Türkiye 2023'te ‘Çok Yaşlı’ Ülkeler Arasına Girecek

Evet valla doğru diyorsun, Avrupa'lılar hareket etmeyi seviyor birde, biz 20 Yaşında bile hııhhh arabasız WC'ye gitmem diyoruz, adamlar yürüyor, ayaklarında bir şort bir terlik, sırtlarında çanta dağ bayır demez yürürler.

Yalnız bizde de Karadeniz'lileri yabana atmamak lazım, bizim 90'lık bir nene vardı, gözler Kartal kadar keskindi, bize 5 Şiş çoraplar örerdi, Köyde hiç durmadan çalışmış, sonra yıllar sonra oğlu İstanbul'a getirince büyükşehirde çabuk çöktü kadın, köyünde yaşasa 120 yaşını bulurdu, 100'de öldü.

ee canım işte o da dediğin gibi çalışmaktan... uzun yaşamanın sırrı az yemek ve uzun yürümekmiş aslında

Evet valla doğru diyorsun, Avrupa'lılar hareket etmeyi seviyor birde, biz 20 Yaşında bile hııhhh arabasız WC'ye gitmem diyoruz, adamlar yürüyor, ayaklarında bir şort bir terlik, sırtlarında çanta dağ bayır demez yürürler.

Yalnız bizde de Karadeniz'lileri yabana atmamak lazım, bizim 90'lık bir nene vardı, gözler Kartal kadar keskindi, bize 5 Şiş çoraplar örerdi, Köyde hiç durmadan çalışmış, sonra yıllar sonra oğlu İstanbul'a getirince büyükşehirde çabuk çöktü kadın, köyünde yaşasa 120 yaşını bulurdu, 100'de öldü.
Babamın babası.dedem munem 110 yaşında rahmetli oldu.. ve öldüğünde 75 lik delikanlı gibiydi.. yaşamına10 çocuk ve iki tane eş sığdırdı ikinci eşi vefat ettikten sonra 35 sene daha yaşadı 75 yaşında 2. eşini kaybetti ve çok aradı 3.. eşide istediği gibi bulamadı.. genç arıyordu çocuk istiyordu anlicann.. 3 sene aradı sonra en büyük amcamm yeter baba dedi daha başka çocuklara karışmayalım diye engelledi..annemin annesi ise 95 yaşında 3 sene evvel vefat etti ve ölüm sebebini bulamadı doktorlar kuş gibi vefat etti ananecim..

haberde alzheimer sebebiyle ölümden bahsediliyor, o konuyu merak ediyorum biz de çok rastlanan bişey değil, benim babaannemde 95 yaş civarında vefat etti bilincide gayet açıktı, bi tık demedi yani bilişsel olarak

ee canım işte o da dediğin gibi çalışmaktan... uzun yaşamanın sırrı az yemek ve uzun yürümekmiş aslında
E o zaman KK kadınları benden korksun:KK70: bu teoriye göre nerden baksan 57 sene daha yaşarım, az yerim koca ilçeyi yürüyerek gezerim, hergün 3 kere mutlaka yürüyorum zaten.
Yandınız, gitsin diye beklerken 50 küsür sene daha başınızdayım:KK70:

Kakao ve Ben Kakao ve Ben Allah rahmet eylesin hepsine, Karadeniz insanı müthiş, sempatim var onlara, özellikle kadınları çok çalışkan, dünya kadar iş yaparlar yorgunluktan bitseler bile bir Kemençe sesi duymasınlar, nerden buluyorlar o kadar enerjiyi maşallah:nazar:
Kaç tane Karadeniz'li tanındıysam 100 yaşını buldular, özellikle Rize ve Trabzon'lular:KK14:
Bizim bir Of'lu teyze var, 100 yaşını buldu ama hala maşallahı var ama gör pire gibi, kıyamet kadar halı yıkardı o haliyle, tık demezdi, evi bal dök yala, hey maşallah:nazar:

E o zaman KK kadınları benden korksun:KK70: bu teoriye göre nerden baksan 57 sene daha yaşarım, az yerim koca ilçeyi yürüyerek gezerim, hergün 3 kere mutlaka yürüyorum zaten.
Yandınız, gitsin diye beklerken 50 küsür sene daha başınızdayım:KK70:

Kakao ve Ben Kakao ve Ben Allah rahmet eylesin hepsine, Karadeniz insanı müthiş, sempatim var onlara, özellikle kadınları çok çalışkan, dünya kadar iş yaparlar yorgunluktan bitseler bile bir Kemençe sesi duymasınlar, nerden buluyorlar o kadar enerjiyi maşallah:nazar:
Kaç tane Karadeniz'li tanındıysam 100 yaşını buldular, özellikle Rize ve Trabzon'lular:KK14:
Bizim bir Of'lu teyze var, 100 yaşını buldu ama hala maşallahı var ama gör pire gibi, kıyamet kadar halı yıkardı o haliyle, tık demezdi, evi bal dök yala, hey maşallah:nazar:
maşallah.. yaşarsın elbett hee aynı ben munem o kadar yorgunumm çikar tvde bir horon oğluşumla hayde halaya.. ayyy kemence horon çokda pis oynarım kolbastı... :KK49::KK49::KK49::KK49:

bi de ilginçtir, avrupanın yaşlısı 80-90 yaşında buruş buruş olmuş alıyo sırt çantasını ülke ülke geziyo, bizimkiler 65 yaşında pert, merdiven çıkamıyo:confused::confused:

adamlar yeşillik içinde, hormonsuz, zehirsiz, çürüksüz besleniyor - yaşıyor.. bizimkiler hava kirliliği, besin kirliliği ile 30 yaşında pert olmaya başlıyorlar zaten chess'im.. İsveç'in 30 yaşı ile bizim 30 yaş arasında bile bir 20 sene var :KK53:
Ay bende çok üşengecim,merdiven çıkamıyom:KK17:
Acil spora başliyciim:KK49:

Fırsatını bulan gençler başka ülkelere gittiği için olmasın? Yoksa yaşlıların da ferah ferah yaşadığı bir ülkede değiliz maalesef.

X