Herkese merhaba. İki küçük çocuk sahibi bir anne, eşini çok seven bir kadın, vatanını da çok seven bir insan olarak böyle bir ikilem de kaldım. Eşimin hazır işi, başımızı sokacak küçük bir ev yani lojmanımız var. Malum Türkiye şartları bir anne olarak hepimizi düşündürüyor. Benim en büyük handikapım Türkiye deki eğitim, kuralsızlık ve saygısızlık. Burada eğitim ücretsiz üniversite ye kadar. Araba, bazı gıda ürünleri et vs çok daha ucuz ülkemize nispeten. İnsanlar saygılı, trafik vs kurallara bağlı. Kimse kimsenin hayatına burnunu sokmuyor. Ama ağır kapitalist hayat var burada. Çalışıp hayatta kalmak iş bulmak eğer buradan mezun değilsen çok zor. Ben üniversite mezunuyum ama kimse benim diplomamı takmıyor burada. Aileler orada tabii bu da ayrı bir duygusal zorluk.
amerıka da babamın kuzenlerı var onların cocukları var
turkıyede bırı tıp dıgerı ogretmenlık okudu orda calısıyorlar ama 1-2 sene bır egıtımden ne bırseyden gectıler sanırım dırek orda goreve baslayamadılar onu bılıyorum
amerıka hakkında sunu soylemıstı babamın kuzenı
mesela bıze otostop ceken olur gıdecegı yere bırakırız ya da bır akrabamız esımız dostumuz olur gecerken senı de evıne bırakayım derız bızde normaldır
orda bırı senı evıne bıraktımı benzın parasını aldıgı noktadan senı bıraktıgı noktaya kadarkı benzın parasını verırmıssın orda oyleymıs hanı kımsenın hakkı kımseye gecmesın durumu yapılırmıs
bırde sey demıstı
mesela
yemege gıdıyorsunuz gıderken yemege gıdıcez nasılsa hazır sofra mantıgı yokmus . mısafır gıdecek kısı ısterse ana yemegı bıle kendısı yapıp goturebılırmıs maksat kendı evınde agırlamıs olmasıymıs mevzu . hanı burda turkıyedekı gıbı ara sıcak ana yemek aman tatlısı aman pılavı mezesı salatası falan oyle seylere gırmezlermıs rahatlarmıs bana yemege gelın der sadece corba yapabılırmıs mesela .
saglık konusu cok ıyı demıstı . hasta hasta toplu tasımalar toplu alanlarda gezıp herkesın ıcınde aksıra tıksıra gezmen hos karsılanmaz hastaysan otur evınde ne bıze bulastırıyorsun derler demıstı
hanı bırıyle dalga gec alay et rencıde et falan yokmus orda cok saygılılar demıstı
yanı boyle bazı kucuk detaylar hosuma gıtmıstı benım kı en cok hosuma gıden su olmustu
aylık degıl saatlık sıstem var demıstı mesela ıse gırıyorsunuz saatlık kazanc
su saatler arasında calısıcam dıye belırleyebılıyorsunuz demıstı burdakı gıbı uzun saatler calıs ay sonu maas al aylık sıgorta yatsın durumu yokmus bu herkesı calısmaya tesvık edıyor oyuzden burda calısan cok herkes mutlu hep uzun yasarlar demıstı
bunlar dogru mu
suan benım gıdesım geldı anlatırken
eger bunlar dogruysa gercekten guzel bı yerdır