türbe ziyaretleri

sanat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
589
3
96
Diğer
çok özür dilerim kızlar dinle ilgili topik bulamadım. buraya açtım. ramazan ayında türbe ziyareti yapıyomusunuz? ziyaretlerinizde neler yapıyosunuz? türbelere gidip mübarek zatları ziyaret etmenin sevabı varmıdır? bu konuda neler söylersiniz?

ziyaretlerimde sadece dua ediyorum

türbelerde herhangi birşey yapmak orada dilek dilemek bana inandırıcı gelmiyor
orada yatan kişiye duamı ALLAH rızası için yapıyorum bir dileğim olduğu zamanda ise
Rabbim bana gönlümdekini hayırlı ise ve hayırsız ise verme diyerek duamı ederim arkadaşım

HAYIRLI RAMAZANLAR

ürkecek bişey yok canım zaten çok kalabalık oluyor belki girme şansın bile olmayacak dışardan dua edip çıkacaksın ben illa ramazan diye değil ne zaman denk gelirse girerim 1 fatiha okur çıkarım başka ne yapılabilinirki zaten öyle allaha bana şunu ver bana bunu ver demem yer gök dua zaten ben her yerde duamı ediyorum hee o zatı ziyaret etmek ona bi dua okumak belki vesile olur ne de olsa allah dostları onlar.

Canım en basiti dua okursun zaat için..
Yani diğer yapılan şeyler en basiti dilk dilemek anahatar falan sürüyorlar bunlar yanlış şeyler!!
Günahı olmadığından sevabı vardır elbet te..

sadece eyüp sultana sultan ahmed e giderim. öyle her türbeye gitmem
gittigimde de allah dostu oldugu için dua ederim ondan bişi istemem yanii
kimi türbelerde gerçekten bi zat bile yatmıyo belli olmayan yerler var
ayrıca herşeyi Allahtan istemek gerekli.Allahla aramıza kimse giremez çünkü
benim bakışım budur yerimseniben

tabi canım onu biliyorum zaten türbedeki kişiden bişey istersen o şirke girer. Allahtan istiyceksin

türbelere gitmem oraya gidip onları aracı koyup allahtan birseyler istemenin şirkten farkı olmadıgını dusunuyorum... ve o turbelerde yatan kişinin kim oldugunu nerden biliyorlar boş bile olabilir

ne türbeye giderim ne de orda birşeyler dilerim..bana istediğimi verebilcek olan Allah,niye başkasını araya sokayım...Hristiyanlıktaki papazdan ne farkı var ki onun...gidenlerse bir fatiha okuyup geçmeli bence,sanki normal mezarlık ziyareti yaparmış gibi...

bu sene gidemedim fakat öncelerden gidiyordum.
ben çok karşıyım türbe ziyaretlerinde yapılan bazı hareketlere...
sirke dağıtmalar,ip bağlamalar,kilit açmalar falan tvden gördüklerim e aklımın almadığı şeyler....
giderim duamı ederim...
o mübareklere dualar ederim...
Rabbime sığınırım...
ne bekliyorsunuz ki orada yatan mübarek insanlardan Yüce Rabbimizden istemek dilemek varken ne gerek var bu tarz bidadlara aklım almıyor.

fakat

namazımda dualarımıda hep şu şekilde yaparım.
Rabbim senden isteyipte verdiklerinin yüzü suyu hürmetine istiyorum...
(peygamber efendimiz bu şekilde dua edermiş ve ümmetininde böyle dua etmesini istermiş bir yerden okumuştum.)

Dua edip namazımı kılarım. Allahıma dua ederim. Türbe ziyaretlerini çok severim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…