabancılara bu oriental şeyler bi cazip geliyor ama içinde yaşamadıkları için. Bi yaşasalar...

Konu sahibi motoryat diyor, biz 500 t ve bagcilar diyoruz. Egri oturup dogru konusalim. Bu kadinla adamin gercekten 500t de ne isi var?

Motoryatli hayati bagcilara yerlesmek icin birakmayacak herhalde...

Izmirde yazlik semtte yasayip evden calisicaz diyor, biz hala istanbulda is cikisi trafigi gör diyoruz

Aynen arkadaşlar tam canlandıramadı sanırsam kafalarında
Konu sahibi zaten istanbulda yaşamayacak. Sanıyorum ki Türkiyenin cennet köşelerinden birinde yaşayacak bu nedenle konuda İstanbulu mültecileri fln tartışmak aşırı anlamsız. He Şunu da söyleyim ben doğma büyüme istanbulluyum . İstanbulda mesaili de çalıştım , metrobüse de bindim. Hepsini yaşadım biliyorum. Fakat istanbul da yaşasaydı da konu sahibinin anlattığı şartlarda bunları konuşmamıza gerek yoktu. Konu sahibinin bunlarla işi yokki.
Konu sahibi eğlenmeye gidersin İstanbula arada bunun için fena bir şehir değil

Türkiye dövizle maaş alanlar için her zaman harika bir yer, hiç endişe etmeyin :)
Öyle degil iste. Malesef nerdeyse herkes böyle düsünüyor. Maddi durumumuz masallah Cok Iyi , hani Bazilar derler ya wc ye gidip para s*ciyorlar. Tam böyleyiz Biz!! Biz almanyada dogduk büyüdük, ve türkiyeden artik nefret etmeye basladim! Denizi, daglari hatta tüm antalyayi satin alsam Bile mutlu olamam Ben burda! Insanlar normal sartlarda yasayamiyor, hersey gözüme batiyor Burda sistemden zaten bahsetmek istemem simdi.
KONU SAHIBI: KOCANI NE YAP NE ET IKNA ETTTTTTTT!!!! Türkiyede sadece yaza gelin Yoksa buranin tadi tuzu zehir olur Sizin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…