Türk Erkeklerinin Rus Kızlarını Överken Kullandığı 21 ikna Edicilikten Uzak Klişe

Bizim burda bir pavyon var, söylemesi ayıp. Bekar elemanlar bazen takılıyorlar, eşimin gittiği kahvede muhabbetler dönüyor ruslar filan getirilmiş diye. Pazara giderken gördüm malum şahısları, bir kilo makyaj, sivri topuklar, göbekler dışarıda. Ama inanır mısınız içlerinde bir tane bile rus yok Gürcü moldovyalı filan vardı hep. Demek istediğim eski sovyetlerden hangi millet varsa rus sanılıyor. Rusların akımı 90lardaydı, belki 2000lerin başında biraz. Bilirsiniz, malum nataşa olayı. Şimdi gelip or.luk yapanların çoğu rus bile değil belki (varsayıyorum, gidip görmedim). Eşim ilk defa Rusya'ya gittiğinde şok olmuştu, bunlar russa Türkiye'deki ruslar ne diye =) Sokakta parkta heryerde son derece alımlı bebek gibi kızlar görmek mümkün.
En çok şaşırdıklarını anlatayım size, karşıdan karşıya geçerken ışık ne yanarsa yansın arabalar kesinlikle duruyor, yol veriyor. Şehir merkezinde yolun yanındaki duvarlar bile yıkanıyor, temizleniyor. Ama sokakta fazla erkek göremeyince, bunları sabun mu yaptılar yahu dediler =)
Bir paket sigara 1 türk lirasına denk gelirken sürekli birilerinin gelip sigara istemesine de şaşırdılar. Akşam 11den sabah 11e kadar alkol satılmıyor diye 11e 5 kala votkayı alamadıklarına şaşırdılar=) Küçük şişe suyun büyük şişe votkadan daha pahalı olduğuna bir de =)

Ben de bizzat üzerime alınmadım zaten, zira o durumda konuşmamız daha farklı olurdu. Veya hiç olmazdı.
Benim söylemek istediğim, sizin kaide veya istisna dediğiniz şeyler yanlış. Or.luk yapan yok mu? Var. Ama Türkiye'de de var. Ama ayıp vs diye uluorta yapılmıyor sadece. Diyorsunuz ki mafya var. Evet, var, ama öyle amerikan filmlerinde gösterildiği kadar değil. Diyorsunuz ki değer verilmiyor. Evet, alkolik çok, uyuşturucu bağımlısı çok, sızıp kaldığı için işe gitmeyen işten atılan eşine dayak atan çok. Ama Türkiye'de de az mı dayakçı koca? Haberleri açın bakın, doğuda bırak dayağı öldürüyorlar, sadece çarşafta kan yok diye. Doğuyu da küçümsemeyin, Türkiye'nin baya büyük bir parçası o. İç kesimlerdeki eşine boşanmak istediği için hastanelik edecek kadar dayak atanlara ne demeli? Herşeyi bırakın, forumdaki hikayeleri bile okusanız yeterli. Demek istediğim başkasının gözündeki çöpü eleştirirken kendi gözünüzdeki kalası görmezden gelmeyin. O zaman türkler için de aynısını söyleyebiliriz, kadına değer verilmiyor, türk kadınlar hayat kadını vs... Böyle şey olur mu?

Her milletin iyisi kötüsü var elbette. 5 sene Moskovada yaşadım. Bir çok şehrinide gezdim.
Şunu söylemeliyim rusların bir çoğu gerçekten paraya fazla düşkün. Kadın erkek farketmiyor. Aile yaşantıları ve temizlik anlayışları sıfır. Hepsi mi tabiki değil. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor malesef. Espriden anlamazlar. Güler yüzlü değillerdir. Belkide yabancıyız diye bilemeyeceğim. Irkçılık var çünkü. Samimi insanların geçmişine bakarsanız mutlaka bir Türk'lük bulursunuz.
Ama söylemeden geçemem Sank-Petersburg, Soçi ve Tver insanları benim için ayrı bir taraftadır.
Güzellik konusunda hepsinin boyu 180 değil İlk gittiğimde hep güzel kadın aradım etrafımda. Bizde ne kadar varsa ordada o kadar var. Abartılmasının sebebi vucut hatları ve aşırıya kaçan giyim tarzları sanırım. Tabi birde "özgürlük" anlayışları.
Hamileyken kapıdan dışarı çıkamıyordum. Minibüse binmek zaten işkence,aşırı alkol kokusu. Elinde ufak çocuğuzla bira şişesi gezen kadın oldukça fazla.
Kadınların çoğu çalışıyor doğru. Mecbur çalışacaklar tek odalı bir evin kirası 1000 dolar. Birde bakım ve makyaj malezemelerini görseniz dudağınız uçuklar. Gösteriş merakları oldukça fazla.
Türk erkeklerinin abartısını abazanlığa bağlıyorum. Eşim işi dolayısıyla seyehatlere çıkmak zorundaydı. İlk zamanlar nasıl güveneceksin şöyle böyle dediler bana ama. Oraya gidip görünce açıkçası hiç korkum olmadı

Hangi şehirden bahsediyorsunuz? Malum kazalarınla ünlü bir ülkedir zaten rusya. Trafik kurallarına uyan bir tane şöför görmedim açıkçası abartmışsınız sanki biraz.
Bir paket sigara 1 türk lirasına gelmeside mümkün değil 5 sene önce 4 liraya gelirdi 6 ayda bir zam yapıyorlar. en son %150 zam yapmışlardı 9 ay önce. Alkol yasağıda 2013 te geldi Mayıs ya da Haziran ayı olması lazım.

Soçi. 2 buçuk sene önce gittim en son. Hamilelik doğum vs gidemedim daha. O yüzden son olanları bilmiyorum. Saint George 20 küsür rubleydi gittiğimizde, 1 lira eder küsüratli belki. Tabi marlboro gibi ithal sigaralar daha pahalı, ben en ucuzunu örnek verdim.
Zaten Moskova Piter gibi şehirlerde durum daha farklıdır trafik konusunda, ben sadece eşim ve arkadaşının Soçi'de nelere şaşırdıklarını anlattım.

Soçi için bir şey diyemem açıkçası insanlarını en çok sevdiğim şehirlerden biridir. Bir önceki yorumumda da belirtmiştim. İnsanı güzel şehirin kendiside güzel oluyor. Olimpiyat alanını haşat etmiş olsalarda muhteşem manzarası var. Tertemiz havası.
Bende 9 ay öncesine kadar Moskovada yaşıyordum. Onun için şaşırdım söylediklerinize. George gibi sigaralar tabi ucuz olur ama öldürücü etkisi bin kat daha fazla. Sigara öldürür diye bir sosyal mesajda verelim hazır

Çok doğru tespitler, hepsine katılıyorum.
Espriden anlamamalarını şöyle açıklayabilirim, mizah anlayışları farklı. Ben Türkiye'de bir kaç defa espri yapayım dedim, kimse gülmedi, gülmeyi bırak sanki çok ayıp bir şey söylemişim gibi baktılar bana (rezil olduğum an :26: )
Bir de türk temizliğiyle kıyaslarsak ruslar baya 'pis' sayılır. Ben hayatımda hiç böyle 7/24 derli toplu, baldökyala evler görmemiştim Türkiye'deki gibi, valla helal olsun. Hayır, böyle temizleyemezler zaten, çoğu insan 2 işte birden çalışıyor zaten, eve dönünce yorgunluktan düşüyorlar. Neyse şimdi ben de evde oturuyorum, sıkıntıdan temizliyorum evin her santimetresini

E yani, 1 liralık sigaradan ne beklenir =) Ben Moskova'da yaşamadım, kaldığım zamanlar oldu sadece. Ama şunu söyleyeyim, Timati'nin bir şarkısı var Moskva diye, işte o tam Moskova'yı anlatıyor, rusçanız varsa dinleyin =)

Mokova hiç uyumaz diye bir şarkısı vardı omu DJ Smash la söylediği
"Если ты попал сюда нет пути обратно
Здесь люди живут сегодня и завтра
Если ты думаешь также как мы"
Doğru söze ne denir.

Son düzenleme:
Aynen =)

"Дешевый понт это голимый понт" (&#1089 =)=)=)
Paran varsa kralsın, yoksa hiçsin. Büyük şehirler hep öyle oluyor genelde.

Çok doğru tespitler, hepsine katılıyorum.

Bak keninizle celisiyorsunuz:)

Exmadon un söyledikleri farkli seyler degil ama " dogru" diyorsunuz:))

Eeee bende daha önce ne kadar pis olduklarini, tertemiz bir parki yarim saatte cöplüge cevirdiklerini söyledigimde, itiraz edip " ama Türkiye´de " cümleleri kurmustunuz:))
Sahi Türkiye Rusya dan kötü ise neden ülkenize dönmüyorsunuz:)))))))))

Pisler, kadina, cocuguga deger vermezler, rüsvetci ve zorbadirlar, iletisim sifirdir.... vs vs ama istisnalari vardir..
Ne yazik ki bu istisnalar kaideyi bozmuyor:)
Anlatabiliyor muyum?

1- Türklerdeki aşırı temizlikle kıyasla pis sayılırlar tabi, kimse günde 10 defa yerleri silmiyor 20 defa toz almıyor, haftada bir genel temizlik yapıyorlar, yetiyor. Öyle zannedilebileceğinin aksine de pis olmuyor.
2- Nerede Türkiye Rusya'dan kötü dedim? Alıntılayın lütfen. Dediğim, her ülkede olur böyle şeyler, İstanbul'da da vardır pis park, Moskova'da da. Soçi'de temiz ama =)=) Haksız mıyım Exmadon?
3- İletişim sıfır neden olsun, belki de sizinle iletişim kurmak istememişlerdir? Ben gittiğim her yerde kolayca iletişim kuruyorum. Ama Türkiye'de biraz sorunlu oldu benim açımdan, o ayrı.
4- Son olarak, nerede yaşayıp yaşamayacağım ancak beni bağlar.

Türk insanina göre degil, normal insanlara göre pisler:)
Evet türk ev kadinlari cok temizdir ama Türk kadinlari ile kiyaslamiyorum zaten:)
Balgamlarini sokak ortasinda cikarip tükürürler.
Sokaklarda balgam tüküre türküre yürürler.
Ayrica nerede yasarsaniz yasarsiniz ama "kötü " oldugunu söylediginiz bir yerde yasamak tuaf:)
Neyse sizinle tartismayacagim:))
Gercekten yasadigim ülkede de insanlar Rus dedinmi nefret eder ve uzak dururlar.
Hatta Rus olan ama kendi halkindan nefret eden Ruslar, Rus olduklarini gizlerler hatta hatta cocuklarina Rusca bile ögretmezler tamamen baglarini koparmak icin:))))

Yani sizin anlattiklariniz gercek Rus halki ve Rusya nin yaninda masal:)

Neyse ya gercekten fikrim degismeyecek, biliyorum gercekleri cünkü..
Iyi forumlar...

Son düzenleme:
Pehh... Tutturdunuz ruslar şöyle ruslar böyle diye... Tamam tamam dediğinizden... Bütün türkler de pis madem, onlar da sokağa tükürüyorlar ne yap'caz şimdi?
P.S tanıdığınız ruslardan ben utandım, milletinden vatanından utanacak, onları size kötüleyecek kadar düşecek insanlarsa söyleyecek lafım yok, kusura bakmayın. Evet, rusum, çocuklara bakacak para yetmiyorken evde oturup temizlik yapacağına çalışan kadınlarımızla, kızın okulda ne işi var demeyip okutan babalarımızla, gelişmiş ve gelişmeye devam eden ülkemizle gurur duyuyorum. Evet kötü yanları da var, alkol sorunları da var, hatta uyuşturucu sorunları. Onlar için de üzülüyorum. Ama kusura bakmayın da, bu denli nefret ediyorsanız, lütfen nefretinizi başkalarının değerlerine saygısızlık etmeden kusun. Unutmayın ki sizin ifade özgürlüğünüz benim özgürlüğümün başladığı yerde biter - F. Wlliam Karrar.

Yok Türkler kizlari okutmaz
Türkiye de siz hic kadin doktor, mühendis, hakim, savci, polis, muhasebeci, vekil, bakan vs vs gördünüz mü?
Tabiki yok
Cünkü biz kizlari okutmuyoruz evde temizlik yaptiriyoruz:)) Türkiye de sizide eve kapatmislardir kesin, cocuk baktirip ev temizletiyorlardir
Hadi yine iyisiniz:)))

Son düzenleme:

Alexandracığım kendini yorma boşuna ruslar hakkında iyi düşünen türk kadını pek yoktur yabancılar genelde sevilmez türklerde yurtdışında hiç sevilmez hele Avrupada 😄

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Gördünüz mü? İşte sizin yaptığınız genelleme de böyle bir şey =)=) Türkiye'de okumayan kız çocuğu oranı ne kadarsa Rusya'da da pis insan vs vs diğer genellemelerinizin oranı da o kadar.

Guzelligi tek bir millete indirgemek yanlis olsa da; Ruslarin rahatligi Turk erkeklerini cezbediyor olabilir cunku hayatlarinin cogu alaninda oldugu gibi iliski alaninda da fazla ugrasmak istemezler. Yalniz Turk kizlarina laf eden Turk erkeklerine gelince; genele bakacak olursak ve ortalamayi alirsak Turk erkekleri yine Turk kizlarindan cogu bakimdan geride kalir.

Ya iyi düşünmeyebilir, ifade özgürlüğü diye bir şey var, fakat doğru olmayan şeyleri sanki bütün ülkeyi adı gibi biliyormuş gibi anlatmasın. Millet doğru söylüyor sanacak, konuyu okuyanları aydınlatıyorum =)
Soçi'de de bir kaç arkadaş sadece karadenizlileri gördüklerinden gerçek türklerden bihaberler. Onlara da anlata anlata dilimde tüy bitti, yok inanmadılar Türkiye'de mini giyilebildiğine, alkol tüketildiğine, barlara gidildiğine filan.
Benim kuzen bile 90larda Türkiye'ye bir haftalığına gitmiş olmasına rağmen böyle oldu -

Gördünüz mü? İşte sizin yaptığınız genelleme de böyle bir şey =)=) Türkiye'de okumayan kız çocuğu oranı ne kadarsa Rusya'da da pis insan vs vs diğer genellemelerinizin oranı da o kadar.

Tamam kardesim tamam:)
Sen sabaha kadar yaz ben gercekleri biliyorum.
Eger Türkiye de okumayan kiz orani Türkiye nufüsünün % 90 i kadar falansa dedigin dogrudur:)
Neyse kusura bakma irkin olabilir ama Avrupa da insanlarin Ruslar hakkindaki genel görüsü bu, sadece bana has degil bu görüs..

Fikrim degismeyecek, onun icin bosverin..

Not: Ayrica iclerinde 5 sene yasmis olan exmadon dami yanlis görmüs yani:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…