tüplerini aldıranlar

yasminer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
19
5
merhaba
yakında 2 tüpümde alınacak. Daha önce tüplerini aldıran birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var veya bu konuda farklı deneyimler yaşayan kişilerle.
sevgiler

Merhabalar, benim dış gebelik sebebiyle sol tüpüm alındı.Tek tüp kalınca riske atmamak için tüp bebek denemesi yapıldı.Doğum inşallah haftaya cuma :)
Zor bir ameliyat değil ancak gaz sancısı çok oluyor onu da biberiye otunu çay gibi demleyip içerek rahatça geçirdim.Kalp krizi gibi soldan boynuma doğru gaz sancısı vırıyordu çok kötüdyü ama biberiye otu sağolsun.Yaralarda iyileşti hemen.Bir tane göbeğin hemen altında 2 tane de daha aşağıda ufacık delik açılarak yapıldı ameliyatım ve şu an iz de yok gibi.
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

merhaba
yakında 2 tüpümde alınacak. Daha önce tüplerini aldıran birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var veya bu konuda farklı deneyimler yaşayan kişilerle.
sevgiler

selam canım
bende bu perşembe ameliyatla tüplerimi bağlatıcam.bende tüplerin içinde hidrosalpenx denen bir sıvı var. tüplere zarar vermiş.bu yüzden bağlatıcam.sonra tüp bebek denemesi var.senin tüplerinin alınma sebebi nedir? birde sormak istiyorum bağlatmakla alınması arasında ne fark var?

Çok teşekkürederim paylaştığınız için. Benimde Hidrosalpenx var. Alınma bazen gerçekleşemiyormuş bağlıyorlarmış bir doktor söylemişti.Ama benim için tam olarak ne uygulayacak emin değilim.Bende Cuma günü ameliyat olacağım çok üzülüyorum.Sen neler hissediyorsun.İlk kez aynı durumda olan birileriyle paylaşıyorum.

Merhabalar, benim dış gebelik sebebiyle sol tüpüm alındı.Tek tüp kalınca riske atmamak için tüp bebek denemesi yapıldı.Doğum inşallah haftaya cuma :)
Zor bir ameliyat değil ancak gaz sancısı çok oluyor onu da biberiye otunu çay gibi demleyip içerek rahatça geçirdim.Kalp krizi gibi soldan boynuma doğru gaz sancısı vırıyordu çok kötüdyü ama biberiye otu sağolsun.Yaralarda iyileşti hemen.Bir tane göbeğin hemen altında 2 tane de daha aşağıda ufacık delik açılarak yapıldı ameliyatım ve şu an iz de yok gibi.
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:
Bu arada sansciel biberiye otunu unutmam teşekkürederim. sanada hayırlı doğumlar diliyorum. Çok güzel bir gelişme.

Benim de dış gebelikten dolayı sol tüpüm alındı,
aşırı kanama dan dolayı apar topar aldılar ve açık ameliyat oldum, bu yüzden çok acı çektim:KK43:(
Bi de canım çok tatlı galiba...

yasminer benim de 2 tüpüm alındı,içlerinde sıvı olduğu için ve sıvıdan dolayı microların tutmadığı düşünüldüğü için...ben amerikan hastanesinde aldırdım..aslında bağlayacaklardı fakat alınması daha hayırlı olacağı için aldık dediler.eğer tüpler ile yumurtalık birbirine değiyor yada birleşir gibiyse yumurtalıklara zarar vermemek için bağlanıyor,ama araları birazcık açık ve yumurtalıklara zarar vermeyecek şekildeyse o zaman alınıyor.Aslında alınması yada bağlanması aynı şey ama psikolojik olarak bağlanmasını tercih ederdim..işe yaramadıklarını bilmeme rağmen üzülüyor insan ama operasyonda korkulacak birşey yok , ilk gün birazcık yeri acıyor sonra geçiyor....şimdiden geçmiş olsun

Çok teşekkürederim paylaştığınız için. Benimde Hidrosalpenx var. Alınma bazen gerçekleşemiyormuş bağlıyorlarmış bir doktor söylemişti.Ama benim için tam olarak ne uygulayacak emin değilim.Bende Cuma günü ameliyat olacağım çok üzülüyorum.Sen neler hissediyorsun.İlk kez aynı durumda olan birileriyle paylaşıyorum.

yasminer seni çok iyi anlıyorum.benim ameliyat kasımda olacaktı ama ertelettim.ilk anda çok üzüldüm.aslında hala çok iyi sayılmam.bu fikre alışmak çok zor.işe yaramadıklarını bilsem bile bağlatma fikri beni çok üzdü.bende çok araştırdım.başka çözüm yok deniyor.seninle 1 gün arayla ameliyat olucaz.artık kendimizi üzmemeliyiz.herşeyin başı moral.ben yarın ankaraya yola çıkıyorum.sen ameliyatı nerede olacaksın.

malesef amelyatımda tüplerim alınamadı -alınması gerekirken-

ardından yapılan tüp bebek denemem de ikiz hamile kaldım ve 3. embriyo tüplerimden dışarı çıktı , dış gebelik geçirdim
bu nedenle sağlıklı bebeklerimi de kaybettim

sakın üzülme ve aldır canım

şimdi amelyat olamıyorum ve bu nedenle essure denen bir aletle tüplerim tıkanacak ve tüpbebek deniyeceğim
hayırlısı canım

benimde 2 tüpüm hidrosalpinks oldugu için alındısenağlama yakında 3. tüp bebek denemesine başlayacagım

yasminer seni çok iyi anlıyorum.benim ameliyat kasımda olacaktı ama ertelettim.ilk anda çok üzüldüm.aslında hala çok iyi sayılmam.bu fikre alışmak çok zor.işe yaramadıklarını bilsem bile bağlatma fikri beni çok üzdü.bende çok araştırdım.başka çözüm yok deniyor.seninle 1 gün arayla ameliyat olucaz.artık kendimizi üzmemeliyiz.herşeyin başı moral.ben yarın ankaraya yola çıkıyorum.sen ameliyatı nerede olacaksın.

sevgili sena ameliyatın inşallah çok iyi geçer sonuda iyi olur. Ben acıbademde ameliyat olacağım. İnsan ne kadar mantıklı olursa olsun bir an geliyor ağlama krizine giriyorum. İçten içe isyan ediyor içim. Neden ben ? diye...
Nasrettin hoca bir yaz akşamı damda uyurken yere düşmüş.Bağırtılarına etraftakiler koşmuş acıyla bağırıyormuş.."Hoca sana doktor çağırıyoruz hemen " demişler. Hoca da ne doktoru, doktor istemiyorum bana damdan düşen birini getirin" demiş. Bende bu duyguyu yaşıyorum artık. Bunu yaşamayan birinin senin duygularını anlaması mümkün değil. ameliyattan sonra da haberleşiriz inşallah

Şirine teşekkürederim paylaşımın için 3. tüp bebek denemesini yapacağım demişsin. Tüpler alındıktan sonra bazı doktorlar tüp bebek olma olasılığını oran olarak çok daha yüksek veriyorlar ama çok iyi olarak bilinen bir doktor bana %30 dedi. Sana neler söylemişlerdi.

yasminer canım öncelikle geçmiş olsun...benimde iki tüpüm alındı...bende senin gibi başlarda duymak istedim benim gibi durumu olanlardan birşeyler....normal mi alınması değil mi diye????

ama gerçekten bence iki tüpündede sıvı birikmesi varsa yani hidroselpenks varsa...kesinlikle alınmalı....ben ilk tüp bebek denememi başladığım sıralarda bende çamur gibi leke geliyorsu...doktorum yumurtalarım toplanana kadar ameliyatı hep erteledi...çünkü daha öncede kistlerim yüzünden iki kere ameliyat olmuştum...bu üçüncüyü yaptırmak istemiyordum....yumurtalarım toplanır taoplanmaz hemen ameliyata alındım...yumurtalarım döllendi ve donduruldu... temmuz ayında ameliyat oldum....tüplerimin ikiside alındı.... ekimdede dondurulmuşlarım çözdürüldü ve 3 tane embriyo transfer edildi.....hamile kaldım ama malesef o kadar şansızımki embriyolarımdan biri rahimle ve alınan tüplerimin kesiştiği yere gitmiş tutunmuş... oraya tutunmasaydı yani ikiz hamile olabilirdim... rahime tutunanda 2 ay olmak üzereydi düştü... yani ben zaten bunları yaşamamk için dış gebelik olasın diye tüplerimi aldırdım ama yinede dış gebelik oldu...doktorum milyonda bir görülecek birşey başına geldi dedi...dünya da bu vaka 4 kişide görülmüş...ben 5. kişiyim yani anlayacağın...birde keşke amelyatımı yumurtalarım toplanmadan olsaydım keşker diyorum...çünkü 7 tane döllendi ve donduruldu...ameliyat sonrasıda çözüldüklerinde 3 tanesi sağlıklı kaldı 4 tanesi yaşamadı....ama yumurtalarım topnladan olsaydım ameliyatı belki şuanda yine dondurlmuşlarım olacaktı...ama ne diyelim herşeyde bir hayır vardır herhalde...maddi ve manevi çok yıkıldığım için uzun bir süre ara verdim...artık zamanı ne zamansa o olsun diyorum....

çok uzattım...uzun lafın kısası bence bu ameliyat şart canım ve endişelenecek birşey yok...çok çabuk toparlanıyorsun...inşallah ameliyat sonrası bebişlerine biran evvel kavuşursun canım....a.s.

sevgili yeşbü çok teşekkürederim. İnsan hiç tanımadığı biri için nasılda üzülebiliyor içim cız etti okuyunca... inşallah allah dilediğin o güzel şeyleri en kısa zamanda yaşatır sana da.. sabretmemiz gerekiyor. Sana güç diliyorum hereşyden önce..hayat bu işte neler olmuyor ki.. Yalnız benim aklıma şu takıldı ameliyat öncesi yumurta toplanmış ya bana hiç bir doktor bundan bahsetmedi..niye senin yumurtaların toplandı.
Bu arada tedavilerini hep Hatay da mı oldun. İstanbulda bir yerlere gelmeyi düşünmezmisin?

sevgili yeşbü çok teşekkürederim. İnsan hiç tanımadığı biri için nasılda üzülebiliyor içim cız etti okuyunca... inşallah allah dilediğin o güzel şeyleri en kısa zamanda yaşatır sana da.. sabretmemiz gerekiyor. Sana güç diliyorum hereşyden önce..hayat bu işte neler olmuyor ki.. Yalnız benim aklıma şu takıldı ameliyat öncesi yumurta toplanmış ya bana hiç bir doktor bundan bahsetmedi..niye senin yumurtaların toplandı.
Bu arada tedavilerini hep Hatay da mı oldun. İstanbulda bir yerlere gelmeyi düşünmezmisin?

canım benim yazdıkların için çok teşekkür ederim...

canım ben tüp bebek tedavisine başlamıştım... o sırada farkedildi tüplerdeki sıvı...doktorum özellikle yumurtalarım toplana kadar tam emin değildik...birde bahsettim ya benden çamur gibi sıvı geliyordu diye...yani yumurtalarımın toplanmasının olacağım ameliyatla bir ilgisi yoktu...tüp bebk için toplanmıştı...

Merhaba! sizlere gecmis olsun! yazdiklarinizi teker-teker okuyarak cok uzuldum Allahtan umit kesilmes ins hamile kalarak guzel haberlerinizi duyacagiz....

Yesbu Kendin de dedigin gibi hayirlisi belki budur cok uzuldum En kisa zamanda hayirlisi ile tup bebek hamile kalirsin da cocugunu eline alirsin!

Yasminer Allah yardimcin olsun! ins amelyatin kolay gecer ve istedigin sekilde hamile kalirsin....

Bir bayanin en buyuk mutlulugu saagligi ve ailesinin mutlulugu aile mutlulugu diyince tabii oncelikle anne olarak bu duyguyu yasamak istemesidir bence elimizden geler birsey yok duadan baska...

Uzun suredir bir cocuk sahibi olabilmek icin ugrasanlardanim...Allah buyuktur nasip eder diyorum...2008 mayista hidrosalpenx sol taraftaki tupte oldugunu ve cok kucuk oldugunu soylemislerdi kendi dr amelyat hakkinda birsey anlatmadi baska dr duydum ve arastirinca Rusya ve Avrupa ulkelerinde mutlaka alinmasi tavsiye ediliyormus Turkiyede de ayni durum soz konusuymus burda bana soylemedi. Bir mucize olup kendiliginden gecer mi diye umit ediyordum. Son dr gittigimde kucuk demislerdi.Simdi en kisa zamanda gitmeyi dusunuyorum ben de korkuyorum.

Canim yasminer ins amelyatin iyi gecer haberlerini bekliyorum...
Kizlar hepinize Allah yardimciniz olsun!

sevgili kuka güzel dileklerin için teşekkürler.
Sana şunu söylemek isterim beni 6 doktor gördü ve 5 tanesi(ki içinde çok iyi isimler var) mutlaka ameliyat olmamı söyledi. 1 doktorda senin yerinde olsam tüpleri aldırmadan bir tüp bebek denerim dedi.Tabi bu benim kafamı karıştırınca ben başka doktorlarada içime sinene bu karara varana kadar gittim. Sende lütfen ihmal etme ve biran önce git. hatta en son gittiğim Neredeyse İstanbuldaki tüp bebek konusunda en iyi olarak bilinen doktorlardan biri bu durumda kesinlikle tüp bebek denemesi yapmadıklarını bunun 5-6 yıl öncesinde kaldığını ve şansımın çok çok az olduğunu söyledi. En azından senin tek tüpün birini aldısan bile diğeri kalacak.

Şirine teşekkürederim paylaşımın için 3. tüp bebek denemesini yapacağım demişsin. Tüpler alındıktan sonra bazı doktorlar tüp bebek olma olasılığını oran olarak çok daha yüksek veriyorlar ama çok iyi olarak bilinen bir doktor bana %30 dedi. Sana neler söylemişlerdi.

tüplerim alınmadan önce dr %50 demişti şimdi ise bu oran daha yüksek olmalı diye düşünüyorum.tedaviye başlayacagım dr bir oran vermedi ancak sorun ortadan kaldırıldıgı için şansımın arttıgını söyledi.ayrıca embriyoyu tüpün içine degil rahime transver ediyorlar.mümkünse dr ismini özelden yazarmısın merak ettim dogrusu

X