- 27 Şubat 2012
- 13.946
- 23.291
- Konu Sahibi Yinemipilav
Henuz bir sey yok, haberlesiyruz sadece. Bir sey olursa konuda yazarim.
Bogazina cok duskun, Turk yemeklerine daha bir duskun.
Gobeklidir de o zaman
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Henuz bir sey yok, haberlesiyruz sadece. Bir sey olursa konuda yazarim.
Senin niyetini biliyorumHenuz bir sey yok, haberlesiyruz sadece. Bir sey olursa konuda yazarim.
Uzun boylu ve devlet gibi bir adam.Gobeklidir de o zaman
Konu yemek, akışı abiUzakta yaşayan abi miydi bu?
Şu adama bir kavuşsan o motivasyonla Ümit Usta bile olursun heh :)
Rica ederim ne demek. Mesala pirinci sıcak tuzlu suda en yarım saat beklet. (Bulgur, mercimek kullanacağın zaman da çok iyi yıkaman gerekir) pilavı tereyeğıyla yap, iyice yıkadıktan süzdürdükten sonra baya kavur, üzerine 1 parmak eninde kapatacak kadar kaynamış su koy, o pilavın tutmama imkanı yok. :))) soğan salça ve un kullandığın zaman iyi kavur kokusu çıksın. Nohut ve fasulye kullanacağın zaman akşamdan beklet. Yemeklere fazla su koyma. Kısıkta pişir. Kapağını çok fazla açma. Hamurişlerinde yumurtan sütün yoğurdun oda sıcaklığında olsun. Bazı tarifler çok ayrıntılı oluyor zaten. 2 3 tarif karıştır güzel yorumlar varsa detaylı anlatmışsa onu uygula birebir.Super tuyo bunlar, tesekkur ederim.
Ben de anlamiyorum bazi kadinlar o kadar kolay hallediyorlar ki yufka isini....
Cok tesekkur ederim, not aliyorum.Rica ederim ne demek. Mesala pirinci sıcak tuzlu suda en yarım saat beklet. (Bulgur, mercimek kullanacağın zaman da çok iyi yıkaman gerekir) pilavı tereyeğıyla yap, iyice yıkadıktan süzdürdükten sonra baya kavur, üzerine 1 parmak eninde kapatacak kadar kaynamış su koy, o pilavın tutmama imkanı yok. :))) soğan salça ve un kullandığın zaman iyi kavur kokusu çıksın. Nohut ve fasulye kullanacağın zaman akşamdan beklet. Yemeklere fazla su koyma. Kısıkta pişir. Kapağını çok fazla açma. Hamurişlerinde yumurtan sütün yoğurdun oda sıcaklığında olsun. Bazı tarifler çok ayrıntılı oluyor zaten. 2 3 tarif karıştır güzel yorumlar varsa detaylı anlatmışsa onu uygula birebir.
Hazır yufkalı börekten başlayabilirsin
İngilterede yaşıyorsun sanırım marketten pilav alıp mikrodalgaya atmadan önce üzerine biraz tereyağ yada ghee ekleyebilirsin
Yada türk marketlerinden bizim kullandığımız baldo pirinç alıp pilav deneyebilirsin çok zor değildir pilav
Chili yerinede artık kuru fasulye yaparsın
Simiti de simit sarayından alırsınız
Kesinlikle. Acele etmemek, telaş yapmamak, keyif alarak yapmak. Bir de japon yemeği demişsin bence onlar çok sallabaşı yemek yapıyor, basit şeyler yani. Hiç yemedim gerçi bilmiyorum ama bi ara dizilerine sarmıştım, haşlama pirinç falan, bizdeki kadar emek yok sanırım, daha sağlıklı ama daha lezzetsiz ve basit bence. Yani bi karnayarık yapmaya gir 2 saat mutfaktan çıkamıyorsun :)) bizim yemekler genelde daha çok emek istiyor yanılmıyorsam.Cok tesekkur ederim, not aliyorum.
Degindiginzi noktalar cok onemli.
Bir de, yemek yapacagim derken telaslanmamak, sakin yapmak cok onemli. (bkz yukaridaki talihsiz deneyim).
Japon yemekleri de emek istiyor da Turk yemegi daha da dikkat gerektiriyor cunku hersey malzeme tazeligine bagli.Kesinlikle. Acele etmemek, telaş yapmamak, keyif alarak yapmak. Bir de japon yemeği demişsin bence onlar çok sallabaşı yemek yapıyor, basit şeyler yani. Hiç yemedim gerçi bilmiyorum ama bi ara dizilerine sarmıştım, haşlama pirinç falan, bizdeki kadar emek yok sanırım, daha sağlıklı ama daha lezzetsiz ve basit bence. Yani bi karnayarık yapmaya gir 2 saat mutfaktan çıkamıyorsun :)) bizim yemekler genelde daha çok emek istiyor yanılmıyorsam.
Tesekkur ederim, inceleyecegim.Ben youtubedan türk yemek kanallari takip edip ordan tarifleri deniyorum hep. "Haticenin mutfagi" cok güzel mesela veya "leyla ile yemek saati". Süperler .
Ama mesala şöyle bildiğim kadarıyla onlarda sebzeyi buharda yada suda haşlayıp direk yemeğin yanında servis ediYor. Bizde öyle bi yemek şekli yok. Onu ancak bebelere ek gıdaya geçerken püre olsun diye yaparız. Sebze yemeğimiz bile basit değil. :)) tabi muhakkak uğraşlı yemekleri vardır genel olarak dedim Türk mutfağı daha zor.Japon yemekleri de emek istiyor da Turk yemegi daha da dikkat gerektiriyor cunku hersey malzeme tazeligine bagli.
Sonucta ikisinin farkli damak tatlari var, Turk yemegi cok ozel bir lezzet ve yuksek kalori iceriyor.
Ama sebzeli yemekler de gayet saglikli olabiliyor.
Japon yemekleri moduler sekilde (bolumler halinde) pisiriliyor. Mesela eriste/makarna ayri haslaniyor, uzun sure ugrasilan et sulu bir corbanin icine son anda, et ve sebze parcalariyla konuyor. Ugrasilan sey eristenin kendisi oluyor. Cig baliklarin kesimi ve bekletilmesi, ya da sushi yapimi da o kadar basit degil. Turk mutfaginda dolma ve turevleri cok emek istiyor, ve de manti turunden hamur isleri.Ama mesala şöyle bildiğim kadarıyla onlarda sebzeyi buharda yada suda haşlayıp direk yemeğin yanında servis ediYor. Bizde öyle bi yemek şekli yok. Onu ancak bebelere ek gıdaya geçerken püre olsun diye yaparız. Sebze yemeğimiz bile basit değil. :)) tabi muhakkak uğraşlı yemekleri vardır genel olarak dedim Türk mutfağı daha zor.