merhaba
benim sizlere şöyle bir sorum olacak benim aşılama ve 1,. tüp denememde kullandığım jel (bazıları fitil kullanıyor)yeşil renkte genelde geri geldi ve adete yakın kahverengili gelmeye başladı.adetten 2-4 önce falan ama tüpte test günü falan yoktu.
şimdi aşılama sonrası kendi rengi veya pembe geri geldi ama az.ve iplik şeklinde oldu başlarda. Bu sabah az kahverengi gelince olumsuz düşünmeye başladım. test yarın gitmemeye karar verdim.
sizlerin bu konuda durumunuz neydi acaba?
aktüelcim ben direk tüp bebekle başladım bende sana soracağım bu jel yada fitil hangi aşamada kullanılıyor benim ilaçlarım arasında böyle birşey yok. cevaplarsan sevinirim
aktüelcim ben direk tüp bebekle başladım bende sana soracağım bu jel yada fitil hangi aşamada kullanılıyor benim ilaçlarım arasında böyle birşey yok. cevaplarsan sevinirim
dark kullan canım. düşük riskini azaltıyor. bende şu an kullanıyorum. göğüslerde hassasiyet ve gaz yapıyor ama bebişin için değer dimi!!
Ya kullancaktım eşim korkuttu benikızlar bende aşılamayla hamişim ve bu jeli tam 13 hafta kullandımmmm....bendende kahveli geri geliyodu bazennn bu normalmişşş...darkınlife bence kullan canımmmm
Konya da aşılama yapan dr.uma telde sordum.ama istersen doktoruna da sorabilirsin. gerekte görmeyebilir.öptümm
evet kullan bebeğin çevresindeki plasentayı güçlendirip rahim duvarına daha sılı bağlanmasına sağlıyo.
9 haftaya kadar herkese göre değişiyo kullandırılıyo.
hayr vermiyo, sonuçta bebek tutunuyor bir ahtapot düşüm şu anda ayaklarını senin rahim duvarının içine doğru sokuyo , yardıma ihtiyaçı var. Kalabilmesi yüzük gibi bir daire oluşması için , aşılama sonra bir kendiliğinden gebelik oluştu sende sonuçta bir problem vardı ve yardım alıyordun.
şimdi bebeğin sana ve hormanlara ihtiyaçı var.dr bence düşümcesi bu ilaçlar normal bir gebelik sırasında salğılanan hormonlara ilaveten max eder düzeyde yani yan etkisi yok.
seni bu hafta çağırmıştır büyük ihtimalle,keseyi görecek ve bakacak,boyutları falan
sonra 6+1haftatan itibaren kalp atışlarını alacaksın.
her 4-5 gebelikten 2 si malesef ileri gidemiyo,dr sana sağlıklı bir gebelik oluştura bilmem için bunları verdi.
lütfen kullan sana yalvarıyorummmmmm.
Canım benim geçen ayki adetin 3. günü gittiğimde bile kalınlık süper çıkmıştı.Yani bebeğin tutunmaması için bi sorun yok.Adetin 3. günü 3mm olması gerekirmiş benimki 8 mm di .
8 mm normalde bebeğin tutuncağı bi kalınlık zaten.Kaldıki adetliyken böyleydi.
Dr. senin pıhtı pıhtı adet olman bundan dedi,demekki baya kalınlaşmış dedi.Eğer döllenme olsaydı tutunması kolay olurdu dedi.
Yani hamile olmadığım bir ay bile böyle güzel hazır bir rahim vardı bende.
Şimdide progestan hormonum testte iyi çıktı.Bi sorun teşkil eden durum yok.Ya çok kalınlaşırda zarar verirse diye korkuyorum.
Ama bugün başladım yapmaya.
Hepsini yapmasamda bi süre yapayım bari ...
Canım benimde progesteron değerlerim normal olmasına rağmen doktorum bana tam 145 (ampul) tane progesteron iğnesi verdi ....Günde 3 ampul biden tek enjektede vurulmak üzere tam 49 tane iğne vurdurdum.....Bebepim 9 haftalık olunca iğneyi kesti ve yine progesteron içeren jelden verdi üç haftadırda onu kullanıyorum.....Fazlasının hiçbir zararı yok yeterki eksikliği olmasın dedi doktorum....Benimki tüp bebekti ama normal gebeliklerde bile 3 ay kullananlar var.....O yüzden hiç endişe etme progesteron bebek için çok gerekli bi hormon...Hem jelin içerdiği progesteron miktarı çok düşük o yüzden doktorum başlarda ne kadar ısrar ettiysemde ne hapını ne jelini verdi ...iğne daha etkili dedi...Hamileliğin çok yeni bence kalp atışları görülene kadar kullan sonra pişman olabilirsin nasılsa faydası var zararı yok.....
Sağol Yağmurcum ne bileyim işte korktuk biraz.
2 gündür kullanıyorum başladım her akşam 7 de yapıyorum.
İnşallah sağlıklı bi şekilde alırız kucağımıza.