Türk oyuncak markaları neler?

nebigil25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
123
0
96
Manisa
Merhaba kızlar...

6 aylık bir bebeğim var. Türk markası oyuncak almak istiyorum ama ne kadar arasam da böyle bir liste bulamadım. Playskool-fisher gibi markalar zaten yabancı ama türk markaları neler bulamadım. Sadece birlik oyuncak buldum. Bilen var mı?

canım ben playgro kullanıyorum
avustarlya markası,
en iyisi o gerçekten birsürü denedim tüy topluyor kopuyor ıvır zıvır yani...
türk markasıda bulmakta zorlanırsın ufak bebekler için çok türk markası oyuncak yok biraz daha büyürse belik olur
ama o ay grubu için yok...

Merhaba kızlar...

6 aylık bir bebeğim var. Türk markası oyuncak almak istiyorum ama ne kadar arasam da böyle bir liste bulamadım. Playskool-fisher gibi markalar zaten yabancı ama türk markaları neler bulamadım. Sadece birlik oyuncak buldum. Bilen var mı?

uzun zaman olmuş konuyu açalı bulabildin mi bilmiyorum ama türk markası arama boşuna... benim kızım 5 yaşında ilk doğduğunda çin malı kullanmam diye bayağı bi aramıştım ama sonuç ; türk markası dediklerinin tamamı çin malı oluyor.. dünyadaki oyuncak sektörünün %95 i çindeymiş ama kaliteli oyuncak da yapıyorlar :))

uzun zaman olmuş konuyu açalı bulabildin mi bilmiyorum ama türk markası arama boşuna... benim kızım 5 yaşında ilk doğduğunda çin malı kullanmam diye bayağı bi aramıştım ama sonuç ; türk markası dediklerinin tamamı çin malı oluyor.. dünyadaki oyuncak sektörünün %95 i çindeymiş ama kaliteli oyuncak da yapıyorlar :))

Bilip mecburen güvendiğimiz büyük markalar da uzak doğu ülkelerinde üretiliyor. Büyük ülkeler o ülkelerin is gücünü kullanmak ve fabrika atıklarını kendi ülkelerinden uzaklaştırmak için bu yolları tercih ediyorlar.
Yani aslında nerede üretildiğinden ziyade kalite önemli bebelerimize oyuncak tercihi yaparken.

Bilip mecburen güvendiğimiz büyük markalar da uzak doğu ülkelerinde üretiliyor. Büyük ülkeler o ülkelerin is gücünü kullanmak ve fabrika atıklarını kendi ülkelerinden uzaklaştırmak için bu yolları tercih ediyorlar.
Yani aslında nerede üretildiğinden ziyade kalite önemli bebelerimize

oyuncak tercihi yaparken.

pilsan diyorsunuz da oda cinde üretiyordur :'

pilsan diyorsunuz da oda cinde üretiyordur :'

Evet, çünkü bizim ülkemizin de oralarda fabrikaları var, Vestel'in mesela. Anlatmaya çalıştığım üretildiği yerden ziyade hangi ülkenin ürettiği. Üretildiği yere bakarak karar vermek yanlış bana kalırsa. İçeriğine bakılmalı. Hammaddesi nereden kaynaklı? İçeriğinde hangi kimyasallar var? Keşke bunu halkın anlayabileceği dilden yapan bağımsız kaynaklar olsa. Oyuncakların üzerinde yazan bilgiler çok yetersiz bana kalırsa.

Back
X