Türk dili ve edebiyatı

secretfelicity

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
87
1
18
Türk dili ve edebiyatı bölümü okuyan var mı? Bölüm için zor deniliyo ama her bölümün zorluğu var elbette. Mezun olduktan sonra formasyon almak kolay mı? Bu bölümü okuyup da öğretmen olan var mı? Bilgisi olanlar ilgilenirse çok sevinirim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım benim arkadasımın ablası şu an pamukkalede o bölümü okuyor bölüm çok zormus iki üç dersten kaldı mesela ama tabiki kişiye göre zorlukları sana kolay gelir belki formasyon olayıda şöyle ücretsiz olarak verilecek bu yıl ama sende bu tutmuyor sanırım

Formasyon hakkında hiçbir bilgim yok ki. Normalde ücretli mi yani bide üniversite eğitimim sırasında mı pedagojik formasyon alıyorum yoksa mezun olduktan sonra mı?

Evet canim formasyon ucretli oldu artik mesela edebiyat bolumu okuyorsun dort yil okul bitince bir yilda bir milyar sanirim iki milyarda olabilir onunla birlikte ogretmenlik icin formasyon okuyorsun ama gecen sene ayricalik tanindi iki yil sonra mezun olanlar ucretsiz alacak

Bana da özel bir üniversitenin 75 burslusu geliyor ama kime Danıştaysam bu bölümden uzak durmamı söyledi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bölüm okuyanların çoğu pişman, formasyon işide 4 yıl sonra ne olur bilinmez, benim son bildiğim formasyon verilmiyordu. ancak dershanelerde ve özel okullarda iş bulabilirsiniz. O da direk öğretmenlik mezunları daha avantajlı tabi... ancak puannınız bir yere yetmiyorsa, hiç okumamaktan iyidir. sonuçta üniv mezunu gazete de vs iş bulabilirsiniz...

Ben Marmara universitesi 2013 edebiyat mezunuyum.Egitim fakultelerine nazaran bolum daha zor.Cunku en derinine giriyorsun konularin.Osmanlica dersi var uc sene goruyosun.Ayrica eski turk dilleri tarihcesi ve gramerleri var uygurca kokturkce karahanlica vs...Cagdas diller var.Tatarca ozbekce vs..Bunlarin hepsi ayri ders.Tabi ki her bolumun bir zorlugu var ama asilmayacak dersler degil.Dort sene boyunca sadece bir tane alttan dersim oldu.Ki bizde son sinifa kadar but yoktu sonra cikti.Formasyon olayina gelince cidden cok sarpasardi o olay.Mesela ben birinci siniftayken okuyanlara vericez dediler almaya basladik daha sonra kaldirdilar.Mezun olduktan sonra aldim yeni bitti formasyonum.2.054 tl ucreti.Devletler de ozeller de ayni bu fiyat.2013 edebiyat atamalari hakkinda ise sunu soyluyeyim.7780 kisi edebiyattan tercih yapmis 2460 kisi atanmis.Bu yazdiklarima gore de bir seyler olusur umarim aklinda.Ama isletme iktisat okumak yerine edebiyati tercih ederim. :)

Anladım çok teşekkür ederimm :)

Kocaeli üniv. formasyon veriyormuş, şuan orayı düşünüyorum. Ama bir öğretmen bana tercihlerimde önce eğitim fakültesi daha sonra fen edebiyat fakültesi yazmamı söyledi. Kocaeli de sadece bölüm var galiba öğretmenlik yok.

Evet ama sözelde de bölüm seçeneği çok değil malesef Dediğim gibi kocaeli üniv. formasyon veriyormuş ama anlayamadığım neden sadece bölümü var da öğretmenliği yok? Ya da ben yanlış biliyor da olabilirim.

Madem sozel cikislisin canim bolum yerine ogretmenligi tercih et.Ayriyetten formasyon almakla ugrasmazsin.Ben esit agirlik cikisliydim sadece bolum tercih edebiliyodum.

Madem sozel cikislisin canim bolum yerine ogretmenligi tercih et.Ayriyetten formasyon almakla ugrasmazsin.Ben esit agirlik cikisliydim sadece bolum tercih edebiliyodum.

Peki öğretmenliği ve bölümü ayrı üniversitelerde mi? Yani bir üniversitede edebiyat bölümü varsa öğretmenlik de kesin var mıdır :)

Osmanlıca öğrenmen gerekecek Edebiyat okursan ki oldukça zordur Osmanlıca.

Bir ara epey ilerlemiştim Osmanlıca'da, tabi şimdi hiç bir şey hatırlamıyorum. :)

Formasyon konusu devamlı değişiklik gösteriyor. Kaldırılıyor, tekrar geçerli sayılıyor falan.

Bir de Edebiyat Öğretmenliği okuyanların her zaman önceliği var.

Tüm bunlara rağmen okunmaya değer bir bölüm ama.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…