Türkiye tarihinde bir ilk; YSK, İstanbul seçimini iptal etti!

Bence temel kısmı dışında kompleks fen ve Matematiğin seçmeli olması iyi olur.İnsanları sevmedikleri şeylere yönlendirmek yanlış.Bu ülkede herkes fizikçi,kimyacı olmak zorunda değil.Tarihe ilgisi olan bir insanın kimya öğrenmesi vaktinden çalıyor sadece.İleride öğrenmek isterse kaynak çok artık,okullarda kafa şişirmeye gerek yok bana kalırsa.

Ben de şöyle düşünüyorum. Ben de matematiği sevmezdim, nefret ederdim.. Bilim insanı mı olacaktım? Yooo.. Ama ülkenin şu anki eğitim politikası o kadar kötü ki her şey çorba olmuş durumda.. Her sene sistem değişiyor.. Bir sınav sistemi oturtulmuş değil.. Ortalama düştü.. Çok düştü hem de.. Şimdi size sormak isterim.. Matematik seçmeli ders olunca kim seçer o dersi...? Hiç kimse seçmez... Çünkü matematik çok zordur algısı var.. Ne uğraşacağım der.. Seçmez... Bunun ben bir strateji olduğuna inanıyorum.. Çocukları düşünmek adına atılmış bir adım asla değil.. Dayatma bu... İmam hatip seçmek de zorunlu hale getirildi? Neden.? Tercih listelerine yazmak zorunda... Böyle kötü bir eğitiö sistemi içinde doğru düzgün lise yokken benim çocuğum imamhatipi yazmak neden zorunda? Bu çok açık değil mi siZce?

Ben de şöyle düşünüyorum. Ben de matematiği sevmezdim, nefret ederdim.. Bilim insanı mı olacaktım? Yooo.. Ama ülkenin şu anki eğitim politikası o kadar kötü ki her şey çorba olmuş durumda.. Her sene sistem değişiyor.. Bir sınav sistemi oturtulmuş değil.. Ortalama düştü.. Çok düştü hem de.. Şimdi size sormak isterim.. Matematik seçmeli ders olunca kim seçer o dersi...? Hiç kimse seçmez... Çünkü matematik çok zordur algısı var.. Ne uğraşacağım der.. Seçmez... Bunun ben bir strateji olduğuna inanıyorum.. Çocukları düşünmek adına atılmış bir adım asla değil.. Dayatma bu... İmam hatip seçmek de zorunlu hale getirildi? Neden.? Tercih listelerine yazmak zorunda... Böyle kötü bir eğitiö sistemi içinde doğru düzgün lise yokken benim çocuğum imamhatipi yazmak neden zorunda? Bu çok açık değil mi siZce?

O kısımlara hiç girmeyelim zaten,ben o adımların hiçbirini iyi niyetli bulmuyorum.Ama düşünüyorum mesela,diğer bütün yanlış uygulamalar ortadan kalksa sözel seçmiş bir insanın matematiği,hadi matematik zorunlu olsa bile fizik ya da kimya görmesi mantıksız.Ucundan kıyısından bile olsa,boş vakit kaybı.
Lisede türev integral gördüm,aylarca öğrettiler çok önemli diyerek.Sınavda da bir sürü sorusu çıktı.Sorun bakalım ne işime yaradı sınav kitapçığını kapattıktan sonra ? Okuduğum bölüm oldukça alakasız.Onun yerine meslek seçimi daha temelli ve genç yaşta olsun,ama eğitimi kaliteli olsun.Mesela sözel isteyen öğrenciye yoğun felsefe dersi verilsin,sayısal isteyene yoğun matematik ya da sağlık alanları için biyoloji ve kimya.Dil isteyen öğrenciler için ayrı okullar falan olsun mesela,tabii bu dediklerimizin hiçbiri olmayacak benim kafamdaki ütopya bu :KK53: Bizim ülkede hala imam hatip açılır,öğrenciler zorla yazdırılır,şikayet edene de ''kafir sen ne diyorsun'' diye mahalle baskısı uygulanır,ileri eğitim sistemi böyle işliyor.

Bence temel kısmı dışında kompleks fen ve Matematiğin seçmeli olması iyi olur.İnsanları sevmedikleri şeylere yönlendirmek yanlış.Bu ülkede herkes fizikçi,kimyacı olmak zorunda değil.Tarihe ilgisi olan bir insanın kimya öğrenmesi vaktinden çalıyor sadece.İleride öğrenmek isterse kaynak çok artık,okullarda kafa şişirmeye gerek yok bana kalırsa.

Iyi de bu mantıkla turk dili ve edebiyati disinda butun derslerin secmeli olmasi gerek. Her bilgiye internetten ulasilabilir dogru. Okullara ogretmene ne gerek? Matematik dersini kafa sisirmek olarak gordugunuze inanamiyorum.

O kısımlara hiç girmeyelim zaten,ben o adımların hiçbirini iyi niyetli bulmuyorum.Ama düşünüyorum mesela,diğer bütün yanlış uygulamalar ortadan kalksa sözel seçmiş bir insanın matematiği,hadi matematik zorunlu olsa bile fizik ya da kimya görmesi mantıksız.Ucundan kıyısından bile olsa,boş vakit kaybı.
Lisede türev integral gördüm,aylarca öğrettiler çok önemli diyerek.Sınavda da bir sürü sorusu çıktı.Sorun bakalım ne işime yaradı sınav kitapçığını kapattıktan sonra ? Okuduğum bölüm oldukça alakasız.Onun yerine meslek seçimi daha temelli ve genç yaşta olsun,ama eğitimi kaliteli olsun.Mesela sözel isteyen öğrenciye yoğun felsefe dersi verilsin,sayısal isteyene yoğun matematik ya da sağlık alanları için biyoloji ve kimya.Dil isteyen öğrenciler için ayrı okullar falan olsun mesela,tabii bu dediklerimizin hiçbiri olmayacak benim kafamdaki ütopya bu :KK53: Bizim ülkede hala imam hatip açılır,öğrenciler zorla yazdırılır,şikayet edene de ''kafir sen ne diyorsun'' diye mahalle baskısı uygulanır,ileri eğitim sistemi böyle işliyor.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum aslında.. Ama iş öyle değil işte sizin de dediğiniz gibi.. Ülkede yerinde olan hiçbir sağlam kurum yok...🙄

Iyi de bu mantıkla turk dili ve edebiyati disinda butun derslerin secmeli olmasi gerek. Her bilgiye internetten ulasilabilir dogru. Okullara ogretmene ne gerek? Matematik dersini kafa sisirmek olarak gordugunuze inanamiyorum.

''TEMEL KISIM''
Bakın orada ne yazmışım ''KOMPLEKS FEN VE MATEMATİK'',tekrar yazayım ''KOMPLEKS''.
Tabii saçma bulursunuz,çünkü eğitim sistemimiz insanlardan her derste ''başarılı ve öğrenmiş ( aslında ezber )'' olmasını bekliyor ki imkansız.Bir insan her dalda en iyi olamaz,herkesin üstün olduğu ve başarısız olduğu alanlar vardır.İnsanları buna zorlamak çağ dışı.

Türkiye'de 2 saatle geçiştirilen felsefe dersi Avrupa ülkelerinin bir kısmında en önemli derslerden biri mesela.
Öğrencilere türevi,integrali değil önce adam akıllı sorgulamayı öğretiyorlar.Evrimi 12.sınıfın sonunda 10 sayfayla değil bütün biyolojiyle veriyorlar.Bilin bakalım hangi ülke bilim ve medeniyette önde gidiyor ?

yaaa tekrar kazansın diyorum sen neler yazıyorsun
kazandıysa kazansın ama calmadan lütfen

Bana ne, bikmadan usanmadan soracagim. Nerede yaziyor oylar calindigini? Hangi deliliniz var? Hak hukuk adalet size birsey ifade etmiyorsa, bu kadar dindarsaniz, islamda iftira atmanin haram oldugunu bilmelisiniz. Iftira ile bir insanin hakkini elinde almak ne haramdir bilmelisiniz. Ondanda hicmi korkmuyorsunuz?

Sorun tekrar tekrar kazanilip, kazanilmamasi degil. Secim tekrarlanan birsey degildir. Hele ki böyle sacma nedenlerden dolayi. Siz cok agir bir sinava girseniz ve ögretmen "keyifim istedi diye sinav tekrarlatiyorum" dese, sizin hakkiniz cignenmemis olmazmi? Onca saat ders calismaniz? Burda insanin oylari ile, zekalari ile dalga geciliyor.

Yaziklar olsun diyorum!

cumhurbaşkanımız din egitimi almis ve turkiyeyi çağdaş bir ülke yapmış
buzamana kadar bukadar güçlü devlet olamadık
ben cok memnunum
müslüman bir ülkede yasıyoruz beyenmeyen
amerikaya kadar yolu var
bu sadece belediye secimi kaybecek korkusu öyle bir sarmıski
vee kaybecek calamayacak oyları
oylarımıza SAHİP cikacagiz
Çok doğru tespitler ya
Nasıl bu kadar iyi tespitler yapabiliyorsunuz
Kıskanıyorum
Bundan sonra evime dev ekran tv alıp a haber dinliyorum izliyorum
Akıt okuyorum
Cahil hisettim kendimi :KK14:

BİR hafta önce olsaydı iyiydi
ama giden 31 mart seciminde de gitti muhtar secimi için
cok saçma oldu biraz
sen istanbulda oturuyorsun memlekete muhtar seçimi için gidiyorsun
Ben sahsen cumhurbaskanligi secimindede planli seyahatim vardi gittim ben esim ki yanimizda 5 6 kisi daha vardi istanbulda kimse secim icin kalmaz istanbulda yasayan icin konusuyorum tatil olunca herkes kacmak istiyor

Ben sahsen cumhurbaskanligi secimindede planli seyahatim vardi gittim ben esim ki yanimizda 5 6 kisi daha vardi istanbulda kimse secim icin kalmaz istanbulda yasayan icin konusuyorum tatil olunca herkes kacmak istiyor
bizimde dügünümüz var gorumcecik evleniyor
biryere kacamıyorum yani

calisiyorum zaten

ahmet hakan resmen adamı konuşturmadı, 12 de olan gece haberlerine çok önce girdiler, artık emir nerden geldiyse, program başında merak etmeyin hepsini sorucam dediği soruları sormadı, yine de imamoğlu bi kaç kelime sıkıştırdı o sorular için, yani konuşturmayacaksan niye çağırıyorsun ki

İmamoğlu’ndan Ahmet Hakan’a: Belediye Başkanını savunacaksan çağır onu onunla konuşayım
Geçtiğimiz günlerde AKP'nin İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun, Ekrem İmamoğlu için yapmış olduğu "Pontus" benzetmesi sert tepkilere neden olmuş gündemi meşgul etmişti. Gazeteci Ahmet Hakan, programına konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Bu iddialara neden yanıt vermediniz?" diye ısrarla sordu. İmamoğlu, "Belediye başkanını savunacaksan çağır onu onunla konuşayım. Trabzonluları lekeliyorsun, Ekrem İmamoğlu'nu lekeliyorsun. Buradan bir politika yaratmaya çalışıyorsun. Ahmet Bey savunmayın lütfen. Ben olsam söylemem! Ünlem işareti koyalım kapatalım" diye cevap verdi.
23:51 - 20 Mayıs 2019
Geçtiğimiz günlerde AKP’nin İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun, Ekrem İmamoğlu için yapmış olduğu “Pontus” benzetmesi sert tepkilere neden olmuş gündemi meşgul etmişti.

Ahmet Hakan’ın ısrarla bu konu hakkında yanıt beklemesi programda gergin anlara neden oldu.
İşte ikili arasında gerçekleşen diyalog;
Ekrem İmamoğlu: Belediye başkanını savunacaksan çağır onu onunla konuşayım. Trabzonluları lekeliyorsun, Ekrem İmamoğlu’nu lekeliyorsun. Buradan bir politika yaratmaya çalışıyorsun. Ahmet Bey savunmayın lütfen. Ben olsam söylemem! Ünlem işareti koyalım kapatalım.
Ahmet Hakan: O başkan için söylemedim. Melih Gökçek sürdürüyor diye dedim.
Ekrem İmamoğlu: Başka konuya geçelim. İstanbul’un ekonomisini konuşalım. Belediye başkanını niye konuşuyoruz?
Ahmet Hakan: İzlediğim videoda gördüğümü anlatıyorum. Böyle söylemeniz hoş olmadı. Böyle diyecek bir şey yok. Neyse kapatalım o konuyu.

Kizlar cnn türkün az onceki rezaleti icin burda yazdigimiz yorumu kimse gormez, twitterda belki okunur, ama ben cnn turku yarin arayip kınadığımı belirtecegim. Bunu yapmaliyiz bence.

Izlemeyenler icin, Ekrem Imamoglu Ahmet Hakanın konuguydu. Program girisinde 3 bolum dedi, 12de bitecek (imamogluna da aynisi soylenmis) Program boyunca Ahmet Hakanın üslbunundaki saygisizlik, surekli binalinin parali uşağı gibi konusmasi vs.. Bunlari geçtim, Imamoglu Istanbul belediyesinin israf ettiği yani ona buna yedirdiği milyon liralardan bahsedecekken aciklama bile yapmadan programi erken bitirdiler.

Kizlar cnn türkün az onceki rezaleti icin burda yazdigimiz yorumu kimse gormez, twitterda belki okunur, ama ben cnn turku yarin arayip kınadığımı belirtecegim. Bunu yapmaliyiz bence.

Izlemeyenler icin, Ekrem Imamoglu Ahmet Hakanın konuguydu. Program girisinde 3 bolum dedi, 12de bitecek (imamogluna da aynisi soylenmis) Program boyunca Ahmet Hakanın üslbunundaki saygisizlik, surekli binalinin parali uşağı gibi konusmasi vs.. Bunlari geçtim, Imamoglu Istanbul belediyesinin israf ettiği yani ona buna yedirdiği milyon liralardan bahsedecekken aciklama bile yapmadan programi erken bitirdiler.
Ben Ahmet Hakanın instagram sayfasına yazdım... Rezaletti.. Yarım saat önce bitirdiler programı... Tam da israftan bahsediyordu... 🙄

sanki özellikle binali yıldırımla aynı programa çıkmazmış gibi lanse etmeye çalıştı, imamoğlu ona da zar zor cevap sıkıştırdı, binali yıldırım asla imamoğluyla aynı programa çıkmaz, ne diyecek?

Dusunun kiytirik bir tv programını bile tamamlatmayan, müdahale eden, buna tenezzül eden güç.. Vallahi acıyorum bunlara.

Tayyip Erdogan bir zamanlar mansetlerle çarpışa çarpışa bu gunlere geldim demisti ama nerden geldigini cabuk unutmus.

X