• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'nin face.. kullanımında dünya 2. olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

valla faceyı bıraksınlar diye turlu turlu oyunlar ..gecen yaz benle eşim zinganın farm villami neydı ona dadanmıstık.. okadar cok oynuyordukkı oruc tutucaz ya ben sofrayı hazırlaya kadar masallah eşime hemen benle kendısınınkını biçer çapa yapar bide ekerdi :9::9::9: pekkk calsıkandı benım kocam peek :27: 4ay sonra sıkıldık bıraktık artık sadece kım evlnemıs kımın cocugu olmus ne bilim kşm dünta turuna çıkmıs kardesım ve yakın arkadaslarım gibi bakmak için haftada bi bakıyrum ,onun dısında burdayım

aklıma gelmısken kadınlar kulubu dunya capında olsaydı face gibi yine türkiye 1.yada 2.sıralarda yer alıurdı..

düzeltmeleri niye kaldrımıs bunlar yaaa :47::47::47: bırakmasınlar olcaktı yazım yanlısı yapmısım yenı farkettım :63:

valla faceyı bıraksınlar diye turlu turlu oyunlar ..gecen yaz benle eşim zinganın farm villami neydı ona dadanmıstık.. okadar cok oynuyordukkı oruc tutucaz ya ben sofrayı hazırlaya kadar masallah eşime hemen benle kendısınınkını biçer çapa yapar bide ekerdi :9::9::9: pekkk calsıkandı benım kocam peek :27: 4ay sonra sıkıldık bıraktık artık sadece kım evlnemıs kımın cocugu olmus ne bilim kşm dünta turuna çıkmıs kardesım ve yakın arkadaslarım gibi bakmak için haftada bi bakıyrum ,onun dısında burdayım

aklıma gelmısken kadınlar kulubu dunya capında olsaydı face gibi yine türkiye 1.yada 2.sıralarda yer alıurdı..

:1::1: evet yurtdışına çıkanlar mutlaka hemen foto koyar, bende çıkınca koycam valla:21::21::1:

faceKolık bı ulke:26:
Faceden oncekı hayatınızda kımdınız:52:
Tum hersey adım adım yazıyorlar heralde.
ozel hayat sıfır.
hıc faceim olmadı henuz ama cevremde herkesın var :27:

yeni tanıştığın bi insanı tanımada süper ama, hemen siyasi görüşünü, duvarda paylaşımlarından hayat görüşünü, ve tüm zevklerini sormadan öğreniveriyosun:27::27::1:

Çünkü fazla meraklıyız bir de gösterişi seviyoruz :27:
Kendi düğün günü facebookta sohbet eden insan gördüm ben ya.
Sırf hava atmak başka sebebi olabilir mi? :27:

valla o arkadaşa bi doktor lazım gerçekten, bağımlılığında bu kadarııı:53:

bi de erkeklerin arabalarının jant kapalarına kadar detaylı fotolarını yüklemesine çok gülüyorum ya:1::1:

Ya aslında insanlar aslında nasıl da rol hayatlar yaşıyormuş'u gördüm ben ve buna biraz da üzüldüm. Babasından nefret edenin babişim diye yazışmaları, x kişisini sürekli aşağılayanın tutup fotoğraflarına cicim bu bilmem ne sana çok yakışmışları falanlar filanlar bana gerçekteki ilişkileri de epey sorgulattı.. Demek ki dedim aslında kimse birbirini sevmiyor da işte el gördümlük ya da gösterişlik bi iyi olma hali var. Artık gerçek hayattki beğendimlere, ayşecan ne güzel çıkmışsınlara hiiiç inanasım yok.

Bi de her bulduğunu paylaşanlar, paylaşmakla kalmayıp fanatizm düzeyinde yorum yapanlar var...Bilmiyorum daha iyi tanınma çabası mı, yoksa bir yerlerde bir iz bırakınca insanların kendini daha değerli hissetme anlayışı mı...

Kısacası beni gerçek hayattaki ilişkilerden bile soğuttu bu icat.

facede aşkı abartanlar var bide, faceden sürekli birbirlerien aşk sözcükleri falan, özellikle okumasınızda duvarda akışta görüyosunuz yani, bi de bunlar evli olunca daha da garip, çiftin yatak odasında hissediyosunuz kendinizi, sanki normalde birbirlerini görmüyolar:27::27:
bide tüm akrabalarla arkadaşsa face de daha da garip, düşünsenize gerçek bi akraba ziyaretinde kadın kocasına, canım koçişim, bebişim benim diyormuşş:37:
abartıyoruz
:27::27:

yaklaşık 3 yıldır face kullanmıyorum. bi kapattım birdaha açmadım. yolda görsem selam vermediğim bana da selam vermeyenlerin ark. isteği göndermesinin etkisi büyük. hala görüşmek istediğim arkadaşlarımla zaten görüşüyorum. istemediklerimi bulmak için uğraşmıyorum zaten..

Geçenlerde haberlerde izledim, şaşırdım açıkcası
sizce biz abartmış mıyız bu olayı arkadaşlar:)
ya da neden abarttık:26:

Biz anca böyle ibik ibik konularda dünya listelerinde üst sıralara çıkarız diye düşünüyoum.

ben en çok düğününün stüdyo resimlerini koyanlara illet oluyorum yaaa.kıroluk bence

ve gösteriş merakı, izlenme isteği. ergen benmerkezciliği...

birde eşlerin we sewgililerin aşk böcükleri gibi sanki birbirlerini görmemişçesine birbirlerine yazdıkları yorum duwar yazılarına gıcık oluyorum.meğer ülkem insanı bir sewgi pıtırcığıymış yahu....

Bir de şey ekoluü var, aynı şehirde yaşayan arkadaşlar, birinin çocuğu olur hayırlı olsuna gitmez, ama sonra annesi babası agucuk gugucuk hallerinin 5000 versiyonunu koyunca da "ayyy lokum buuuu" , "ayyy ben bunu yerimmm", "çok tatlıııı" "benim için öpppp" ler havalarda uçuşuyor. E bi git gör o zaman? Klavyenin başından ilgiliymiş yorumu yapmak kolay. K.çını kalırıver bi zahmet de hayırlı olsuna git.:63: Nuh Nebi zamanında kalan ve artık görüşmediği arkadaşlarının bile görebilecegi güvenlik ayar-sızlık-larıyla kamu aleme çoluğunun çocugunun fotoğraflarını açan anne babalara ne diyim.

Ben kimseye arkadaşlık teklif etmedim o sitede, teklif edenler de eğer ya sürekli görüştüğüm insanlarsa, ya da lütfedip iki satır da yazı yazmışsa onaylıyordum.( merhaba, uzun zaman oldu vs. bile kabulumdu
2rh4cc0_th.jpg.gif
)

Yoksa aradan geçmiş 3000 yıl, merhaba yazacak takatin ve isteğin bile yoksa bana karşı, neden arkadaş listene eklersin de kim kimden daha iyi hayat yaşamışı kıyaslamaya kalkarsın içten içe?

bide doğum günü kutlamaları var, normalde asla doğum günü kutlamıcak insanlar kutlar durur, o yüzden doğum günümü kaldırdım,
garip bi samimiyet! kültürü getirdi, karşılıklı etkileşimin olmaması, zaman ve mekanın fark etmemesi, zahmetsiz, bazen bi tıkla beğenmek, bizi daha samimi yaptı:27:
ama yine arkadaşlarında, sevdiğin akrabalarında face eğlenceli oluyor, zaten normal hayattada etkileşim içinde olduğun insanlarla, artık zamanımızın çoğunu monitör başında harcadığımızı düşünürsek...

bide doğum günü kutlamaları var, normalde asla doğum günü kutlamıcak insanlar kutlar durur, o yüzden doğum günümü kaldırdım,
garip bi samimiyet! kültürü getirdi, karşılıklı etkileşimin olmaması, zaman ve mekanın fark etmemesi, zahmetsiz, bazen bi tıkla beğenmek, bizi daha samimi yaptı:27:
ama yine arkadaşlarında, sevdiğin akrabalarında face eğlenceli oluyor, zaten normal hayattada etkileşim içinde olduğun insanlarla, artık zamanımızın çoğunu monitör başında harcadığımızı düşünürsek...

Aynen, ben de kaldırdım doğumgünümü ve artık hiç kutlayan kalmadı :1: Değer veriyormuşculuklara kendim için bari izin vermeyim dedim.

türkiyedeki ailemin adan zye, büyükten ufaga hepsinin facei oldugunu düsününce garipsenimicek bi durum benim icin...
ama iyi oluyor bazen ya :) hepsi bi arada... ne güzel

birde dinimizi orda alet edilmesinden hiç hoşlanmıyorum.dinle alakası olmayan insanlar sırf duwarında birşey paylaşsınlar diye işte allahı sewiyorsan paylaş peygamber efendimize salawat getirmek için paylaş tarzı şeylere fitil oluyorum yaa...

Düğün günü mü? ::27:
Dünya ikincisi olduğumuza şaşmamalı o zaman.
Ben sosyalliğin bu kadar buralara düşmesini hala yadırgıyorum, dostumla arkadaşımla karşılıklı kahve içerek sohbet etme fırsatını tepip ne diye bu sitelerden dürteyim ki :55: galiba biraz eski kafalıyım...

Bir de chess demiş ya siyaset atışmaları yapılıyor, kahvehane de parti kavgası yapan yaşlılar gibi, o da bir fena :19:

Hepimiz aynı şeylere illet oluyormuşuz meğerse :1:

:1::1: evet yurtdışına çıkanlar mutlaka hemen foto koyar, bende çıkınca koycam valla:21::21::1:

Ben de eklemiştim öyle albüm zevkli fotoğraflar vardı ama içinde :37:

valla o arkadaşa bi doktor lazım gerçekten, bağımlılığında bu kadarııı:53:

İnanamadım ben de görünce ama oluyor balayında bile yazdı ya :9:

facede aşkı abartanlar var bide, faceden sürekli birbirlerien aşk sözcükleri falan, özellikle okumasınızda duvarda akışta görüyosunuz yani, bi de bunlar evli olunca daha da garip, çiftin yatak odasında hissediyosunuz kendinizi, sanki normalde birbirlerini görmüyolar:27::27:
bide tüm akrabalarla arkadaşsa face de daha da garip, düşünsenize gerçek bi akraba ziyaretinde kadın kocasına, canım koçişim, bebişim benim diyormuşş:37:
abartıyoruz
:27::27:

Kesinlikle ya :31:
Oradan yazmazsa sanki aşkısı inanmayacak aşkına :37:

evet, cok dogru, boylece herkes ozel hayati bilmis oluyor, bence bu gizlice ozel hayata bir taciztir

Taciz edilmek istemeyen özel hayatını gözler önüne sermez..

Ne yazık ki internet ortamı milyonlarca teşhirci ve bir o kadar röntgenci ile dolu.

Buna sasirmadim ben; tabii 2. olcaz simdilik, ilerde 1. de oluruz :) boyle seylere bayiliriz.
Facebook ciktiktan sonra hicbirseyin agirligi kalmadi.
Evlenenlerin gerdek odasina kadar herseyini resimlerinden goruyoruz.
Dogan bebeklerin ameliyat asamalarini, ilk resimlerini facebook sayesinde goruyoruz.
Dogum gunleri, anne babalar gunu, onemli gunler bu siteden kutlanir oldu. Yuz yuze gorusme geregi duyan yok. Bugun babalar gunu, millet babasinin gununu facebook'tan kutluyor.
Vefat etmis yakinlara facebook'tan herkesin gordugu yerlere mesajlar yaziliyor.
Hasta yakinin durumu dakikasi dakikasina facebooktan herkese aktariliyor.
Sokakta gorsen suratina bakmayan adam seni arkadas listesine ekliyor, e arkadas listesi kabaracak ya..
Daha okumayi yeni sokmus veletler sokakta kosup oynayacagina, arkadaslariyla bu sitede gorusuyorlar.
Dogum gununuz sadece kutlamak icin kutlaniyor, halbuki hic de umrunda degilsinizdir o 100 kisinin. O dogum gununu ordan kaldirsaniz kimse bilmez dogum gunu filan.
Insanlar birbirlerine paylasimlarini begensin diye gizliden yalvarir.
Ayni evin insanlari birbiriyle face'den konusur, kari-koca olsun, kardes olsun,..
O resimlerin altina yapilan yorumlar yok mu, hele onlara ifrit oluyorum. O ne sevgi pitircikligidir, ne civikliktir yarabbim. Herkes birbirinin bebisi, bitanesi, cani, cigeri masallah. Hani gercekte de cok yakin arkadastirlar, anlariz. Ama sorsaniz bu insanlar en son ne zaman gorusmus, birbirlerine ne zaman sarilmis, onlari hatirlamiyorlardir bile. Bu kadar sahtelik, bu kadar yapmaciklik olamaz. Allahim, igreniyorum bunlari okurken. :47:

Daha da bircok sey. Cok sinir oluyorum bu yazdiklarima. Bu gibi seyler yuzunden herseyden igrenir oldum. Insanlar facebook'taki konusmayi gorusmeden sayar olmuslar, yuz yuze gorusmeye, ziyaretlere, insanca dokunuslara gerek duymuyorlar artik. Cok sanallastik, robotlastik. cok uzucu.

Back