• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türban Sübyan okullarında

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.790
773
turban-subyan-okullarinda-1304161200_m2.jpg

lg.php
img

Türban sübyan okullarında
Bu kez görüntü nerede
Facebook
Twitter
WhatsApp
Google
increase_font.png

decrease_font.png

Iğdır Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım' konulu Kutlu Doğum programı İl Kültür Müdürlüğü Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti.

lg.php
img

Programa Iğdır Valisi Davut Haner, Belediye Başkanı Murat Yikit ile Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, kurum müdürleri katıldı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan 4-6 yaş arası Kur'an kursunu öğrencilerinin türbanla sahneye çıkması dikkat çekti.

İşte o görüntüler:

2049716_6.jpg

2049716_2.jpg

2049716_4.jpg

2049716_7.jpg

2049716_8.jpg

Odatv.com

Bu çocuklar henüz türban bilincinde değil.
Kendi çıkarları için bu çocukları Nasıl alet ederler?
Kutlu doğum haftası gibi sonradan icat edilen bir etkinlikte iktidara yaranmak için neden bu ufacık çocukları kullanırlar?
Siz Nasıl insansınız ya?

Bu çocuklar henüz türban bilincinde değil.
Kendi çıkarları için bu çocukları Nasıl alet ederler?
Kutlu doğum haftası gibi sonradan icat edilen bir etkinlikte iktidara yaranmak için neden bu ufacık çocukları kullanırlar?
Siz Nasıl insansınız ya?
Sonradan icat edilen derken?
Gerçekten bilmediğim için soruyorum..

Biraz baktım da 1989 dan beri kutlanıyormuş..

Sonradan icat edilen derken?
Gerçekten bilmediğim için soruyorum..
Kutlu doğum haftasını Google'da araştırmanızı öneririm. Çok detaylı bilgiye bu şekilde erişebilirsiniz.
Kısaca bahsetmem gerekirse:
Hz. Muhammed'in doğumgünü Türkiye dışında Müslümanların yaşadığı hiçbir ülkede bu isim ve tarihte kutlanmaz.
Bu isim ve bu tarih Akp iktidarı Zamanında sabitlenmiş bir gündür.
İslamiyet açısından da hiçbir dini özelliği yoktur.

Kutlu doğum haftasını Google'da araştırmanızı öneririm. Çok detaylı bilgiye bu şekilde erişebilirsiniz.
Kısaca bahsetmem gerekirse:
Hz. Muhammed'in doğumgünü Türkiye dışında Müslümanların yaşadığı hiçbir ülkede bu isim ve tarihte kutlanmaz.
Bu isim ve bu tarih Akp iktidarı Zamanında sabitlenmiş bir gündür.
İslamiyet açısından da hiçbir dini özelliği yoktur.
20 nisan kutlu doğum haftası olarak kutlanıyor. Peygamberimizin doğumu miladi takvime göre 20 nisana tekabül ediyor.

Siz hicri takvime göre mi kutlanmalı diyorsunuz?

Not: doğru bilgiye şimdi ulaştım ve ne demek istediğinizi idrak ettim kusura bakmayın..
Diyanet bu tarihi belirlemiş ama peygamberimizin doğumu bu tarihe denk gelmiyor..
Sürekli düzenlenen alışılagelmiş bir etkinliğe dönüşmüş.

Neyse niyet de önemli tabiki. Sonuçta neyi ne için yaptığımızı Allah görüyor..

Son düzenleme:
Aileler çocuklarını istedikleri gibi yetistirmekte ozgurler. Burada söz konusu bale yapan çocuklar da olabilirdi.
Ama ortada yanlış var bu bir gerçek.. 4-6 yaş çocuğunun başını örtmek sizce normal mi?
İslamda örtünmenin zamanı bellidir.

O yaştaki çocuk bundan ne anlayacak ne bilecek psikolojik baskıdan başka birşey değil.

Yani şurada cok manasiz bir görüntü olmuş. El kadar bebelere türbanın manasını çözemedim. Benim kızım da subyan mektebine gidiyor Kurana gecenlere toren yapılıyor ama o torenlerde bile turbanli "bebek" görmedim.

Kutlu dogum haftasının belirli bi gune sabitlenmesi ise tam manasiyla saçmalık

Ama ortada yanlış var bu bir gerçek.. 4-6 yaş çocuğunun başını örtmek sizce normal mi?
İslamda örtünmenin zamanı bellidir.

O yaştaki çocuk bundan ne anlayacak ne bilecek psikolojik baskıdan başka birşey değil.

Bunun sencesi bencesi yok.... insan haklariyla sabitlenmis bir hak çocuk yetistirme hakki...

Ben yapar miyim? Yapmam ama herkesten ayni davranisi beklemem de saçma olmaz mi?

Zaten aileler cocuklarini tesetture sokmuş değiller. Sadece etkinlik için yspilmis bir şey. Bunun için ortalığı kaldirmaya gerek yok. Bu operasyon gazeteciliginden başka bir şey değil

Kuzenim de subyan okuluna gitti kurana geçtiği zaman her çocuk için özel olarak taç takma töreni yapıyorlardı :)) Okuma prensesi olmuştu bizim minnoş çok da şekerdi bence. Özendirmek istiyorlarsa böyle şeyler de yapabilirler çocuk can atıyordu öğrenmek için.

Örtü takmanın amacı zamanı bellidir. Sen o yaştaki çocuğa örtü takarsan ona kadın rolü vermiş olursun çocuk değil. Fotoğrafta da esarbi boynuna bağlanmış kızlar var. Demek ki şart değilmiş, öyle de yapilabilirmiş aileler her söyleneni yapmasınmış.

Aileler çocuklarını istedikleri gibi yetistirmekte ozgurler. Burada söz konusu bale yapan çocuklar da olabilirdi.
çocuk kendi tercihini kendi yapmalı ama.onlar daha bebek ya.genç kız olduklarında ailelri yüzünden kapandığı için açılmak isteyeceklerdir.birebir şahit olduğum örneklerde var.

Bunun sencesi bencesi yok.... insan haklariyla sabitlenmis bir hak çocuk yetistirme hakki...

Ben yapar miyim? Yapmam ama herkesten ayni davranisi beklemem de saçma olmaz mi?

Zaten aileler cocuklarini tesetture sokmuş değiller. Sadece etkinlik için yspilmis bir şey. Bunun için ortalığı kaldirmaya gerek yok. Bu operasyon gazeteciliginden başka bir şey değil
Bende yapmam ama küçük çocuklara da takanlar bi anlam yüklemek için takmaz yani, ayrıca takmayan çocuk da var resimde, sanki zorla çocuklar türbana sokulmuş gibi yansıtılması çok saçma. Mantıklı mı değil mi,herkesin kültürü farklı yaşam tarzı farklı bunları tartışmak anlamsız.

Etkinlik için yapan normal şartlar altında da yapar. Ki bencesi de var bu işin çünkü bu islam adı altında yapılan ama islamı açıdan bir hükmü olmayan birşey.

İslamı yanlış göstermek bana göre.

Örtünmenin şartları da örtünmenin zamanı da bellidir.

İlk okula giden çocukların öpüşmesi lisedekilerin sevişmesi garipsenmiyor nedense 4 yaşındaki çocuğa yazma bağlanması skandala dönüşüyor
Güzel ülkemin art niyetli insanları biraz zarar veren şeyleri yok etmeye odaklansanız zira ben burda zararlı hiçbişey göremedim.

Bende yapmam ama küçük çocuklara da takanlar bi anlam yüklemek için takmaz yani, ayrıca takmayan çocuk da var resimde, sanki zorla çocuklar türbana sokulmuş gibi yansıtılması çok saçma. Mantıklı mı değil mi,herkesin kültürü farklı yaşam tarzı farklı bunları tartışmak anlamsız.

Diyorum ya operasyon gazeteciliği diye.. EEyvah şeriat geliyor korkusunu tabana yayma gayreti

Etkinlik için yapan normal şartlar altında da yapar. Ki bencesi de var bu işin çünkü bu islam adı altında yapılan ama islamı açıdan bir hükmü olmayan birşey.

İslamı yanlış göstermek bana göre.

Örtünmenin şartları da örtünmenin zamanı da bellidir.
Sizce hükmü olmayabilir, ama hükmü olduğunu düşünen insanların yaptıklarına müdahale doğru mu sizce?

Bu basit bir müsamere mantığı, türbanlık bi durumu yok. Çarpıtılmış.

Kur'an öğrenilen bir okulda, çocuklar için böyle bir özendiricilik aileleri kontrolünde gayet normal bence.
Bununla aynı kefeye, çocukların dans gösterisini de koyabiliriz.
Ruj sürmüş, yanakları allıkla boyanmış, tasarım minik topuklu ayakkabılar ayağında gayet de ciddi salsa yapan yetenekli sıpaların yetişkin dansçı olma özentisi gibi :)

Garipsenmemeli.

İlk okula giden çocukların öpüşmesi lisedekilerin sevişmesi garipsenmiyor nedense 4 yaşındaki çocuğa yazma bağlanması skandala dönüşüyor
Güzel ülkemin art niyetli insanları biraz zarar veren şeyleri yok etmeye odaklansanız zira ben burda zararlı hiçbişey göremedim.
Ne alaka? Ilkokul çocukları öpüşsün sorun yok diyen kaç kişi bulacaksınız acaba? Art niyetin aslı sizde.

Back