Türkiye Yasta ....

Soma'da artık yardım değil tabut isteniyor

Soma Türkiye’nin en büyük maden facialarından birine şahit oluyor. Bölgeye kamyonlarla tabut sevk ediliyor.

Soma Türkiye’nin en büyük maden facialarından birine şahit oluyor. Ölü sayısı her geçen dakika artıyor. Endişeli bekleyiş sürerken Soma'dan gelen her haber, her fotoğraf acıyı daha da katlıyor. Maden faciasında yakınlarından haber alamayanlar koordinasyon merkezinde madenden çıkarılanların fotoğraflarına bakarak yakınlarını teşhis etmeye çalışıyor...

[h=2]Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, Soma'da meydana gelen facianın ardından ilk değerlendirmesini yaptı. Çelik, "Çok büyük bir acı, 15 yaşında bir çocuk orada olmamalı, araştırıyorum" dedi.[/h]Çelik, bakanlık olarak ilk andan beri orada olduklarını, kendisinin de yarın cumhurbaşkanı ile Soma'ya gideceğini açıkladı.
Çelik, "Bu çok büyük acı, şimdi müfettişlerimiz ocak defterleriniaraştırıyor. Hangi konuda ne yapılmış, neyapılmamış, eksik var mı diye. Bu çok önemli bir veridir. Benim bakanyardımcım ve tüm yöneticilerim orada. Madende 13 adet kadrolu güvenliğielemanı var. Bunlar iş güvenliği yasasıyla sağlandı. 15 yaşında bir çocuğun maden ocağında ne işi vardı. Tüm bunları araştırıyoruz. Allah kimseye vermesin bundan büyük acı yok" dedi.
Kaynak: HÜRRİYET

[h=2]Soma'da yaşanan maden faciasının ardından devleti yönetenler ve parti liderleri, yurt içi ve yurt dışı tüm programlarını iptal ederek Soma'da yaşanan acıya ortak olmaya gidiyorlar.[/h]GÜL, ÇİN PROGRAMINI İPTAL ETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle Çin'e yapacağı resmi ziyareti iptal etti. Gül, Soma'ya gidecek.
BAŞBAKAN ARNAVUTLUK GEZİSİNİİPTAL ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirmeyi planladığı Arnavutlukgezisini, facianın ardından dün iptal etmişti. Ayrıca 17 Mayıs Cumartesi günü, Malatya ve İstanbul'da katılacağı tüm programlarını da iptal etti. Bugün Soma'ya gidiyor.
ÇİÇEK SOMA'YA GİDİYOR
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de ABD gezisini iptal etti. Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yarın maden faciasının yaşandığı Soma'ya gidecek.
KILIÇDAROĞLU İNGİLTERE PROGRAMINI İPTAL ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yarın gerçekleştirmeyi planladığı İngiltere programını iptal etti. Ayrıca CHP Liderinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısın iptal ederek bugün Soma'ya gideceğini açıkladı.
BAHÇELİ, PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ
MHP lideri Devlet Bahçeli tüm programlarını iptal ettiğini açıkladı ve yarın Soma'ya gideceği belirtildi.
BBP HEYETİ SOMA'YA GİDİYOR
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan YardımcılarıAhmet Gürhan başkanlığında, Merkez Karar Üyeleri ve partililerden oluşan bir heyetin Soma ilçesine hareket ettiklerini ve patlamanın meydana geldiği yerde incelemeler yapacaklarını ifade etti.
Kaynak: Haber7

Allah ölenlerin yakınlarına sabır versin, dayanacak güç versin. Ateş düştüğü yeri yakar.

Birincisi ben sadece fotoğrafı paylaştım tek kelime yazmadım, "ahkam kesiyorsunuz" falan diyemezsiniz bana. İkincisi o sizin doğrunuz sizi ilgilendirir benim doğrum da beni, ben acımı kendimce yaşıyorum bu da sizi ilgilendirmez. Ön yargılıyım evet, biz hakkımızı ararken kimse acaba içlerinden ne geçiyor diye sormadı, ben de sormayacağım bundan sonra böyle. Bunların bende kredileri tükeneli çok oldu.

Ne kışkırtmasından bahsediyorsunuz hanımefendi kendinize gelin ,düşüncelerimizi özgürce paylaşamayacak mıyız ?

Ne kadar üzgün olsam da hala kendimdeyim ve cok sükür hala "sagduyuluyum" merak etmeyin.

Size de tavsiye ederim, böyle zamanlarda en ihtiyacimiz olan sey.

Arkadaşım noldu zoruna mı gitti kskrtma fln demissin gayet ozgurce düşüncelerimizi ifade ediyoruz avukatı mısın sen onların ne yani yazamayacak myz düşüncemizi ya size mi soracagz ya sabır! !!!

Son düzenleme:
Az önce sela okundu Allah rahmet eylesin. Hoca öyle bir içli okudu ki gözümden yaş geldi. Ailelerine büyük sabır diliyorum.

Bravo o zaman, devam edin... Alkisliyorum sizi.

Böyle bir zamanda gercekten en ihtiyacimiz olan seydi sizin bu tür yorumlariniz...

Neyse, bizim üzüntümüz bize yetiyor.

Peygamber efendimizin hadisi serifi var gocuk altın da kalan şehittir diye

Ve yine bir hadisi var evinin rizkini kazanmak için calişırken ölenler şehittir diye

Onlar şehitler .. .

resimler görünen köy kılavuz istemez atasözünün birebir örneğidir.
aradaki farkta farkedenindir. farketmek istemeyenin değildir elbet..

Son düzenleme:

Ne kadar üzgün olsam da hala kendimdeyim ve cok sükür hala "sagduyuluyum" merak etmeyin.

Geceden beri uyku uyuyamadık buralarda bir umut iyi haber bekliyoruz biz hanımefendi biz de sağduyuluyuz birbirimizi kırmadık hiç
bizim tepki gösterdiğimiz insanlar belli
Bu olayın sorumlusu hükümettir.
ve vatandaşın hükümeti eleştirme, beğenmediği hükümete isyan etme hakkı vardır
bu hakkı da hiçbir insan evladı sorgulayamaz kusura bakmayın.

Ya hu bırakın da insanlar nedenleri araştırsın, konuşsun!
Bırakın konuşulsun da bir daha canlar yanmasın.

Nasıl araştırmasınlar?400 kişinin ailesi ölsün aman öldüler nedenlerinden bana ne mi diyecekler?
ne zaman böyle olay olsa hükümeti düşürmeye calışıyorlar diyorsunuz. olayın ütünden zaman geçip konuşuldugunda yine hükümete toz kondurömuyorlar eee ne zaman konusalım ne zaman gönlünüz olur?

ya hu sizin korkunuz ne? siz arastırmıyorsanız susun da insanlar ellerinden geleni yapsın.

Suçlu sadece akp değil suçlu hepsi. Ne olacak iki gun sonra unutup gidecekler şimdi bunun yüzünden birbirini suclayanlar yarin baska bisey icin suclayacaklar. Olan babasini kardesini oglunu kocasini yitirenlere olacak.

Allah hepsini kahretsin hepsinin cezasini versin.

Bravo o zaman, devam edin... Alkisliyorum sizi.

Böyle bir zamanda gercekten en ihtiyacimiz olan seydi sizin bu tür yorumlariniz...

Neyse, bizim üzüntümüz bize yetiyor.

Bu cümleleri zamanında çok kurduk biz, karşılığında aldığımız ortada... Neyse kimsenin onayına ihtiyacım yok herkes kendi işine baksın.

Bu acı günde böyle tartışmalarla uğraşamıyacağım kusara bakmayın,

lütfen insanların düşüncelerine saygı gösterin ve birilerini savunmak için çirkin ithamlarda bulunmayın kışkırtmak falan hoş değil.

Görünen köy kılavuz istemiyor ihmaller sonucu bu durum meydana geldi sorumlular üzülmüş veye üzülmemiş birşey değiştirmeyecek.

sınına kadar katılıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…