- 1 Ağustos 2016
- 22
- 8
- 32
-
- Konu Sahibi safinazz21
mevzuya kapalılık acıklık olarak bakıyorsunuz :)arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım ve bana çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum..
ben bu yaşıma kadar ne ailemden ne çevremden dini açıdan hiçbir eğitim almadım ve baskıda görmedim. ailem inanılmaz moderndir. okuduğum okullarda böyle konular konuşulmaz bile (yabancı okullarda okudum hep). ailem tabiki dine saygılı müslüman bir aile fakat islama dair tek yaptıkları ramazan ayında içki içmemek... Kısacası ben onlardan ne namaz eğitimi aldım ne de başka birşey. Onları bunun için asla suçlamıyorum hatta birkaç sene önceye kadar, şuan böyle düşündüğüm için çok utanıyorum ama, kapalı kadınlar bana çok uzak gelirlerdi.. Şuanda bile çevremde hiç kapalı bir kadın yok. Ama şimdi kendim bu yola girmeyi çok istiyorum. Bu zamana kadar yaşadığım hayat ve şuanda da içinde bulunduğum hayata kapalı bir kadın olarak ne kadar uyum sağlayabilirim bilmiyorum.. Şuan olmasa bile, kendimde bu gücü gerçekten bulduğum zaman Allah'ın izniyle kapanmayı düşünüyorum.. fakat o zamana kadar bari 5 vakit namaz kılmaya yavaş yavaş başlasam diye düşünüyorum..
Lütfen bana yardımcı olur musunuz:) Sizden gelecek yorumlara sözlere desteğe çok ihtiyacım var..
dediğim gibi bu zamana kadar ailemden herhangi bir bilgi veya eğitim almadığım için şuan neyi nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok:) bende bu yüzden buraya yazmaya karar verdim. Okuyup araştırma yapmak bi yere kadar yardımcı oluyor sonuçta, insanın insandan bilgi alması, deneyimli veya bilgili kişilerle konuşması bana her zaman daha doğru gelmiştir.mevzuya kapalılık acıklık olarak bakıyorsunuz :)
bıtek bunu yanlıs buluyorum
tasavvuf ıce bakıs baska bırseydır sadece sac kapatmakla olmaz
hakkınıza hayırlısı olsun dusuncenız ıstegınız buysa tabıkı sız bılırsınız
yalnız sacımı kapatana kadar barı 5 vakıt namaz kılım demenız sey gıbı olmus
pılav pısene kadar barı su corbayı yapım gıbı :)
sıze tavsıyem herseyden once benımsedıgınız din hakkında cok cıddı arastırma yapın sız kendınız okuyup anlamaya calısın
gercekden ıstedıgınızden emın olun
haklısınız bende zaten ilk adımları atmadan, öğrenmeden başımı örtmeyi düşünmüyorum. Kur'an'ın okumak, büyüklerden, bilenlerden tavsiye almak, onlardan bir şeyller öğrenmek benim için iyi bir başlangıç olacak. Güzel dilekleriniz için teşekkürler:)Öncelikle size tavsiyem dinin sizden ne istediğine bakın en çok ne diyor Kuran tesettür sadece baş örterek olmuyor dilini gözünü yüreğini elini tesettür etmeli önce insan kalp kırmayacak yalan söylemeyecek adil olacak ve paylaşacaksınız yaratılan herşeye saygı duyacaksınız. Bir ağacın bile sizin kadar saygıya ihtiyacı vardır mesela tabi bu benim fikrim çünkü onu da beni de var eden aynı. Kuran'ı mutlaka okuyun ilk okuyacağınız kitap mutlaka Kuran olsun açıkçası ben öyle ilmihal gibi kitapları çok yararlı bulmuyorum çünkü çok kez Kuran'a aykırı şeyler barındırdıklarını da şahit oldum. Kuran size herşeyi açıkça anlatıyor. Hakkı'nızda hayırlısı olsun. İçinizde ki bu istek rabbe olan inanç ve sevgidense ben inanıyorum en hayırlısı olacaktır çünkü yaradan kendine yönelen onu anlamaya çalışan kalplere her zaman doğru yolu gösterir.
teşekkürler, zaten başı kapalı olup kalbi kötü olan o kadar çok insan var ki.. birtek başını örtünce dört dörtlük müslüman olmuyor kimse. Allah inşallah hepimize güzel insanlar olmayı nasip eder.. sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallahBende arkadaşlar gibi düşünüyorum gerçekten. Içimde hep kapanma isteği olur ama ben bastiririm. Çünkü olay başi örtmekte değil islami yaşamakta.
Kurani anlayip benimseyip yaşama aktarmakta çözüm. Hakkinizda hayirlisi olsun.
teşekkür ederim, gerçekten en doğrusu Kur'an'ı tamamen okumak olacak. Umarım bu yolda bana destek olan kişilerle de tanışırım..Cat Stevens'in sözü geldi aklima "Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an' dan öğrenmişim."
Cogu kendine göre yorumluyor dini, o yüzden ilmihallerden, kurani aciklamalarini falan arastirin derim. O zaman kendiniz karar versiniz basta hangisini yapmaniz gerektigine. Ve ilk sual Namaz olucagini ekleyeyim. Hakkinizda hayirlisi olsun, takdir ettim aileden görmediginiz halde, kendinizi egitmek istemenizi.
teşekkür ederim, gerçekten en doğrusu Kur'an'ı tamamen okumak olacak. Umarım bu yolda bana destek olan kişilerle de tanışırım..Cat Stevens'in sözü geldi aklima "Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an' dan öğrenmişim."
Cogu kendine göre yorumluyor dini, o yüzden ilmihallerden, kurani aciklamalarini falan arastirin derim. O zaman kendiniz karar versiniz basta hangisini yapmaniz gerektigine. Ve ilk sual Namaz olucagini ekleyeyim. Hakkinizda hayirlisi olsun, takdir ettim aileden görmediginiz halde, kendinizi egitmek istemenizi.
umarım hakkınızda hayırlısı olur.arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım ve bana çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum..
ben bu yaşıma kadar ne ailemden ne çevremden dini açıdan hiçbir eğitim almadım ve baskıda görmedim. ailem inanılmaz moderndir. okuduğum okullarda böyle konular konuşulmaz bile (yabancı okullarda okudum hep). ailem tabiki dine saygılı müslüman bir aile fakat islama dair tek yaptıkları ramazan ayında içki içmemek... Kısacası ben onlardan ne namaz eğitimi aldım ne de başka birşey. Onları bunun için asla suçlamıyorum hatta birkaç sene önceye kadar, şuan böyle düşündüğüm için çok utanıyorum ama, kapalı kadınlar bana çok uzak gelirlerdi.. Şuanda bile çevremde hiç kapalı bir kadın yok. Ama şimdi kendim bu yola girmeyi çok istiyorum. Bu zamana kadar yaşadığım hayat ve şuanda da içinde bulunduğum hayata kapalı bir kadın olarak ne kadar uyum sağlayabilirim bilmiyorum.. Şuan olmasa bile, kendimde bu gücü gerçekten bulduğum zaman Allah'ın izniyle kapanmayı düşünüyorum.. fakat o zamana kadar bari 5 vakit namaz kılmaya yavaş yavaş başlasam diye düşünüyorum..
Lütfen bana yardımcı olur musunuz:) Sizden gelecek yorumlara sözlere desteğe çok ihtiyacım var..