basilicum canım çok sağol ama işte korkuyorum yolun başında sayılırım haklısın ama varsa eğer bır problem çozum yolu neyse sımdıden yanı erken donemde yapılsın istiyorum ilk muayenem cuam gunu ve cok az kaldı ilk muayenede nelere bakar sence ultrasonda tuplerın açık olup olmadığı goruluyor mu bana aklı ver ne olur canım sen daha tecrubelisin
canım senden sonra doktora gıttım ve yumurta takıbıne başladı doktor ve yumurtam 12.çgun catladı bıraz erken buldu doktorum çatlayış gununu ama ilişki önerdi hamılelık olmaz demedı eğer bua y olmassa gelecek ay yumurta destekleyıcı ılaç verceğim dedi bakalım hayırlısı
selam kizlar. bende bugun rahim filmi cektirdim iki tupun ikisi de kapaliymis ama biri azcik acikmis bana laraskopi onerdi ama o biri tupumde iltihab(irin) varmis ve bu yuzden benim tupumu cikaracaklarmis dedi doktor, cok agladim uzuldum. ne kadar da severim anne olmayi ne kadar da isterim. olursa 10 tane bebegim olsun diyenlerdenim. eger tupumu cikarmazlarsa olecekmisim oyle dedi doktorum (( laraskopiyle belki biri acilirmis. ama belki.... ya ben neden boyle oldum. kizlar sizce bende de acilir mi tekrar rahim filmi cektirirsem ((( daha 3 yil oldu evleneli ama ben 27 yasindayim anne olmak istiyordum doktorum bana sen sonsuzsun olamaz senin bebegin dedi ne cok da agladim ((
öncelikle lütfen sakin ol ve bu üzüntü ve telaşla sakın birşeye karar verme.önce lütfen araştır,elindeki rahim filmini al ve 2-3 doktora daha göster,bakalım onlar ne diyecek.çünkü ben o hatayı yaptım,üstelik tüplerim tamamen kapalı bile değildi,ameliyat oldum ve şimdi açık olan tüplerimde tıkandı,ve 3 senedir tek taraflı sol tarafımda bir hassasiyetim var ve sürekli akıntım var.şimdiki aklım olsa asla ameliyat olmazdım,sonra gösterdiğim doktorlar senin ameliyata ihtiyacın yokmuş dediler,resmen para için yapıyyorlar bazı doktorlar.
illaki öyle demiyorum ama sen her ihtimali düşün ve dediğim gibi 3-4 doktora daha göster filmi.bak ben 33 yaşındayım ve henüz çocuğum yok,üstelik ameliyat sonrası 1 güne kadar düşen adetim,tüplerimin kapanması ve sürekli akıntımın olmasıda cabası,ya ben ne yapayım,bazen delirecek gibi oluyorum ama sabrediyorum işte.
neyse ben ufaktan uzaklaşayım buradan yoksa yine ağlamaya başlıycam çaresizliğime ve lütfen yazdıklarımı dikkate al hemen ameliyat olma,başka doktorlarda onaylarsa öyle olursun.
seni inan çok iyi anlıyorum,bende hep aynı şeyi diyorum,anne olmadan ölmek istemem.cokkk cokk ozur dilerim janim yaralarini actim (( inan bende oyle delirmek uzereyim. adet bile olamiyorum. bu ay adetimi progesteron ignesiyle yaptim.haklisin janim bu umut verdin bana belki de duzele bilirim. ameliyat en son care gibi. hem doktor cikarmayi dusunuyor tupumun birini. dunden esim ben cocuk felan istemiyorum canin gidecekse eger cikarsinlar o tupleri diyor bana bi sey olacagindan korkuyor. bense olum bi yana anne olmamaktan korkuyorum. janim sen hic tup bebek tedavisini denedin mi? bi doktorla konusdum biraz once bana 650 dollara tedaviyle ikisini de acarim tuplerinin dedi cok umutlandim ( ama ya olmazsa ihtimali olduruyo beni.bide kaynanam benden cevap bekliyor onu napicam ona nasil soylicem o da bi tarafdan olduruyo ((((
seni inan çok iyi anlıyorum,bende hep aynı şeyi diyorum,anne olmadan ölmek istemem.
o 650 dolara tüplerini açarım diyen doktor işte ameliyat yapacak,yani laparoskopi.işte benimde tüplerim bu işlemden sonra kapandı,eskisinden iyi değil daha kötü oldum,adetlerim hergeçen gün azalmaya başladı.başka doktorlara git,iyice sor soruştur.ama şimdi senin kafan karışıktır,öncelikle 1 ay dinlen,kafanı boşalt rahatla,ne bileyim imkanın varsa tatil yap,bu sıralar bu telaşla yanlış şeyler yapma ihtimalin var ve psikolojin bozulabilir.ben her dr kapısına gittiğimde ağlama krizine giriyorum,o kadar çok yoruldumki artık.
benim kendiliğinden oluşan bir hamileliğim vardı 4 aylıkken düşük yaptım sonrada birdahada hamile kalamadım,sonra rahim filmiydi ameliyattı derken vücudum iyice yıprandı,şimdi eski sağlığımı özlüyorum,doğrudüzgün adet olmayı bile özledim.işin ilginç yanı meğer eşimdede morfoloji sorunu varmış,oysa doktorlar hep bana yüklendiler.o ameliyattan sonra tüplerim tıkalı çıkıp eşimdede morfoloji çıkınca 2 kere tüp bebek denedik,ikiside tuttu ama ilki kese göründükten sonra,ikincisi 2 hafta sonra düştü yada kimyasal gebelikti bilemiyorum.bak içini rahat tut,ben birsürü şeyle uğraşıyorum ama biliyorumki benden çok daha kötüleri var,ama sende benden şanslısın,içini ferah tut,hiç olmadı sende tüp bebek denersin.benim hala umudum var.
ama ben inanıyorum sen anne olacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?