- 17 Eylül 2012
- 3.607
- 7.874
Bence temel kısmı dışında kompleks fen ve Matematiğin seçmeli olması iyi olur.İnsanları sevmedikleri şeylere yönlendirmek yanlış.Bu ülkede herkes fizikçi,kimyacı olmak zorunda değil.Tarihe ilgisi olan bir insanın kimya öğrenmesi vaktinden çalıyor sadece.İleride öğrenmek isterse kaynak çok artık,okullarda kafa şişirmeye gerek yok bana kalırsa.
Ben de şöyle düşünüyorum. Ben de matematiği sevmezdim, nefret ederdim.. Bilim insanı mı olacaktım? Yooo.. Ama ülkenin şu anki eğitim politikası o kadar kötü ki her şey çorba olmuş durumda.. Her sene sistem değişiyor.. Bir sınav sistemi oturtulmuş değil.. Ortalama düştü.. Çok düştü hem de.. Şimdi size sormak isterim.. Matematik seçmeli ders olunca kim seçer o dersi...? Hiç kimse seçmez... Çünkü matematik çok zordur algısı var.. Ne uğraşacağım der.. Seçmez... Bunun ben bir strateji olduğuna inanıyorum.. Çocukları düşünmek adına atılmış bir adım asla değil.. Dayatma bu... İmam hatip seçmek de zorunlu hale getirildi? Neden.? Tercih listelerine yazmak zorunda... Böyle kötü bir eğitiö sistemi içinde doğru düzgün lise yokken benim çocuğum imamhatipi yazmak neden zorunda? Bu çok açık değil mi siZce?