tüplerini aldıranlar

yasminer canim amelyat ne zaman sen laporoskopiyi mi dusunuyordun yada dr acik amelyat mi dedi?
Benim sol tup giderse bu tarafta yumurtalik saglam ama sag tarafimdaki tup iyi olsa bile yumurtaligin yarisini almislardi suan cok kucuk ve 6 senedir yumurtalama olmadi yani sesiz...

Bir tup iyi ama yumurta ise yaramiyor ikinci tup sivi var ama yumurtalama oluyor durumum boyle...Bu hidrosalpenx gecebiril mi? Boyle birsey var mi? Haberin olursa yazarmisin?

KIzlar hepinize gecmis olsun! Allah buyuktur ins dualarimiz kabul olur da cocuklarimiz olur Umut ediyorum...

merhaba arkadaşlar. benimde 3 başarısız tüp bebek denemem var. Maalesef olmadı. Daha önce dış gebelikten acil olarak iç kanama sonucu sol tüpüm açık ameliyatla alındı. Tüp bebek tedavime başlamadan önce lapraskopi oldum ameliyata girerken tüpümü alacaklarını söylediler almadan çıktılar almaya gerek görmemişler. Keşke alsalardı diyorum şimdi gerekli olan iznide almışlardı. herneyse 3 başarısız denemeden sonra var olan bu tüpten sızıntılardan dolayı tutmadığını düşünüyorum. Çünkü bütün değerlerim testler herşey mükemmel ötesi ama tutunmuyor. Tekrar denemeden önce bu tüpü aldırmayı düşünüyorum. zaten işe yaramıyor. Ama ileride daha iyiy bir teknoloji çıkar bu tüpler konusunda ilerleme olursa diyede düşünmeden kendimi alamıyorum.Kısacası tereddüt de etmiyor değilim. Doktorlarda kesin bir şey söyleyemiyorlar. Bilsemki kesin olarak var olan tüpten dolayı tutunmuyor bir dakika düşünmez aldırırdım.

merhaba bende yazdıklarınızı okuyunca etkilendim. meğer ne kadar benim durumumda insan varmış , yalnız değilmişim diye... benimde haziran ayında sol tüpüm hidrosalpenk olduğu için çapa tıp fakültesinde alındı. daha sonra eylül ayında sağ tüpüde de hidrosalpenks olduğu için umut tüp bebek merkezinde alındı. iki tüpümde artık yok. biraz üzüldüm hata kendimi kadın gibi hissetmemeye başlamıştım. ama aştım artık tabi. bana, vücuduma faydası olmayan artı bebeğime zarar verecek birşeyleri içimde tutmamanı bir anlamı yokki.
doktorum bana halk dilinde de izah edince daha iyi anladım bana "bir tarla düşün. sen bir yerde ekiyorsun ürünü, emek veriyorsun, tarlayı sürüyorsun. ama tarlanın tam ortasından lağım akıyor. aynen öyle işte" dedi.
şimdi tüp bebek tedavisine başlama için uygun zalanı bekliyorum. çünkü hem çikolata kistim ameliyattan sonra tekrarladı.artık onunla yaşamayı öğrendim. hemde tiroit hastası olduğu için düzene girmesini bekliyorum. hayırlısı ile normale dönersem tüp bebeğe başlayacağım.
ayrıca yukarıda yazılanlar gibi benim doktorumda tıklı tüp alındığında tüp bebek şansının arttığını söyledi.
tüpsüz arkadaşlarım hepiniz sevgiyle kalın...

arkadaslar hepınızı okudum tek tek ne kadar degısık dertlerımız var degılmı dunya boyle bır yer sanırım
benım sag tupum kapalı ama o sıvıdan varmı bılmıyorum nasıl bellı oluyor rhım fılmınde falanmı
bı suru dr a gıttım bırı tek tuple kolaylıkla kalırsın dedı bazısı yok sansın yarıya ınıyor dedı ben ne yapabılırm 9 aydır beklıyoruz olmuyor ustelık ıkı kezde dusuk yapmıstım bazen cıkmazlarde hıssedıyorum kendımı dr deneyın dıyor yasım 30 oldu nereye kadar deneyecegız daha :KK43:

sevgili haziran,shenay ve ipek sizlerede paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Ben bunları yaşamaya başladıktan sonra bu forumlardan haberim yoktu ve işten dolayı zaman ayırmakta pek mümkün olmuyordu. Ancak son zamanlarda kendimi o kadar kötü hissetmeye başladım ki etrafımda arkadaşım dostum ailem olsun bu konu hakkında konuşmak çok anlamsız gelmeye başladı. Bende mutlaka benimle aynı sorunları yaşayan birileriyle paylaşmalıyım düşüncesiyle buraya üye oldum. İnsan diğer kadınların ne hissettiğini ne yaşadığını öğrenmek duymak istiyor. Kendi duygularını ne düzyede yaşadığını farketmek istiyor. Bunu hem farkediyoruz hem de bir yandan "aman allahım ne sorunlar var, insanlar neler yaşıyorlar " kısmını görüyoruz. Keşke bunların hiçbiri olmasa hiçbir kadın üzülmese ama belkide başkalarının da sorunlar yaşayabildiğini görmek yalnız olmadığımızı hissetmek bizi rahatlatıyor

sena81 çok özür dileyerek sormak istiyorum tüplerini aldırdınmı tedavin ne durumda

evet canım ben ocakta ameliyat oldum.ama benim sadece tüplerim alınmadı.yumurtalıkta abse varmış.o yüzden açık ameliyat oldum.nisanda tüp bebek denedik.negatif sonuç aldık.ama ben çok araştırdım.eğer hidrosalpenks varsa ameliyatla bağlatmaktan başka şans yok.senin ne sorunun var.ben kendimi toparlayıp ekim gibi tekrar düşünüyorum.

arkadaşlar hepinize geçmişolsun arkadaşın biri şöyle yazmıştı nasrettin hocanın hikayesini anlatmıştı okadar doğruki benimde 2tüpüm tıkalıydı birde yumurtalıklarda 20 kadar kist oluşmuş ben de 2sene önce açık ameliyat geçirdim sizlerin bu dediğiniz nasıl onu anlayamadım tüplerde negibi sıvı alınacak kadar tüpler ilk defa duydum kusura bakmayın neden oluyormuş bu durum

arkadaşlar hepinize geçmişolsun arkadaşın biri şöyle yazmıştı nasrettin hocanın hikayesini anlatmıştı okadar doğruki benimde 2tüpüm tıkalıydı birde yumurtalıklarda 20 kadar kist oluşmuş ben de 2sene önce açık ameliyat geçirdim sizlerin bu dediğiniz nasıl onu anlayamadım tüplerde negibi sıvı alınacak kadar tüpler ilk defa duydum kusura bakmayın neden oluyormuş bu durum

ne demek istediğini anlamadım canım nasrettin hoca hikayesi demişsin.

sena81

canım arkadaşın biri yazmışya yukarda nasrettin hocanın hikayesini damdan düşmüte hacam doktor çağıralım dmişler o da bana damdan düşen birini getirin demiş beni eniyi o anlar o hesap bizi biden başka hiç kimse anlamıyor onu demek istedim

selam bu siteyi genelde takip ediyorum sizlerin msjlarını okuyarak kendimi daha iyi hissediyorum çünkü kendi derdimden kişilerle dertleşebiliyorum. benim sorum doktorlar hidroselapenks şüphesi var dediler ultrasonla ameliyat kararı alındı. Şuan beklemedeyim. acaba daha ilerlermi. Birde adetliyken bende çok ağrım var aturamıyorum kalkamıyorum kasım ağrılarım bacaklarıma vuruyo geçen adetimde koyu renk kanamam oldu. sizlerde de böyle oldumu

selam bu siteyi genelde takip ediyorum sizlerin msjlarını okuyarak kendimi daha iyi hissediyorum çünkü kendi derdimden kişilerle dertleşebiliyorum. benim sorum doktorlar hidroselapenks şüphesi var dediler ultrasonla ameliyat kararı alındı. Şuan beklemedeyim. acaba daha ilerlermi. Birde adetliyken bende çok ağrım var aturamıyorum kalkamıyorum kasım ağrılarım bacaklarıma vuruyo geçen adetimde koyu renk kanamam oldu. sizlerde de böyle oldumu

öncelikle geçmiş olsun canım konu başlıgını görünce içim sızladı birden yaklaşık 2 yıl önce bende aldırdım tüplerimi hidrosalpenks vardı tek tüpümde laparaskopi yapacaklardı ben hatalı bir karar alıp ünv. hastanesini seçtim ve ameliyata girdim laparaskopik başlayan ameliyatım açık ameliyat ve iki tüpümün alınmasıyla bitti doktor ileride nasıl olsa oda tıkanır diye almış anlayacagın ögrencilerin elinde deneme tahtası gibi çıktım ameliyattan işin kötüsü yumurtalıklarımada feci hasar verilmişti ameliyatta iyileşmem 1 ay sürdü tüp bebek denedim olmadı.bu yıl tekrar denedim şükür şimdi hamileyim allah nasip ederse bu kez anne olabilecegim sana nacizhane tavsiyem tek doktorun kararıyla girme ameliyata birkaç doktor baksın öyle karar ver birde ünv. hastanelerinde insan saglıgını hiçe sayıp ögrencilere yaptırıyorlar sonra yumurtalıklara hasar verilebiliyor bu tedavimde en yüksek doz ilaç kullanmamıza ragmen 3 tane yumurta ancak çıktı yaşım 29 oysa allah acil şifa versin

öncelikle geçmiş olsun canım konu başlıgını görünce içim sızladı birden yaklaşık 2 yıl önce bende aldırdım tüplerimi hidrosalpenks vardı tek tüpümde laparaskopi yapacaklardı ben hatalı bir karar alıp ünv. hastanesini seçtim ve ameliyata girdim laparaskopik başlayan ameliyatım açık ameliyat ve iki tüpümün alınmasıyla bitti doktor ileride nasıl olsa oda tıkanır diye almış anlayacagın ögrencilerin elinde deneme tahtası gibi çıktım ameliyattan işin kötüsü yumurtalıklarımada feci hasar verilmişti ameliyatta iyileşmem 1 ay sürdü tüp bebek denedim olmadı.bu yıl tekrar denedim şükür şimdi hamileyim allah nasip ederse bu kez anne olabilecegim sana nacizhane tavsiyem tek doktorun kararıyla girme ameliyata birkaç doktor baksın öyle karar ver birde ünv. hastanelerinde insan saglıgını hiçe sayıp ögrencilere yaptırıyorlar sonra yumurtalıklara hasar verilebiliyor bu tedavimde en yüksek doz ilaç kullanmamıza ragmen 3 tane yumurta ancak çıktı yaşım 29 oysa allah acil şifa versin

mrb arkadaşlar bende cuma günü aldırdım tüplerimi sag tüpüm içinde sıvı doldugu için çürümüş resmen sol tüpümde bagırsaklara yapışmış çok zor almışlar tüplerimi ama çok başarılı amaliyat olmuş dr prof dr ahmet erk ama çok iyi kalpli para göz deil iyiki amaliyat oldugumu düşünüyorum agrılarımdan acılarımdan kurtuldum rabbime şükürler olsun biraz daha geç kalsaymışım rahimide alacakmışlar dr bana bu şekilde nasıl yaşadın nasıl yürüdün nasıl oturdun diyor okadar kötü durumdaydım herkese geçmiş olsun sakın üzülmeyin tüplerim alındı diye tüp bebek şansımız daha yüksek

benim tüplerimde geçen sene içinde su birikmesi olduğu için bağlandı
o yüzden sizi çok iyi anlıyorum benimde bağlattıktan sonra biraz psikolojim bozulmuştu ya tüp bebekle de hamile kalamasam diye ama şansınız önceye göre dahada artıyor bir de nasip meselesi...
hemen sonraki adetimle yapılan tüp bebek tedavisi başarısız oldu
ve ondan 3 ay sonraki tüp bebek tedavimle hamile kaldım
şu anda 1 aylık benim için dünyalar güzeli olan bir kızım var. allah herkese nasip eder inş.
bilmiyorum acaba hemen tedavi görmem mi etki etti bilmiyorum eğer durumunuz varsa doktorunuzla görüşüp bağlattıktan 2-3 ay sonra başlayın bence tedaviye (tabii doktorunuza danışın)
herkese bol şanslar ....

o yüzden sizi çok iyi anlıyorum benimde bağlattıktan sonra biraz psikolojim bozulmuştu ya tüp bebekle de hamile kalamasam diye ama şansınız önceye göre dahada artıyor bir de nasip meselesi...
şu anda 1 aylık benim için dünyalar güzeli olan bir kızım var. allah herkese nasip eder inş.
bilmiyorum acaba hemen tedavi görmem mi etki etti bilmiyorum eğer durumunuz varsa doktorunuzla görüşüp bağlattıktan 2-3 ay sonra başlayın bence tedaviye (tabii doktorunuza danışın)
herkese bol şanslar ....

yaa bende 28 martta oldum ameeliyat sol tüpüm alındı 1 boş adet dönemi geçirdim 2.adetin 21.gününde lucrinle başladım tüp bebek tedavisinee..mayıus sonu gibi transfer olacak acaba erken mi o yüzden mi ilkinde tutmadı sende kafam karıstı şimdi....

Merhabalar, arkadaşlar benim görünürde tüplerimde hiç bir sorun yoktu. ancak defalarda aşılama ve tüp bebek negatif oldu. bunun üzerine üst üste geçirdiğim iki dış gebelik sonucu her iki tüpüm de alındı. çok üzülmüştüm ama hemen ikinci ameliyatın üzerine denediğim denememde şimdi ikiz gebeyim:nazar:... şimdi düşünüyorumda demekki faydası oldu. Moralinizi yüksek tutun sevgilerimle...

herkese bol şanslar ....

bebeginin olmasına çok sevindim allah bagışlasın analı babalı büyütmek nasip etsin doktorum bana tüplerimi aldırdıktan sonra tüp bebek yüzde yüz tutar dedi ama bu şekilde istersen bintane yaptır tutmaz dedi okadar çok para harcadıkki tüp bebege artık eşim inanmıyor olacagına yaptırmayacagım diyor çünkü maddi manevi hertürlü çöktük zamana bırakacagız . geçen hafta cuma günü amaliyat oldum bugün adetim başladı bir sorun olurmu bilemiyorum ilaç kullanıyordum bitince mecburenn başladı allaha şükür tüplerimi aldırınca ne agrım kaldı ne sancım kaldı çok iyiyim rabbimden önce saglık istiyorum

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar
Benimde tüplerimin ikiside alındı.. içerisinde çok zor tedvai edilen bir enfeksiyon vardı ilk teşhis buydu % 3 normal hamile kalma şansın var dediler. sonra tüp ebbek yaptırdık 2 defa tutmadı. sonra bir doktorla görüştüm aldırmadan asla tüp bebekte şansın olmaz. olursa mucize olur dedi. tüplerden akan sıvı embriyonun yaşamasını engelliyormuş tutunsa bile düşük olabilir dedi. zaten hiç tutmadı tedavilerimde de. sınra çok doktor gezdim ve benim gibi sorunun olan bir arkadaşım da aldırınca bende bismillah dedim gittim. Süleyman tosun Umut tüp bebekte oldu operasyonum.. tüplerimi çıkarınca banada gösterdiler bağırsaklarına kadar yapışmış dedi doktor. asla bu şekilde çocuğun olmazdı dedi. çok ilerlemiş... gerçketen de durum çok kötüydü.. ameliyatım çok rahat geçti sonrasında da çok rahat ettim. doktorumdan çok memnun kaldım. iki ay sonra tüp bebk denedik bu sefer tutundu bebeğim ama sonra kaybettik. en azındna şunu biliyuorumki artık tutunma şansı var... Çok zor bir dudum ama umutsuz değiliz beterin beteri var.. Tüpsüz de hayat devam ediyor kızlarr. Rabbim isteyen herkesi evlat sahibi yapsın

X