• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye´ye gelin gideceklerin paylaşım alanı

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Hellloooooo kizlarrrrr....a.s.

Bana bi akil geldi...actim bu konuyu..!! Nasil, iyi olmus dimi?:nazar:

Yakinda Türkiye´ye gelin gideceklerin ve gitmis olanlarin yeri olsun burasi...planlarimizi, hazirliklarimizi, endiselerimizi, tecrübelerimizi ve sorunlarimizi paylasalim burda..!!

Ben gelecek yil Nisan´da kismet olursa Istanbul´a gelin gidiyorum..suan o kadar yogun bi hazirlik icinde degilim ama sanirim Ramazan´dan sonra bi telas baslar artik...!

Suan telasim olmasa bile, insan endiseleniyor..ayak uydurabilirmiyim diye..cevre nasil karsilar...vs...vs..!

Kizlarrrrrrr, biz ne kadar cesaretliyiz yavvvvvv....!!:smiley-cool:

a.s. :nazar:

Son düzenleme:
:icecream: kiz cok iyi ettin ha bu konuyu acmakla:icecream: buradan sohbet ederiz :lepi: daha neler neler gelecek basina buradan taaaa türkiyeye ceyiz hazirlicanjeyyar benim basimdan hepsi gecti ve cok bunaldim bu dügün olsada hayirlisiyla evime kavussam :icecream: ama az kaldiiiiisırnaşık şey

allah sabir versin sana canim :emir_bebek:

:icecream: kiz cok iyi ettin ha bu konuyu acmakla:icecream: buradan sohbet ederiz :lepi: daha neler neler gelecek basina buradan taaaa türkiyeye ceyiz hazirlicanjeyyar benim basimdan hepsi gecti ve cok bunaldim bu dügün olsada hayirlisiyla evime kavussam :icecream: ama az kaldiiiiisırnaşık şey

allah sabir versin sana canim :emir_bebek:

Sorma kiz...zaten kolilere doldurdum gitmesi gereken mutfak gereclerini...benim simdiye kadar TR´ye gelin gidebilecegim hic konu degildi...yoksa zaten ceyiz esyasini bu kadar buradan almazdim..simdi hepsini kolile ve nakliye sirketi ile Istanbul´a yolla..!!

Düzgün bi nakliye sirketi biliyormusun?? güvenilir?? Mobilya filan göndermeyecegim ama..sadece koli..!

Kiz, hic endise varmi icinde? burda herkes diyo...alisabilecekmisin, orasi daha farkli..kültür farki filan..millet fitne pesinde sanki..!!

kafamçokkarıştı

Sorma kiz...zaten kolilere doldurdum gitmesi gereken mutfak gereclerini...benim simdiye kadar TR´ye gelin gidebilecegim hic konu degildi...yoksa zaten ceyiz esyasini bu kadar buradan almazdim..simdi hepsini kolile ve nakliye sirketi ile Istanbul´a yolla..!!

Düzgün bi nakliye sirketi biliyormusun?? güvenilir?? Mobilya filan göndermeyecegim ama..sadece koli..!

Kiz, hic endise varmi icinde? burda herkes diyo...alisabilecekmisin, orasi daha farkli..kültür farki filan..millet fitne pesinde sanki..!!

kafamçokkarıştı

canim vallah ben benim mutvak esyalarini bi arkadasin abisi götürdü türkiyeye tirlan sengözlerimebaksanab hic haberim yok canim öyle bi sirket varmi diye :bbo:

offf canim herkes kafami sisiriyor her kafadan birsey cikiyor yok yapamazsin edemezsin vs. ahan dügün geldi cati kapiya halen daha aynisini diyorlar biriside gelip dese kizim zor olacak ama hersey senin elinde.. nasihat eden yok.... ama ALLAH büyük herseyin hayirlisia.s.

canim vallah ben benim mutvak esyalarini bi arkadasin abisi götürdü türkiyeye tirlan sengözlerimebaksanab hic haberim yok canim öyle bi sirket varmi diye :bbo:

offf canim herkes kafami sisiriyor her kafadan birsey cikiyor yok yapamazsin edemezsin vs. ahan dügün geldi cati kapiya halen daha aynisini diyorlar biriside gelip dese kizim zor olacak ama hersey senin elinde.. nasihat eden yok.... ama ALLAH büyük herseyin hayirlisia.s.

Evet gülüm...aynen öyle...sanirim kimiside cekemiyor..hani herkes aslinda hayalini kuruyor´ya TR´ye geri dönmenin..neticede ama herkes almanya´da kaliyor..!

Baskalarinin cesaret edemedigini yapiyoruz...bundan olsa gerek..!

Artik bende aldirmiyorum bu laflara...memleket kendi memleketim...dilini biliyorum, yoluu biliroyurm, insani´da yabanci degil...!!

Asil almanya´ya gelenleri düsünsünler...dil bilmezler, yol bilmezler...!! onlarin isi bizimkinden daha zor...ALLAH herkesin isinnde kolaylik versin..!!

Kiz sakin beni ekme...tecrübelerini bana aktar...bakarsin benim nikahima bile gelirsin...:teytey:

HAKKIMIZDA HAYIRLISI..!!

aranıza katılabilirmiyim? ama ben 2 sene oldu gelin geleli Türkiyeye:) bende tırla yollamıştım eşyaları tanıdık vardı

Evet gülüm...aynen öyle...sanirim kimiside cekemiyor..hani herkes aslinda hayalini kuruyor´ya TR´ye geri dönmenin..neticede ama herkes almanya´da kaliyor..!

Baskalarinin cesaret edemedigini yapiyoruz...bundan olsa gerek..!

Artik bende aldirmiyorum bu laflara...memleket kendi memleketim...dilini biliyorum, yoluu biliroyurm, insani´da yabanci degil...!!

Asil almanya´ya gelenleri düsünsünler...dil bilmezler, yol bilmezler...!! onlarin isi bizimkinden daha zor...ALLAH herkesin isinnde kolaylik versin..!!

Kiz sakin beni ekme...tecrübelerini bana aktar...bakarsin benim nikahima bile gelirsin...:teytey:

HAKKIMIZDA HAYIRLISI..!!

AMIN canim cümlemizin... türkiye bekleeee geliyoruzzzz :teytey:
insallah canim gelirim :dance:

aranıza katılabilirmiyim? ama ben 2 sene oldu gelin geleli Türkiyeye:) bende tırla yollamıştım eşyaları tanıdık vardı

hosgeldin Schirin jeyyar herseyi anlat yasakkelime alisabildinmi? zorluk cektin mi sengözlerimebaksanab

HOSGELDIN....a.s.

tabiki katilabilirsin...menun kaliriz hemde...bizim tecrübeye ihtiyacimiz var..!

Nasilsin? alisabildinmi?? Anlat iste gülüm biraz olup bitenlerden...:teytey:

valla ben alıştım tek sorun ailemin yanımda olmayışı.. pişman olcagınızı sanmıyorum ben birdaha almanyada yaşamayı düşünmüyorum:)

kizlar süperisniz...bende almanyadan trye gelin gdienlerdenim...süper bi topic acmissin bu aradaaa..ben antalyaya gelin gidiyorummmşakkıdı
hemde 17 gün sonra..gelcek ayda dügünüm.....banada diyen oldu yapabilir misin trde diye..ama ben hep gereken cevaplari veridm..ne olmsu ki dedim...ben köye gelin gitmiyorum,almanydan antalya gibi cook modern bi yerde yasayacagim..daha ne istiyim ki dedim...şakkıdıhic alttada kalmam ynaii:dance:sizde morelinizi bozdurtmayin arkaadslar....biraz kensinidzen bahsedinn..hangi sehirsen hangi sehre gdieceksiniz??bide trye gelin gdien arkaadslar bize nasihat verisn burdannn..nelere dikkat etmemliz lazim,yada onlar nelere alisamamis vs...ben nürnberg tenim bu arada..yasim 20...:enbuyukkk:

canim zor oldu mu oraya alisman?ailesini cook özlüyo mu insan??birde evlilik nasil??tavsiye eder misin bize??tatlicadiarzuhaabirde görücü usulü mü yoksa severk mi evlendin????bi sorum daha var:sırnaşık şey..tr ile almanya arasinda karsilatrima yapsan pozitif vede negatif yönleri ne ikinsiinde??kizlar bu soruda hepinize!!almanyaya giris cikis yapicak misiniz?

kizlar süperisniz...bende almanyadan trye gelin gdienlerdenim...süper bi topic acmissin bu aradaaa..ben antalyaya gelin gidiyorummmşakkıdı
hemde 17 gün sonra..gelcek ayda dügünüm.....banada diyen oldu yapabilir misin trde diye..ama ben hep gereken cevaplari veridm..ne olmsu ki dedim...ben köye gelin gitmiyorum,almanydan antalya gibi cook modern bi yerde yasayacagim..daha ne istiyim ki dedim...şakkıdıhic alttada kalmam ynaii:dance:sizde morelinizi bozdurtmayin arkaadslar....biraz kensinidzen bahsedinn..hangi sehirsen hangi sehre gdieceksiniz??bide trye gelin gdien arkaadslar bize nasihat verisn burdannn..nelere dikkat etmemliz lazim,yada onlar nelere alisamamis vs...ben nürnberg tenim bu arada..yasim 20...:enbuyukkk:

Yassa be kizzzzz....:1hug:

evet gülüm, bende köye gitmiyorum ki diyorum millete...Istanbul metropol sehir olmus artik...yok yok yani..!! :teytey:

Nisan´da dügün islemi bitince biraz dinlerim, tadini cikaririm ortamin...Ramazan´dan sonra kendime bi is bakmayi düsünüyorum ama...umarim cok fazla sorun yasamam bu konuda..!! Bu konuda pozitif ve olumlu düsünüyorum...:dance:

HAYIRLISI bakalim!!

Son düzenleme:
kizlar bu soruda hepinize!!almanyaya giris cikis yapicak misiniz?

Gülüm ben dügünden bir kac hafta sonra zaten almanya´ya gitmek zorundayim..
Ondan ziyade kafam estikce bi HELLOOOO derim eski memleketime...!! :lepi:
Saka bi yanada, sanirim müstakbel esim ile arada bir tatil amacali ugrariz...gerci ben pek meraklisi degilim ama nisanlim´da gezsin görsün isterim...nede olsa yillarimi vermisim buralara..!! :smiley-cool:

:nazar:

Son düzenleme:
bende 5-6 aya bir gerlirim zaten..ailem burda onlari görmem lazim degil mi amaaa..coook heyecanliyim yaaaa...ben subatta bi ara tr ye gidip almistim zaten cogu esyayi ,hemen hemen hersey hazir ynai.-))gidince bir nikah islemleri,birde gelinlik,abiye falan alincak isteee....17 gün sonra gdiiyom yaaaaaaaaaaa

Kizlar, kimi kisilerden duyuyorum...ne kadar asli astari var bilmiyorum..millet dogruyu´da sölyemiyor ki artik...!

Burdan gelin gidenler dogum icin tekrar Almanya´ya geliyorlar..ardindan cocuk parasi ve cocuk büyütme parasina basvuruyorlar ve aliyorlarda..! :1shok:

Ardindan tekrar Türkiye´ye dönüyorlar...maas tikir tikir isliyor..Bu nasil oluyor??

Dogum icin hangi sigorta isliyor peki?? Ek bi sigorta yapipmi geliyorlar??

Burdaki kayitlarini veya sigortalarini nasil devam ettiriyorlar ki?? "Arbeitsamt"da kayitlimi kaliyorlar??

Vallah millet isini biliyor...ben yapsam kirk yerden sikayet edeler...!!

Kizlarrrrr..kafanizi calistirin...nasil oluyor bu gibi isler?? jeyyar

a.s.

süper..bende askimla bir sünnet dügününde..coksekeriremsugörür görmez asik oldum anlayacaginiz...sırnaşık şeyilk görüste....yesil gözlüm benim...bizde 3 yildir beraberiz,2 yildir da nisanli...gelcek ayda dügünnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:teytey:..peki hergün telde konusuyo musunzu sevdiginzile??benimki sevmez fala tel konusmayi..:oklava: bunun yüzüdnen hep tartisisirz...ama zaten 17 gün sorna biticek hasrettttttttttttttt:asigim:şakkıdı

Back