Tüpleri Tıkalı Olupta Tedavisiz Hamile Kalan Var mı?

Allah razı olsun canım rabbim ol dedikten sonra olur herşeyin bir zamanı var benim açık diye olacak psikoloji içine girmedim hala korku ile ümit arasındayim rabbim hepimize güzel sonuçlar nasip eylesin inşallah
Peki bu işlemin ücreti ne kdar özelden de yazarsanız sevinirim

Yani laparoskopiye gerek kalmazmı bu işlemde? Bir de benim sag tüpüm rahimin arkasındaymış, durumu hsgde görünmedi bu sistemle görüntülenebilirmi?
Hsg sadece hafif tikanikliklari acabilir tedavi edici bir yöntem degil laparoskopi ise bildigin kapali ameliyat eger fazla sorun yoksa en fazla yarim saatte cikmis oluyorsun. Yani laparoskopi de düzeltilecek temizlenecek bi durum varsa yapiliyor. Tabi ameliyat da olsan bazi sorunlara care bulunmuyor. Insallah hicbirine gerek kalmadan nasip olur hepimize

Cevat Bayrak Beyle görüştüm, hsg sonucumu gördü ve hidroselpenksim oldugu icin laparoskopi şart dedi o tüpün alınması lazım dedi. Sag tüpüm rahmin arkasında oldugu icin bu tüpüm de sorunlu olabilir

Cevat Bayrak Beyle görüştüm, hsg sonucumu gördü ve hidroselpenksim oldugu icin laparoskopi şart dedi o tüpün alınması lazım dedi. Sag tüpüm rahmin arkasında oldugu icin bu tüpüm de sorunlu olabilir
Tüpler gebelik icin cok önemli bir an önce caresine baktir derim. Ne zamandir deniyorsun? Yas kac? Yasin gencse yumurtalik rezervin de iyiyse hic bekleme hemen ameliyat ol ve dogal yoldan dene bir süre. Bana da dr laparoskopi dedi ama benim yumurtalık rezervim az amh ederim cok düsük o yüzden olmak istemedim. Zaten daha önce oldum laparoskopiye ve hsg ye ragmen sag tüpüm acilmadi yine de

kızlar benim ablamı sağ tüpü tıkalı 7 defa aşılama oldu tutmadı şimdi soğan kuru başlıycam diyor tüpü tıkalı olupta soğan kürüyle hamile kalan varmi yada başka yontemle
Brokoli kürü var tıkalı tüpler için İbrahim Saraçoğlu anlatıyor nasıl kullanılacağını internetten bakabilirsiniz

Hsg sonucum için bir Dr la kalma derim
Bnimde tüplerimde hidrosalpinks var
1 Dr alalım dedi diğeri açma işlemi yapalım dedi açma işlemi yapalım diyen Dr bir tüp bebek denedik tutmadı daha sonra başka Dr a geçtik oda çok ileri derecede bir hidrosalpinks görmüyorum bidaha tüp bebek deneyelim dedi 2. Denemem de tuttu
Dondurulmuş embriyo olmuştu zaten 2. tedavi esnasında sürekli rahmi kontrol etti sıvı birikmesi varmı diye olsaydı transferden önce sıvıyı bosaltacakti ama olmadı şükür ve tuttundu yavrularım bana
Tabii seninki ne derece bir hidrosalpinks bilmiyorum ama
Bir kaç Dr a daha göster

30 yasındayım bir yıldır bebek istiyoruz olmayınca hag cekildik bi tüpte hidroselpenks cıktı digeri rahmin arkasındaydı yapısıklık olabilir dedi dr, ama o açıktı

Ben bikaç de gösterdim hepsi laparosko dedi. İki dr cok ciddi bi düzeyde olmadıgını söyledi. Ama kimse temizlemekten bahsetmedi sizin dr kimdi? Ben de sıvıyı temizlemeleirini istiyorum cunku vucuttan bir organın cıkmasını istemiyorum, cocukla alakası yok bademcik ameliyatları mesela, ben her zaman bi sekilde bitkisel her yolun denenmesi taraftarıyım. O yüzden sülük hacamat yapcam inşAllah. Sanırım sıvıyı eskiden temizliyorlarmıs simdi ise direkt tüpü alıyorlar veya baglıyorlar. Sizin dr kimdi temizlerim diyen?

Canım temizlemekte fayda etmiyormus malesef o yeniden tekrarlıyor ve temizlesede artık içerisi harap olmuş durumda olduğu için dış gebelik riskin artıyor malesef oda bı çözüm değil yani
Sonra tekrar mecbur tüpü aldırmak zorunda kaliyorsun
Dr bunu bile bile açarım dedi ve 4500 TL fiyat verdi bunun için
Ben Kayseri deyim açarım diyen Dr Zeki Yılmaz

Şimdi daha iyi anladım sebebini teşekkürler
Peki bişeyi merak ediyorum. Cocugu olup da hidroselpenks olan kisiler tüpü aldırmasalar ömür boyu o şekilde kalmak zararlı olurmu

Şimdi daha iyi anladım sebebini teşekkürler
Peki bişeyi merak ediyorum. Cocugu olup da hidroselpenks olan kisiler tüpü aldırmasalar ömür boyu o şekilde kalmak zararlı olurmu
Hamilelikte birlikte tüplerde düzelme olabiliyormus doğumdan sonra düzelme olabilir.Yani birinciye hamile kalindiysa Allah'ın izniyle 2. Ye de hamile kalınabilir.
Yada ikinci seçenek doğumu sezaryenle olurken tüpüde o arada çıkarıyorlar.
Ama öyle de kalsa sana herhangi bir zararı olmaz bebek dusunmedigin sürece

Bu cok iyi, peki hidroselpenksi olup bebek dünyaya getiren var mıdır acaba?

Yani vardır illaki çünkü insanlar sorunu olmayınca ben hidrosalpinks le hamile kaldım diye yazmıyor internete ee tabi bizimde haberimiz olmuyor. Bak ben mesela hamileyim hidrosalpinks vardı ve hamile kalabildim şükür insAllah kucağıma almak ta nasip olur.

Aaa oylemi
Rabbim saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin. Onu size hayırlı evlat sizi ona hayırlı anne baba eylesin. Siz hidroselpinksli tüpü aldırdınız mı veya baglattınız mı? Bide dogal yolla mı kaldınız? Dr bana korun dedi bebek olursa düşer diye biliyorum ben

Amiin canım insAllah.
Tüplerimi aldırmadım tek tarafliymis bu Dr um öyle söyledi cok ileri derece değil dedi
Tüp bebekle oldu
İlk tüp bebek denemem başarısızdı 2.tuttu şükür
İnsAllah şimdilik bir sıkıntımız yok şükür
İlk tüp bebekten önce histeroskopi oldum rahime çizik atıldı falan baya uğraştık sonunda 4 sene sonra nasip oldu

Çok sordum kusura bakma ama rahime cizik atılmasının sebebi neydi? Bir de dr ileri derece olmasa da düşük tehlikesi var dedi mi? Cünkü bana da dr cok ileri derecede değil demişti.

Çok sordum kusura bakma ama rahime cizik atılmasının sebebi neydi? Bir de dr ileri derece olmasa da düşük tehlikesi var dedi mi? Cünkü bana da dr cok ileri derecede değil demişti.
Benim normal yolla 2 dusuğum oldu. Tüp bebek denememden önce Dr önerdi tutunmayı kolaylastiriyormus vs.bide ufak bı rahimde perde varmış onu temizledi.
İleri derecede değilse hidrosalpinks bnce bir şans var demektir.
Sizin oldu mu düsügünüz yada tüp bebek denemeniz ?
2.tüp bebek denemem de Embriyo transferinden önce rahimi sürekli kontrol etti sıvı birikmesi var mı diye olsa temizleyip transfer edecekti ama olmadı
Sizde Dr unuza danisip sıkı bir kontrolle tüp bebek deneyebilirsiniz

Hayır ben iki dr gösterdim ameliyatla tüpün alınacak dedi. Birine sordm iki ay aonra olsam olurmu ye aciliyet yok cok fazla sislik yok dedi. Ben hic gebe kalmadım tüp bebek de denemedin. Zaten yeni öğrendim bu durumu ve araya ramazan girdi. Sonra Cevat Bayrak a hsg resimlerimi yolladım o da ameliyat ol dedi. Benim anlamadıgım jinekolojik muayene ile rahim icindeki sıvı görünüyor ve temizleniyor mu?

Tüp bebek ilaçları bu durumu tetikliyor ve dahada sisiyor tüpler aslında o yüzden sürekli baktı ultrasonla hiç sıvı görmedi
Ben 3 Dr a gösterdim 3 u de farklı şeyler sôykeyince
İkiside yeniden tüp bebek deneme taraftarı olunca yeniden denedim bende
Zaten tüplerin çok şiş olursa ultrason la görülebiliyor
Bende aldirmaktan yanaydim eşimle Dr istemedi çok zor bir karar çünkü iyi düşün iyi araştır

Ben aldırmayı hic istemiyorum. En kötü ihtimal baglatmak istiyorum. Sanırım kesilmeden baglatılınca ileride acma ihtimali de varmıs. Vucuttan bir organın alınmasının uygun olmayacagını düşünüyorum en azından ikinci bir secenek varken. Bazen hsg de şişlik oldugu gorunup laparoskopide temiz cıktıgı da oluyormus. Benim dr demişti ki tüpün kapalı oldugu icin fazla ilaç gönderdim yine de acılmadı. Acaba o fazla ilaç şiş göstermiş olmasın.laparoskopiden önce bi kez daha cekmek isterim hsg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…