Türkiye, cihatçı terörü besliyorsa Batı’dan neden gık çıkmıyor?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
mehves-evin-kelle-sb.jpg
MEHVEŞ EVİN

Rus uçağının düşürülmesi, Türkiye’nin Suriye’de girdiği bataklığı iyice derinleştirdi.

Rusya (Putin) bu; belli ki Almanya veya ABD’yle yapıldığı gibi kamera önünde iki kah kah-kih kih, üç perde arkası manevra ve pazarlıkla ‘idare’ edilemeyecek.

Halkımız Rusya’nın 10 maddelik misillemesini ‘oh doğalgazımız kesilmedi ya’ diye okuyadursun, Türkiye dünya alem önünde ilk kez Suriye dışında bir devlet tarafından ‘IŞİD ve benzeri cihatçı örgütleri desteklemek’le suçlanıyor.

IŞİD petrolünün Türkiye’ye girdiğinin itirafı
Özellikle son bir yılda, dünya basınında Türkiye’nin Suriye’deki cihatçıları desteklediğine dair sayısız belge, görüş ve makale yayınlandı. Türkiye’deyse bu konuyu gündeme getirenler tasfiye edildi, susturuldu, mahkemeye verildi…

Avrupa’nın mülteci fobisi ve kapitalist düzenin para iştahı (kibarcası finansal dengeler ve global yatırımlar oluyor) sağolsun, Erdoğan en köşeye sıkıştığı dönemlerde bile paçayı kurtardı.

Her şey gözünüzün önünde, büyük bir pervasızlıkla cereyan ediyor. 20 Kasım’da Hürriyet gazetesindeki haber başlığı şöyleydi: Türkiye, IŞİD’den gelen kaçak akaryakıtı tamamen bitirmiş…

Miş! Vay be! Haber, IŞİD petrolünün ülkeye girdiğini teyit ediyor, bu bir. Suç değil mi peki? Tonlarca petrol, sınırdan kuşlar aracılığıyla mı geliyor-muş? Yıllık ‘400-500 bin ton’ gibi gerçek rakamın çok altında belirtilen petrol miktarı, ‘gelirken’ yetkililer ne yapıyor-muş?

Türkiye’nin 1 milyar dolar değerinde IŞİD petrolünün geçişini‘kolaylaştırdığı’na dair iddialar yazılıp çizilirken açıklama yapmak akaryakıt üreticilerine düşmüş…

Körfez ve Türkiye sponsorlu IŞİD
Tek suçlu Türkiye mi, değil. IŞİD’in ‘Batı dostu’ Türkiye ve Körfez ülkelerinin sponsorluğunda palazlanması, IŞİD’e karşı koalisyon kuran Batı’nın bilgisi ve bazen dahliyle gerçekleşti. ‘Özgür Suriye Ordusu’na aktarılan silahların El-Nusra, Ahrar-el Şam ve IŞİD’in eline geçtiğini bilmeyen yok.

IŞİD’in para kaynaklarını deşifre eden araştırmacı gazeteci-yazar Nafeez Ahmed, son yazısında asıl sorulması gereken soruyu soruyor: “Neden Hollanda ve Batılı liderler, IŞİD’i yok edeceğiz derken örgütü vareden en bariz faktörü, yani Körfez ve Türkiye devletlerinin desteğini atlıyor?”

Pek çok farklı cevap verilebilir. Ancak Ahmed, Batı’nın, terör destekçisi İslami rejimlere olan bağımlılığın nedenini, ‘Ortadoğu, Akdeniz ve Orta Asya’nın petrol ve gaz reservlerine ulaşabilmek’ olarak açıklıyor.

Mesele boru hatlarında düğümleniyor
Dünyadaki fosil yakıt bağımlılığı, iklim değişikliği felaket senaryolarına rağmen henüz bitmedi. Koca devletler iklimi ne takacak? Sistemi ayakta tutmak için cihatçı terörü desteklemek, savaş çıkartmak, sivilleri katletmek, her yol mübah!

Prof. Mitchell Orenstein, Suriye’deki savaşı ‘dıştan’ körükleyenlerin, Katar ve İran gazını Avrupa’ya, Suriye üzerinden geçirmek için yarışan gaz hattı projelerinde çıkarı olan ve gaz ithal eden ülkeler olmasına dikkat çekiyor. (Foreign Affairs)

Katar’ın, Suudi Arabistan-Ürdün-Suriye-Türkiye üzerinden gidecek boru hattını Esad, Rusya’nın baskısıyla reddetmişti. Avrupa’ya gaz ithalatı yapan Rusya da İran-Irak-Suriye üzerinden alternatif bir boru hattı planını 2010’da ortaya attı.

Suriye’de isyanın alevlenmesi ve savaşın çıkması, genelde siyasi ve mezhepsel ayrılıklarla açıklanırken, bu büyük enerji projelerindeki rekabetin rolü nedense pek dile getirilmiyor.

Kullanışlı piyon devrede
Doğu Akdeniz’de yeni keşfedilen zengin gaz yataklarını, Suriye’nin yeni gaz ve petrol potansiyelini ve Türkiye’nin Amerikan-Katar-Suudi destekli,‘Rusya’sız’ rotada oynadığı kilit rolü de bu tabloya ekleyince, manzara daha netleşiyor.

Türkiye, bu büyük çıkar savaşında kullanışlı bir piyon olduğu gibi, malumunuz ‘enerji bağımlısı’. Erdoğan yönetiminin en büyük sorunu, Selefi cihatçı sempatisini fazla yüzüne gözüne bulaştırmış olması.

Rus uçağının düşürülmesini, damadın Enerji Bakanı yapılmasını, Erdoğan’ın havalara bakıp ıslık çalmasını bir de buradan bakarak değerlendirin… Hak ve özgürlükler çiğnenmiş, siviller ölmüş, Türkiye’de sistem değişmiş…

Batı’nın hayal ettiği yeni enerji haritasında kilit rol oynayan Türkiye, kullanışlı piyon olarak görevini yerine getiridiği sürece, kimin umurunda?

Ülkesinden bu kadar nefret eden ve ülkesine karşı saf tutanlara çanak tutan yazar!!lar oldukça ülkem hep kaos yasayacak ..
hayır insanları neden böyle yaftalıyorsunuz.
..
o ülkesini değil demekki hükümetin politikasını sevmiyor. her hükümete karşı olanı devlet ülke düşman olarak yaftaladınız bu aralar. hükümetin yaptığı herşeyi onaylamayan herkes ülke düşmanı değildir yanlış olanı söylemek ayrıdır ülke düşmanı olmakla ne alakja.
o zaman muhalefette olmasın. tek düşünce ve parti olsun.
ülkesinden nefret etmek ayrı kısaca,ülkenin politikasını onaylamamak ayrı.

hayır insanları neden böyle yaftalıyorsunuz. o ülkesini değil demekki hükümetin pılitikasını sevmiyor. her hükümete karşı olanı devlet ülke düşman olarak yaftaladınız bu aralar. hükümetin yaptığı herşeyi onaylamayan herkes ülke düşmanı değildir yanlış olanı söylemek ayrıdır ülke düşmanı olmakla ne alakja. o zaman muhalefette olmasın. tek düşünce ve parti olsun.
Hayır efendim hükümetin yaptığı şeyi onaylamamak ayrı bisey diş politika isleri ile ilgili yalan yanlış haber yapmak ayrı .. Elbetteki hükümet yanlış yapar ve muhakkakki muhalefet olmalı karşısında ama Rusya ile ayni ağız olup ülkeyi yaralamamalı bu söylemleri yazarların .. İsid den petrol aldigimizi söylemek hükümeti değil ülkeyi zora sokar varmıymış hanımefendinin delili yoksa tek delil Rusyanın söylemlerimi??

Hayır efendim hükümetin yaptığı şeyi onaylamamak ayrı bisey diş politika isleri ile ilgili yalan yanlış haber yapmak ayrı .. Elbetteki hükümet yanlış yapar ve muhakkakki muhalefet olmalı karşısında ama Rusya ile ayni ağız olup ülkeyi yaralamamalı bu söylemleri yazarların .. İsid den petrol aldigimizi söylemek hükümeti değil ülkeyi zora sokar varmıymış hanımefendinin delili yoksa tek delil Rusyanın söylemlerimi??
yalan yanlış olduğunu ispatlarmısın bana. bunların yalan olduğunu. senin delilin varmı doğru olmadığına dahil. bekliyorum. ben şimdi hükümet için bunu desem sen aynını derrsin değilmi. vatan haini bu hükümet desem.
kısaca her halikarda olayı kesin ve net bilmeden insanları vatan hainliğiyle suçlamak hoş değil

yalan yanlış olduğunu ispatlarmısın bana. bunların yalan olduğunu. senin delilin varmı doğru olmadığına dahil. bekliyorum. ben şimdi hükümet için bunu desem sen aynını derrsin değilmi. vatan haini bu hükümet desem.
kısaca her halikarda olayı kesin ve net bilmeden insanları vatan hainliğiyle suçlamak hoş değil
Yalan olduğu değil gerçek ispatlanabilir .. Yalan olduğunu nasıl ispatlarsın .. Yani ortada sandalye var diyen birine sandalyenin olmadığını ispatlayamazsın sadece ondan var olduğunu ispatlamasini isteyebilirsin .. Vatanin düşmanı ile bir olan kaleme vatan haini derim cunki vatan hainidir...

Yalan olduğu değil gerçek ispatlanabilir .. Yalan olduğunu nasıl ispatlarsın .. Yani ortada sandalye var diyen birine sandalyenin olmadığını ispatlayamazsın sadece ondan var olduğunu ispatlamasini isteyebilirsin .. Vatanin düşmanı ile bir olan kaleme vatan haini derim cunki vatan hainidir...
sende doğru olduğunu ispatla diyorum işte. fark yok. bana demagoji yapma

Bir kere iddiayı ortaya atanın iddiasını ispatlamasi gerekir! İspatı Hürriyet in "çok guvenilir" haberi! Peh!

Arkadaslar bu çok basit; iddiayı ortaya atan kişi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. İddianin doğru olmadığını ispatlamak diye bişey yoktur. Herkes bin tane şey iddia eder, ağzı olan konuşuyor. Bu iddia edenlerin iddiasina kanıt gösterebilenleri kaale alınır...

neden .. savunma denen şey var mesela.
s ile başlar A ile biter. tek kelime
Çünkü bu böyledir. İddia eden kanıtını sunmalıdır; birşeyin olmadığı değil, olduğu ispatlanir. Birşeyin olduğu ispat edilmezse zaten olmamıştır. Yani bu konudan bağımsız, tamamen mantık... birşeyin "olmadığının" ispat olabilir mi? Olmayan şey olmamıştır zaten :KK70:

Arkadaslar bu çok basit; iddiayı ortaya atan kişi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. İddianin doğru olmadığını ispatlamak diye bişey yoktur. Herkes bin tane şey iddia eder, ağzı olan konuşuyor. Bu iddia edenlerin iddiasina kanıt gösterebilenleri kaale alınır...
neen yok. şimdi biri bana sen erkeksin dese
hayır değilim derim ve ispatlarım. telde konuşurum. reelde görüşürüm. ama ispatlarım.

neen yok. şimdi biri bana sen erkeksin dese
hayır değilim derim ve ispatlarım. telde konuşurum. reelde förüşürüm. ama ispatlarım.
Tamam güzelim, sen bu basit mantığı anlamıyorsan, sana diyecek biseyim yok, alıntı filan da yapma. Hükümet bu hükümet, senin gibi şahıs değil! Hakkında herkes ama herkes herseyi iddia edebilir! İddia sahipleri iddialarına kanıt sunmakla yükümlüdür... Ha ben şimdi iddia ediyorum, Reyhanlı olayında kemal Kılıçdaroğlu'nun parmağı var; parmağı olmadığını ispatlasin bana...

Tamam güzelim, sen bu basit mantığı anlamıyorsan, sana diyecek biseyim yok, alıntı filan da yapma. Hükümet bu hükümet, senin gibi şahıs değil! Hakkında herkes ama herkes herseyi iddia edebilir! İddia sahipleri iddialarına kanıt sunmakla yükümlüdür... Ha ben şimdi iddia ediyorum, Reyhanlı olayında kemal Kılıçdaroğlu'nun parmağı var; parmağı olmadığını ispatlasin bana...
emrin olur başüstüne alıntı yapmayayım. ben senin güzelinde değilim. kelimelere dikkat edelim lütfen
basit mantığı anlamayan belli.
zan altında kalmamanın tek çaresi ispattır yoksa bir laf edilir eğer yalansa bu konu için demiyorum herşey için geçerli bu. ispatlamazsan o zan sana zamk gibi yapışır, çıkaramazsın.

emrin olur başüstüne alıntı yapmayayım. ben senin güzelinde değilim. kelimelere dikkat edelim lütfen
basit mantığı anlamayan belli.
zan altında kalmamanın tek çaresi ispattır yoksa bir laf edilir eğer yalansa bu konu için demiyorum herşey için geçerli bu. ispatlamazsan o zan sana zamk gibi yapışır, çıkaramazsın.
Muhaliflik sizlerin gözünü kör etmiş, mantığınız - algılarınız kapanmış.

Batı da besliyor o yüzden.
Conilere hiçbir şey olmaz ortalık karışırsa gemilere binip ülkelerine giderler.
Lakin komşu ülkedeki savaşı beslemek cidden aptallık. O pislik sınırdan bize sıçramicak mı? Sonra da Suriyeli mültecilerden şikayet ediyor insanlarımız. Eh sen adamın ülkesinde içsavaş çıkarmak için elinden geleni yap sonra da Allah Allah bataklığa girdik?!?

sende doğru olduğunu ispatla diyorum işte. fark yok. bana demagoji yapma
Asil sen burda laf karmaşası yapıp sıyrılmaya çalışma .. Birşey var diyen birine yokluğu ispatlayamazsın .. İsidden petrol almadığımizi ispatlamanin tek yolu petrol alim belgeleridir ve devletin elinde de zaten petrol aldığı ülkelere ait belgeler var aksi durum da isidden petrol aldigimizi ispatlamak iddiayı ortaya atana düşer .. önce demogojinin manasını öğren ben demogoji değil anlamayanlar için orneklendirip anlattım durumu bir önceki mesajım da hala anlamayan varsa valla benim de yapacak biseyim yok artik !!

Asil sen burda laf karmaşası yapıp sıyrılmaya çalışma .. Birşey var diyen birine yokluğu ispatlayamazsın .. İsidden petrol almadığımizi ispatlamanin tek yolu petrol alim belgeleridir ve devletin elinde de zaten petrol aldığı ülkelere ait belgeler var aksi durum da isidden petrol aldigimizi ispatlamak iddiayı ortaya atana düşer .. önce demogojinin manasını öğren ben demogoji değil anlamayanlar için orneklendirip anlattım durumu bir önceki mesajım da hala anlamayan varsa valla benim de yapacak biseyim yok artik !!
ben silahlarla alakalı tek tek resim koydum bir açtığım konuda. silahların parçalarının resimlerini. tek tek. silah yapmında kullanılan blorular ve işidin onları tek tek nasıl birleştirip silaha çevirdiğinide koydum. kısaca belgeleri görüp hala yokkkk diyenleri bilirim ben buralarda

Muhaliflik sizlerin gözünü kör etmiş, mantığınız - algılarınız kapanmış.
Hayır sunu anlamıyorlar cnm bu iddiayı ortaya atan ispatlamak zorunda bunun aksini ispatlamak diye bişy yokki .. Devlet el altından petrol alıyormuş isidden o zmn hani ispat ? Almadığını ispatlamak diye bisey mi var ya !! Örnek verip acikladim hala anlamıyorlar..

X