Türban takmayı hep içimden geçiriyorum fakat hep yapamazmışım gibi geliyor..

safinazz21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2016
22
8
32
arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım ve bana çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum..
ben bu yaşıma kadar ne ailemden ne çevremden dini açıdan hiçbir eğitim almadım ve baskıda görmedim. ailem inanılmaz moderndir. okuduğum okullarda böyle konular konuşulmaz bile (yabancı okullarda okudum hep). ailem tabiki dine saygılı müslüman bir aile fakat islama dair tek yaptıkları ramazan ayında içki içmemek... Kısacası ben onlardan ne namaz eğitimi aldım ne de başka birşey. Onları bunun için asla suçlamıyorum hatta birkaç sene önceye kadar, şuan böyle düşündüğüm için çok utanıyorum ama, kapalı kadınlar bana çok uzak gelirlerdi.. Şuanda bile çevremde hiç kapalı bir kadın yok. Ama şimdi kendim bu yola girmeyi çok istiyorum. Bu zamana kadar yaşadığım hayat ve şuanda da içinde bulunduğum hayata kapalı bir kadın olarak ne kadar uyum sağlayabilirim bilmiyorum.. Şuan olmasa bile, kendimde bu gücü gerçekten bulduğum zaman Allah'ın izniyle kapanmayı düşünüyorum.. fakat o zamana kadar bari 5 vakit namaz kılmaya yavaş yavaş başlasam diye düşünüyorum..
Lütfen bana yardımcı olur musunuz:) Sizden gelecek yorumlara sözlere desteğe çok ihtiyacım var..

arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım ve bana çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum..
ben bu yaşıma kadar ne ailemden ne çevremden dini açıdan hiçbir eğitim almadım ve baskıda görmedim. ailem inanılmaz moderndir. okuduğum okullarda böyle konular konuşulmaz bile (yabancı okullarda okudum hep). ailem tabiki dine saygılı müslüman bir aile fakat islama dair tek yaptıkları ramazan ayında içki içmemek... Kısacası ben onlardan ne namaz eğitimi aldım ne de başka birşey. Onları bunun için asla suçlamıyorum hatta birkaç sene önceye kadar, şuan böyle düşündüğüm için çok utanıyorum ama, kapalı kadınlar bana çok uzak gelirlerdi.. Şuanda bile çevremde hiç kapalı bir kadın yok. Ama şimdi kendim bu yola girmeyi çok istiyorum. Bu zamana kadar yaşadığım hayat ve şuanda da içinde bulunduğum hayata kapalı bir kadın olarak ne kadar uyum sağlayabilirim bilmiyorum.. Şuan olmasa bile, kendimde bu gücü gerçekten bulduğum zaman Allah'ın izniyle kapanmayı düşünüyorum.. fakat o zamana kadar bari 5 vakit namaz kılmaya yavaş yavaş başlasam diye düşünüyorum..
Lütfen bana yardımcı olur musunuz:) Sizden gelecek yorumlara sözlere desteğe çok ihtiyacım var..
mevzuya kapalılık acıklık olarak bakıyorsunuz :)
bıtek bunu yanlıs buluyorum
tasavvuf ıce bakıs baska bırseydır sadece sac kapatmakla olmaz

hakkınıza hayırlısı olsun dusuncenız ıstegınız buysa tabıkı sız bılırsınız
yalnız sacımı kapatana kadar barı 5 vakıt namaz kılım demenız sey gıbı olmus
pılav pısene kadar barı su corbayı yapım gıbı :)

sıze tavsıyem herseyden once benımsedıgınız din hakkında cok cıddı arastırma yapın sız kendınız okuyup anlamaya calısın
gercekden ıstedıgınızden emın olun

Öncelikle size tavsiyem dinin sizden ne istediğine bakın en çok ne diyor Kuran tesettür sadece baş örterek olmuyor dilini gözünü yüreğini elini tesettür etmeli önce insan kalp kırmayacak yalan söylemeyecek adil olacak ve paylaşacaksınız yaratılan herşeye saygı duyacaksınız. Bir ağacın bile sizin kadar saygıya ihtiyacı vardır mesela tabi bu benim fikrim çünkü onu da beni de var eden aynı. Kuran'ı mutlaka okuyun ilk okuyacağınız kitap mutlaka Kuran olsun açıkçası ben öyle ilmihal gibi kitapları çok yararlı bulmuyorum çünkü çok kez Kuran'a aykırı şeyler barındırdıklarını da şahit oldum. Kuran size herşeyi açıkça anlatıyor. Hakkı'nızda hayırlısı olsun. İçinizde ki bu istek rabbe olan inanç ve sevgidense ben inanıyorum en hayırlısı olacaktır çünkü yaradan kendine yönelen onu anlamaya çalışan kalplere her zaman doğru yolu gösterir.

Bende arkadaşlar gibi düşünüyorum gerçekten. Içimde hep kapanma isteği olur ama ben bastiririm. Çünkü olay başi örtmekte değil islami yaşamakta.
Kurani anlayip benimseyip yaşama aktarmakta çözüm. Hakkinizda hayirlisi olsun.

mevzuya kapalılık acıklık olarak bakıyorsunuz :)
bıtek bunu yanlıs buluyorum
tasavvuf ıce bakıs baska bırseydır sadece sac kapatmakla olmaz

hakkınıza hayırlısı olsun dusuncenız ıstegınız buysa tabıkı sız bılırsınız
yalnız sacımı kapatana kadar barı 5 vakıt namaz kılım demenız sey gıbı olmus
pılav pısene kadar barı su corbayı yapım gıbı :)

sıze tavsıyem herseyden once benımsedıgınız din hakkında cok cıddı arastırma yapın sız kendınız okuyup anlamaya calısın
gercekden ıstedıgınızden emın olun
dediğim gibi bu zamana kadar ailemden herhangi bir bilgi veya eğitim almadığım için şuan neyi nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok:) bende bu yüzden buraya yazmaya karar verdim. Okuyup araştırma yapmak bi yere kadar yardımcı oluyor sonuçta, insanın insandan bilgi alması, deneyimli veya bilgili kişilerle konuşması bana her zaman daha doğru gelmiştir.

Öncelikle size tavsiyem dinin sizden ne istediğine bakın en çok ne diyor Kuran tesettür sadece baş örterek olmuyor dilini gözünü yüreğini elini tesettür etmeli önce insan kalp kırmayacak yalan söylemeyecek adil olacak ve paylaşacaksınız yaratılan herşeye saygı duyacaksınız. Bir ağacın bile sizin kadar saygıya ihtiyacı vardır mesela tabi bu benim fikrim çünkü onu da beni de var eden aynı. Kuran'ı mutlaka okuyun ilk okuyacağınız kitap mutlaka Kuran olsun açıkçası ben öyle ilmihal gibi kitapları çok yararlı bulmuyorum çünkü çok kez Kuran'a aykırı şeyler barındırdıklarını da şahit oldum. Kuran size herşeyi açıkça anlatıyor. Hakkı'nızda hayırlısı olsun. İçinizde ki bu istek rabbe olan inanç ve sevgidense ben inanıyorum en hayırlısı olacaktır çünkü yaradan kendine yönelen onu anlamaya çalışan kalplere her zaman doğru yolu gösterir.
haklısınız bende zaten ilk adımları atmadan, öğrenmeden başımı örtmeyi düşünmüyorum. Kur'an'ın okumak, büyüklerden, bilenlerden tavsiye almak, onlardan bir şeyller öğrenmek benim için iyi bir başlangıç olacak. Güzel dilekleriniz için teşekkürler:)

Bende arkadaşlar gibi düşünüyorum gerçekten. Içimde hep kapanma isteği olur ama ben bastiririm. Çünkü olay başi örtmekte değil islami yaşamakta.
Kurani anlayip benimseyip yaşama aktarmakta çözüm. Hakkinizda hayirlisi olsun.
teşekkürler, zaten başı kapalı olup kalbi kötü olan o kadar çok insan var ki.. birtek başını örtünce dört dörtlük müslüman olmuyor kimse. Allah inşallah hepimize güzel insanlar olmayı nasip eder.. sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Cat Stevens'in sözü geldi aklima "Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an' dan öğrenmişim."
Cogu kendine göre yorumluyor dini, o yüzden ilmihallerden, kurani aciklamalarini falan arastirin derim. O zaman kendiniz karar versiniz basta hangisini yapmaniz gerektigine. Ve ilk sual Namaz olucagini ekleyeyim. Hakkinizda hayirlisi olsun, takdir ettim aileden görmediginiz halde, kendinizi egitmek istemenizi.

Cat Stevens'in sözü geldi aklima "Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an' dan öğrenmişim."
Cogu kendine göre yorumluyor dini, o yüzden ilmihallerden, kurani aciklamalarini falan arastirin derim. O zaman kendiniz karar versiniz basta hangisini yapmaniz gerektigine. Ve ilk sual Namaz olucagini ekleyeyim. Hakkinizda hayirlisi olsun, takdir ettim aileden görmediginiz halde, kendinizi egitmek istemenizi.
teşekkür ederim, gerçekten en doğrusu Kur'an'ı tamamen okumak olacak. Umarım bu yolda bana destek olan kişilerle de tanışırım..

teşekkür ederim, gerçekten en doğrusu Kur'an'ı tamamen okumak olacak. Umarım bu yolda bana destek olan kişilerle de tanışırım..

konunuzu yeni gördüm. bir arkadaş daha benzer konu açmıştı ancak kapatıldı. umarım yazacaklarım faydalı olur, zira yakında bu konu da kapanabilir.

şimdi başlığınıza baktığımda aklıma şu soru geliyor. türbanı neden istiyorsunuz? çünkü hep içimden geçiyor demişsiniz. önce içinizde bunun cevabını arayın. ve HEDEF inizi belirlediğinizde, o yola ulaşmanızı sağlayacak başka alternatifleri de düşünün. Böylelikle yolunuz kolaylaşacaktır.

Şöyle bir algı var genelde örtünmeyi düşünenlerde: tüm kapalılar melaike değiller ya neler neler yaptıklarını görüyoruz en iyisi hiç kapanmamak galiba.. ya da aman canım her açık da günahkar değil ya, diğer vazifelerimi yaparım ben baş kapamayı sonra düşünürüm zaten günahlara battıktan sonra kafamı kapatsam ne kapatmasam ne.

Bu düşüncelere doğrudur ya da yanlıştır diyemem. Ancak benim düşüncem, kişinin kendisinden mesul olduğu. Bir dine mensupsa kişi, onun gereklerini elden geldiğince yapmalı kendini bu konuda motive etmeli ve araştırma yapmalıdır. kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemelidir. Bahsettiğiniz bir yaşam tarzı bende de vardı. Nefsinizle mücadelenizde başarılar dilerim.

Can'ım öncelikle böyle bir yola girdiğin için seni tebrik ederim.. Hatta konunu okuduktan sonra yanında olup gerçekten içten kucaklamak istedim seni❤️ Bende senin gibi kolejlerde okudum yabancı öğretmenlerden eğitim aldım.. Yanlız ailem modern muhafazakar bir aile.. 6. Sınıfta "kendi isteğimle" kapandım.. Hiçbir zaman pişman olmadım :KK49: namazımı da o yaştan beri kılıyorum elhamdulillah:KK200:
Sana tavsiyem;kafanı kurcalayan sorulara sakın takılma, yapabilirmiyim yapamazmıyım, acaba kapanıp açılırmıyım, millet ne düşünür vs gibi.. Çünkü bunlar şeytanın vesveseleridir..
Allahım ben bu tercihi senin emrin olduğu için yapıyorum, sen vekilimsin sen yardımcım ol bana en iyi şekilde muhafaza etmemi nasip et de Allah'a güven ve hemen yola koyul.. Unutma yarın dersen ertelersen o işi yapamazsın ve sana zor gelir.. :KK200:
Tesettüre girdikten sonra da öğrenebilirsin herşeyi:sampiyon:
:KK58:Rabbim yar ve yardımcın olsun şimdiden :KK19:
Kapandığında adresini yollarsan ufak bir hediye yollamak isterim sana :sus::spor: Hayırlı geceler :KK200:

Selamün aleyküm :)
Allah hakkıyla örtünenlerden eylesin İnşallah.
Örtünmenin diğer ibadetlerden sonra olması gerektiğine inanmıyorum açıkçası. Hatta örtününce insan daha çok benimsiyor dinini, ibadetini; çünkü adeta "ben Müslüman'ım" diye bağırmış gibi oluyorsun.
Beş vakit namaz her şeyden önemlidir. En önemlisidir. Ama bu beş vakit kılamazsan örtünemezsin demek değil. Her şey bir bir rayına girer İnşallah.
Annem "ibadetler evin farklı farklı duvarları gibidir. Biri olmayınca ev olmaz" derdi. Siz de yavaş yavaş evinizi kuruyorsunuz :)
Bu süreçte ailenizle çevrenizle zorluklar yaşayabilirsiniz, sahabelerin de pek çoğu böyle zorluklar yaşadı. İnsanın önüne imtihanlar kondukça kendini ispatlayabiliyor. Her şey kolay olsaydı yaptıklarımızın değeri olmazdı. Sizinki de bu yüzden İslam'ı yaşayan bir ailede yapılan ibadetlerden daha değerli olur.
Zorluklar, hissettiğimiz kişi olmamaktan iyidir. Allah yardımcınız olsun. Bir şey sormak isterseniz buralardayım. :)

umarım hakkınızda hayırlısı olur.
elbette kapanmakla bitmiyor herşey ama başörtüsü deyince aklıma hep ikbal gürpınar'ın anlattığı bir anısı geliyor aklıma ve ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlıyorum.
ikbal hanım kapandıktan sonra yurtdışında gezerken bir tarihi mekan görür ve içeriden sesler geldiğini duyar girip bakmak ister ne olduğuna. sonra kapıdaki görevli de başındaki başörtüyü gösterip "siz müslümansınız , içeriye giremezsiniz" der. meğer içeride bir ayin yapılmaktaymış. ve şöyle demişti anlatırken "demekki daha önce açıkken defalarca böyle ayinlere katıldım kimse beni durdurmadı. içeriye giremezsin demedi. o zaman başım açık diye siz beni kendinizden mi zannediyordunuz" demiş içinden. bu beni çok etkilemişti. birçok şey anlatıyor aslında. sadece bu hikaye ve başörtüsünü sadece bu boyutu bile.

X