- 12 Aralık 2019
- 17.471
- 54.128
Herkese selamlar Türk kahvesinin telvelerini yiyen bir eşim olduğu için yarışmaya bu tatlıyla katılmak istedim.
Malzemeler
Kahveli muhallebi için:
️ 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
️ 1 tatlı kaşığı kakao
️ 2 su bardağı süt
️ 1.5 yemek kaşığı nişasta
️ 1 yemek kaşığı tereyağ
Krema için:
️ 4 su bardağı süt
️ 2 yemek kaşığı un
️ 2 yemek kaşığı nişasta
️ 1 su bardağı toz şeker
️ 2 yumurta sarısı
️ 200 gr Labne peyniri
Hazırlanışı:
Kahveli muhallebiyi yaparken tereyağ hariç tüm malzemeleri topak kalmayana kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Muhallebi Piştikten sonra ocağı kapatıp tereyağını ekliyoruz ve karışımı kuplara dağıtıyoruz.
Kremayı yaparken de aynı şekilde, labne hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz. Piştikten sonra biraz ılımasını bekliyoruz ve sonrasında labneyi ekleyip güzelce çırptıktan sonra kahveli kısmın üstüne dağıtıyoruz. Süslemek için de rendelenmiş çikolata, nane yaprağı ve çilek kullandım.
Deneyeceklere afiyet olsun
️
Malzemeler
Kahveli muhallebi için:
️ 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
️ 1 tatlı kaşığı kakao
️ 2 su bardağı süt
️ 1.5 yemek kaşığı nişasta
️ 1 yemek kaşığı tereyağ
Krema için:
️ 4 su bardağı süt
️ 2 yemek kaşığı un
️ 2 yemek kaşığı nişasta
️ 1 su bardağı toz şeker
️ 2 yumurta sarısı
️ 200 gr Labne peyniri
Hazırlanışı:
Kahveli muhallebiyi yaparken tereyağ hariç tüm malzemeleri topak kalmayana kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Muhallebi Piştikten sonra ocağı kapatıp tereyağını ekliyoruz ve karışımı kuplara dağıtıyoruz.
Kremayı yaparken de aynı şekilde, labne hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz. Piştikten sonra biraz ılımasını bekliyoruz ve sonrasında labneyi ekleyip güzelce çırptıktan sonra kahveli kısmın üstüne dağıtıyoruz. Süslemek için de rendelenmiş çikolata, nane yaprağı ve çilek kullandım.
Deneyeceklere afiyet olsun
️
Son düzenleyen: Moderatör: