• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 Ağustos 2010
295.113
607.963
1.098
43
Malatya
Türk mutfağı da her daim tüm dünyada dikkatleri üstüne çekmiştir. Ülkemiz birçok kültürün harmanlanıp ortaya çıkardığı mutfak kültürü ile meşhurdur.Osmanlı İmparatorluğu, Arap, Türk, Rum, Ermeni mutfaklarının karışımıyla çok fazla lezzeti barındıran, hatta bunların bazı yemeklerde karıştığı zengin bir mutfağa sahip olmuştur. Bu yüzden de özellikle Osmanlı imparatorluğunun hüküm sürdüğü ülkelerde damak tadınıza uygun lezzetler bulabilirsiniz. Hangi ülkelerin mutfakları ülkemizin mutfağına benzer sorusuna yanıt arıyorsanız konumuzu inceleyebilirsiniz.
Balkan Mutfağı
Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok Türkmen boyunun bu yöreye göç etmesi ile Boşnak ve Arnavutlarla karma evlilikler yapılmıştır. Bunun sonucunda da Türk mutfağı ile Balkan mutfağı harmanlanmıştır. Salata, çorba ve etli yemek türleri gibi birçok yemeği Balkan ülkelerine gittiğinizde bulma şansınız bulunur. Özellikle Saraybosna ve Üsküp bölgesinin köfteleri oldukça meşhurdur. Balkan ülkelerinde yine ülkemizin damak tadına uygun olan börek çeşitlerini de görmek mümkündür.
Börek
image.jpeg


Elbasan Tava
09C99E8C-DFB8-4387-A2A7-BFD5F0FADEF4.jpeg



Şeftali Kebabı
IMG_20160117_200521_900.jpg


Etli Kuru Fasulye
IMG_20160919_163732_640x360.jpg



Akdeniz Mutfağı
Komşu ülkelerimizin mutfaklarında sıkıntı yaşamayız. Aynı şekilde Avrupa’da da ülkemizin mutfağına yakın olan İspanyol ve İtalyan mutfaklarında da sıkıntı yaşamamaktayız. Balık türleri, zeytinyağlı yemekler, sos ve makarnalar, pide ve pizza ülkemizde var olan damak tadı ile uygundur. Kuzey Avrupa’da var olan ülkelerin damak tatları bizim mutfağımızla çok uymasa da artık dünyanın en önemli şehirlerinde, metropollerinin birçoğunda, Avrupa’nın ise hemen hemen tüm büyük kentlerinde döner bulma imkânınız bulunur. Uzakdoğu mutfağında yer alan tavuk yemeklerinin çeşitleri de damak tadımıza uyabilmektedir.

Pizza
image.jpg



Makarna

IMG-20171009-WA0070.jpg

Fırında Rulo Lazanya
2017-10-11 20.00.35.jpg



Yaprak Sarması
PicsArt_06-07-08.56.51.jpg


Yunan Mutfağı

Ülkemizden Yunanistan’a göç etmiş olan Rumlarında etkisi ile ülkemizin mutfağı ile Yunan mutfağı adeta birbiri ile aynıdır. Hatta lezzetlerimizin iç içe geçtiği bile söylenebilir. Ülkemiz balık isimlerinin çoğunluğunu Rumlardan almıştır. Osmanlı döneminde kıyı bölgelerde genellikle Rumlar oturmaktaydı. Bundan dolayı da zeytinyağlı ve balık kültürü sonradan ülkemize yerleşmiştir. Yunanistan’da da balıkların bir çoğunluğunun ismi bizimle aynıdır. Yunanistan’da Türk kahvesi, baklava, zeytinyağlı yemeklerin hepsini, yaprak sarması, enginar, imama bayıldı, et döner ve tavuk döner çeşitlerinin hepsini her yerde bulma imkanınız bulunmaktadır.


Baklava
$P1150213.jpg



Türk Kahvesi
806x378-bol-kopuklu-turk-kahvesi-nasil-yapilir-1500803505970.jpeg


Suriye ve Lübnan Mutfağı
Antep ve Hatay mutfağına bilen kişiler Suriye, Beyrut ve Lübnan’a gittiğinde kesinlikle yabancılık çekmez. Suriye ve Beyrut’ta sucuk, pastırma, kebap çeşitleri, fava, fatuş salatası, lahmacun, çoban salata, humus, belli başlı hamur kızartmaları, bamya, yaprak sarma ve içli köfte tarzındaki pek çok yemeği bu bölgelerde bulabilir. Hatta Suriye, Beyrut ve Lübnan’da herhangi bir restoranta girdiğinizde karnınızı rahatlıkla doyurup çıkma imkanınız bulunur. Ülkemizin tatlı kültürü de hemen hemen bu şehirler ile aynıdır. Künefe, helva ve baklava bu bölgelerin ve ülkemizin önemli olan damak tatlarından birkaç tanesidir.


Humus

29.jpeg



İçli Köfte
12.jpeg


Lahmacun
17.JPG


Künefe
20.jpg



 
Back