• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turizmcilerin Eşleri

biopelin

Hayat akan bir sudur..
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
1.387
16
358
Nevşehir
Arkadaşlar benim eşim Kapadokya bölgesinde profesyonel turist rehberi..Zor ama keyifli bir mesleği var.Bizim tanışmamız da zaten bu şekilde oldu. Yani kongre nedeniyle geldiğim Kapadokya'da rehberimizdi kendisi..sonrası malum...:asigim:
Sizler arasında da eşi turizm acentası sahibi, rehber, tur operatörleri varsa paylaşımlarınızı bekliyorum...
images

merhabalar
evli değilim doğal olarak eşim turizmci de değil:) öğrenciyim
ama kapadokya ve turist rehberliği kelimelerini görünce kendimi tutamadım:)
bende nevşehir üni.'de turist rehberliği 2. sınıf öğrencisiyim.bende inşallah eşinizin meslektaşı olucam ilerde..sizinlede tanışmak isterdim doğrusu ama finallerim bitti ve evimdeyim nihayet:) neyse içimden bişeyler yazmak geldi sadece...
hoşçakalın iyi günler..

merhabalar
evli değilim doğal olarak eşim turizmci de değil:) öğrenciyim
ama kapadokya ve turist rehberliği kelimelerini görünce kendimi tutamadım:)
bende nevşehir üni.'de turist rehberliği 2. sınıf öğrencisiyim.bende inşallah eşinizin meslektaşı olucam ilerde..sizinlede tanışmak isterdim doğrusu ama finallerim bitti ve evimdeyim nihayet:) neyse içimden bişeyler yazmak geldi sadece...
hoşçakalın iyi günler..

inşallah sen de bu zor ama keyifli mesleği severek ve başarıyla sürdürürsün canım..:teytey:

benimde erkek arkadaşım turizm sektöründe çalışıyor büyük bi şirkette seyahat danışmanı şuan ama bundan 2 sene öncesine kdr resepsiyonist ti

Turizmde çalışmak nasıl birşey acaba merake diyorum :)keyifli gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgilim turizm acentası sahibi , benımdüzenli bi iş hayatım olacakken onun pek olmıcak bu konuda sıkıntı ceker miyis diye de korkmuyor değilim hanı :(

ua bayanlar sevgilim turizm otelcilik okuyor mezun olunca otelde çalışacakmış ya ayıptır sorması :utangac: geçim sıkıntısı varmıı çok merak ediyorum mesleğini eline alınca çok sıkıntıı oluyormu turistler falan ben çok kıskancım bu konuda bilgi verirseniz çok ama çok sevinirim a.s.

valla ne diyim kıskançsan çok çekersin .ama geçim sıkıntısı ona gelince turistler sıkıntı vermez merak etmeyin

valla baya kıskanç biriyim bu konuda çok kavgamız oluyor daha evlenmeden maddi yönü düşünmek kötü biraz ama bilirsiniz işte gelecek kaygısı turistler beni çok düşündürüyor ama

üzülmeyin kizlar, siz askiniza güveniyorsaniz hic bi sorun yok.. yapan erkek zaten yapar.. turizmde olmasi gerekmiyor.. benim askimda turizmde calisiyor.. icinde varsa yapar.. turizm ile ilgisi yok inanin bana

Ben de bir turizmci eşiyim kızlar. Bi dönem ben de turizmcilik yaptım ama evlendikten sonra öğretmenlik daha rahat geldi. Turizmin gecesi gündüzü yok ne yazık ki...Eşinizin turizmci olmasının en avantajlı tarafı tatillerinizin beleşe gelmesi :teytey:

bende turızmcı esıyım.tabıkı evlendıkten sonra turızmle bende ugrasmaya basladım.ama hakıkaten cok zor bı meslek.gecesı gunduzu,tatılı .bayramı çalısmakla gecen bı meslek.yaz aylarında ben esımı unutuyırum.mesela aksam gezmelerımız yazın hıç yok.benım arkadaslarla iletişimim cok zorlasıyor.cunku hep işin icinde oluyorum.yerı geldıgınde cıldırmak uzere oluyorum cunku hıc dur durak bılmeden aynı sekılde calısmak, gece saatı bellı olmadan, bır robot gıbı programlanmıs sekılde calısmak bazen canımı cok sıkıyor.turıstlere gelırse.eger cok kıskançsanız esınızın yanınızdan hıc ayrılmazsınız olur bıter.sahsen ben oyle yapıyorum.cunku turıstler cok rahat bır ınsanlar.onlara hıc guvenım yok.yanı en azından ıngılızler oyle.nekadar dertlıymısım turızmden ya.kusura bakmayın baya uzun yazdım.şunu da eklıyeyım bız tatıle kasım ayında cıktık.ıslerın yogunlugu yuzunden esım hıc bır zaman ayrılamadı aparttan.ayrıca yazında esımle en fazla 3 kere denıze gıdebıldık.o da 1 yada 2 saatlıgıne

benim eşimde turizmci. 8 yıllık evliyiz ama turizmci bir eşinizin olması çok kolay değil düzenli bir aile hayatınız olmuyor. her an için işsiz kalabiliyorsunuz biz daha önce ist. oturuyorduk 6 yıldır alanyadayız ve eşimin 16 yıllık tecrübesi olmasına rağmen şu an işsiz ve sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz bence bekarlıkta güzel bir meslek olabilir ama evleneceğiniz erkeğin turizmci olması çok da tercihiniz olmasın bence.mirmirmirmir

çok güzel bir meslek ama malesef özel günler malesef yok oluyor bütün hizmet sektöründe çalışanlarda olduğu gibi....maddiyata gelince gözünüz çok yükseklerde değilse eğer oldukça dourucu olabilir diğer bir çok mesleğe göre...ben çalışma saatleri maalesef bana uymadığı için evlendikten sonra bırakmak zorunda kaldım ama eşim turizmci olmuş olsaydı sürdüme taraftarı olurdum...çünkü aynı koşullarda çalışır ve o ölçüde zaman ayırırdı birbirimize

Ben de Otelde Krediler ve Gelir-Gider Hesap Uzmanı olarak calısıyordum ama eşimle sozlendikten sonra ayrıldım eşim de Spa merkezi işletiyor.

Back