- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.073
- 133
- Konu Sahibi alaimisemaa
-
Merhaba hanımlar,
Ben altı ay evvel açık miyom ameliyatı oldum. Doktor 4 ay sonra kontrole gidip sonra gebelik düşünebilirsin dedi. Ameliyatı İstanbul'da olmuştum. Bulunduğum şehirde kontrol için herhangi bir kadın doğum uzmanına gittim. Ameliyat olduğumu, bir sıkıntının olup olmadığını ve bebek düşünmemizde bir sakınca var mı diye sordum. Doktor muayene etti alttan ultrasonla baktı hatta büyük ultrasona da gönderdi ordan da karnımdan bakıldı. Smear testi ve diğer kan ve idrar testleri yapıldı.
Bu ay denedik ve sonuç alamadık. Benim sizlere sorum şu: Bu rutin kontrollerle rahimde yapışıklık ya da tüplerde tıkanıklık belli olur mu? Yoksa bunun için başka muayene yöntemleri de var mı? Ameliyat geçirdiğim için yapışıklıktan endişe ediyorum. :26:
Tüplerinde tıkanıklık yahut yapışıklık yaşayanlar, duyanlar, bilenler cevap verirseniz sevinirim.
Çok teşekkür ederim.
cnm bu tüp bir sorunu ancak rahim filmiyle cevaplandrabilirsiniz rahim filmi haricinde tıkanıklık veya yapışıklık teşhis edilmez diye biliyorum bende çektirdim çünki
Cevap için teşekkür ederim canım. Film nasıl çekiliyor ve çok acı oluyor mu acaba? Ben gidip çektirmeli miyim yoksa bir kaç ay daha mı deneyeyim bilemedim :26:
Merhaba hanımlar,
Ben altı ay evvel açık miyom ameliyatı oldum. Doktor 4 ay sonra kontrole gidip sonra gebelik düşünebilirsin dedi. Ameliyatı İstanbul'da olmuştum. Bulunduğum şehirde kontrol için herhangi bir kadın doğum uzmanına gittim. Ameliyat olduğumu, bir sıkıntının olup olmadığını ve bebek düşünmemizde bir sakınca var mı diye sordum. Doktor muayene etti alttan ultrasonla baktı hatta büyük ultrasona da gönderdi ordan da karnımdan bakıldı. Smear testi ve diğer kan ve idrar testleri yapıldı.
Bu ay denedik ve sonuç alamadık. Benim sizlere sorum şu: Bu rutin kontrollerle rahimde yapışıklık ya da tüplerde tıkanıklık belli olur mu? Yoksa bunun için başka muayene yöntemleri de var mı? Ameliyat geçirdiğim için yapışıklıktan endişe ediyorum. :26:
Tüplerinde tıkanıklık yahut yapışıklık yaşayanlar, duyanlar, bilenler cevap verirseniz sevinirim.
Çok teşekkür ederim.
Cevap için teşekkür ederim canım. Film nasıl çekiliyor ve çok acı oluyor mu acaba? Ben gidip çektirmeli miyim yoksa bir kaç ay daha mı deneyeyim bilemedim :26:
cnm yaşın kaç bilmiyorum ama uzun süredir çalışmalar varmı yaş ta önemli yani geç kalınmamak konusunda acısına gelecek olursak inan adet sancısını 2 3 dakika düşün o kadar bence tereddüt etme seni acısı korkutmasın.Alttan bir sıvı veriyorlar ve hiç canım yanmadı bu kısımda o sıradada filmi çekiyorlar biraz basınç olunca adet sancısı sanki oluşuyor kısa bir süre yani.....rabbim ellerimizi kucaklarımızı hayırlı ve sağlıklı evlatlarla buluştursun inşallah
Amin canım çok sağol.
Ameliyattan sonra ilk deneme başarısız oldu. 30 yaşındayım. Geçen yıl iki aylıkken bebeğin kalbi durmuştu ve kürtaj oldum daha sonrada ameliyat...
En iyisi bir iki ay daha deneyip yaza film çektireyim. Belki yazın İstanbul'a gider ameliyat doktoruma çektiririm. Gerçi orası çok pahalı bir hastaneydi. İnşallah gerek kalmazSen nerde (hangi hastanede özel mi devletmi) ve ne zaman çektirdin? Ne kadara mal oldu canım?
Canım merhaba ben de 10ay önce açık myom ameliyatı oldum.hic çocuğum yok.doktor 6 ay sonra çocuk dusunebilirsin dedi ben 3 aydır korunmuyorum.gecen ay klomen kullandım 1kere ama olmadı.bu ay rahim filmi istedim çünkü senin gibi acabalar yaşadım.ben de ameliyat olduğum doktora değil daha önceden gittiğim doktora gittim.o da emin olalım dedi.ben bu cumartesi cektircem anestezi olarak. Bence sen de acabalari silmek için cektircem.doktor ultrasyonda ya da alttan muayenede görülmez dedi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende cektirmistim tüpler kapaliydi ama ilacı verdikten sonra açıldı evet muayene esnasında görülmüyor
Teşekkür ederim canım cevap için.
Film sonucunu burada paylaşırmısın? Yapışıklık olmuşmu merak ettim. :26:Bi de nerde (devlet mi özel mi) ve ne kadara çektireceksin öğrenebilr miyim?
Son olarak myomun tam olarak nerdeydi, ne türdü kaç taneydi? Benim bir tane 9cm kadar dışa doğruydu.Çok soru sordum kusura bakma
Merhaba hanımlar,
Çok teşekkür ederim.
Canım mrb bugün hsg çektirdim.anestezisili istedim ama tambda bugün anestezici izindeymis.mecbur doktora kıza kıza anestezisiz olmaya karar verdim ve iyi ki de öyle olmusum.inanın hic korku kavak bir şey yokmuş.alttan muayene olurken nasıl biraz rahatsızlık hisse diyorsan hepsi o kadar.öncesinde kalçadan korku la ak kesici yapıyorlar zaten.ve çok şükür hic bi tıkanıklık yapisiklik vs.çıkmadı çok sevindim.doktor um korunmana gerek yok hatta film sayesinde hamile kalman daha da kolay olabilir dedi.sana tavsiyem hsg çektirip gönlünu rahatlat hic bekletme.inşallah bundan sonra daha da rahat olucam.çok az bir damla kirmizi bila sayılmaz kanama oldu.
arkadaşlar benım tüm tedavılere ragmen bebegım olmuyor fatıha hatmı yapıyorum yardım edermısınız kım kaç tane okuyabılırse ...allah razı olsun
Ne zamana kadar okunacak. Şuan musait değilim salı gününden sonra 50 tane okurum senin için.
Merhaba hanımlar,
Çok teşekkür ederim.
Çok şükür canim..bi sıkıntın çıkmadığına sevindim. Ben de bir an evvel çekilmek istiyorum ama eşim bir kaç bekleyelim istiyor. Yaza cektirecegim mecbur. Inşallah ihtiyaç kalmaz..
Hadi bakalım inşallah mujdeni en kısa zamanda verirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?