Turizim ve otelcilik işletmecilik okuyan!!!!

adabaran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
45
0
86
İstanbul
ARKADAŞLAR BU BOLUMLE İLGİLİ BİLGİ İSTIYORUM ŞEHİR DIŞI STAJ ZORUNLUMU DERSLER NASIL NE TÜR İŞLER YAPILIR GELİRİ İYİMİDİR .OKUYANLARR OKUMUŞLAR HERKEZZ BURAYAAA BİLGİLENİDİRN BENİ VE BNM GİBİLERİ gamyoncuiremsu

ben yıldız teknik turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum önlisans olarak. sorularınız olursa cevaplayabilirim

Merhaba
Bende Marmara Üni. Turizm ve Seyahat ışletme mezunuyum.
Mezun olduktan sonra bir hafta içinde işe girdim ve 5 senedir aynı yerde çalışıyorum. Gerçi ben lise stajımı da burada yapmıştım.
Evli ve çocukluysan çok zor oluyor ama alıştık artık :)
Dayanılamayacak kadar mı değil ama insan yıpranıyor zamanla.
Geliri oldukça iyidir.
Sana tavsiyem okurken mutlaka dilini geliştir.
ıngilizcen nasıl bilmiyorum ama mutlaka iyi olsun ve mutlaka 2. bir dil eğitimi al.
Gidebiliyorsan yurtdışına git.
Bu iki özellik sende olsun her türlü iş bulursun.
Staj zorunludur bildiğim 60 iş günü staj yapmak zorundasınız.

iş bulmak kolay oldumu senin için? birde bekarlara göre bi meslek diyolar gercekten evli bi insanın yapamayacağı kadr bi yükü mü vr CADIARZU

canım ben henüz çalışmıyorum çünkü dikey geçiş sınavına hazırlandım bu sene lisansa geçmek için, sınav sonucuna göre kazanamazsam işe başlayacağım. aslında turizmde iş bulmak çok zor değil, zaten okulunu okuyunca gerek staj gerek araştırma vb için her daim otellerle iletişim içinde oluyorsun, o yüzden seçeneğin çok oluyor. hele ki stajda senden memnun kalırlarsa staj bitiminde direk teklif ediyorlar gel çalış diye. onun dışında tabi masa başı işi olmadığı için biraz daha zor, bir de çalışma saatleri genellikle vardiyalı oluyor, ama evli insan yapamaz,altından kalkamaz diye bir şey yok. mesela otelin insan kaynakları ya da halkla ilişkiler vb departmanına girersen 8-4 masa başında işin oluyor. o yüzden zorluk çalışılan departman ile doğru orantılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…