Aşılama tüp ve aşılama ile hamişlere bir soru

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

aktuel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
810
6
merhaba

benim sizlere şöyle bir sorum olacak benim aşılama ve 1,. tüp denememde kullandığım jel (bazıları fitil kullanıyor)yeşil renkte genelde geri geldi ve adete yakın kahverengili gelmeye başladı.adetten 2-4 önce falan ama tüpte test günü falan yoktu.
şimdi aşılama sonrası kendi rengi veya pembe geri geldi ama az.ve iplik şeklinde oldu başlarda. Bu sabah az kahverengi gelince olumsuz düşünmeye başladım. test yarın gitmemeye karar verdim.

sizlerin bu konuda durumunuz neydi acaba?

merhaba

benim sizlere şöyle bir sorum olacak benim aşılama ve 1,. tüp denememde kullandığım jel (bazıları fitil kullanıyor)yeşil renkte genelde geri geldi ve adete yakın kahverengili gelmeye başladı.adetten 2-4 önce falan ama tüpte test günü falan yoktu.
şimdi aşılama sonrası kendi rengi veya pembe geri geldi ama az.ve iplik şeklinde oldu başlarda. Bu sabah az kahverengi gelince olumsuz düşünmeye başladım. test yarın gitmemeye karar verdim.

sizlerin bu konuda durumunuz neydi acaba?

aktüelcim ben direk tüp bebekle başladım bende sana soracağım bu jel yada fitil hangi aşamada kullanılıyor benim ilaçlarım arasında böyle birşey yok. cevaplarsan sevinirim

aktüelcim ben direk tüp bebekle başladım bende sana soracağım bu jel yada fitil hangi aşamada kullanılıyor benim ilaçlarım arasında böyle birşey yok. cevaplarsan sevinirim

ben oraya aşılama yazmışım acelemden ,ben ikinci tüp teyim.
bu fitil veya jel yumurta topladıktan sonra başlanıyor.
benim heriki yumurta toplamam öğle olmuştu gece yatarken bir kere yaptım.
sonra sabah 1 kere daha hergün sabaha 1kere yapıyorum.(zaten toplam 15 tane )
bilgidim kadarıyla bu jel (crinone) o gün veriliyor. çünkü teşhis konulmadan ilaçı indirimli alamıyorsun.(ssk ve diğeri ile) fitil ise daha ucuz ama dr tecihleri farklı oluyo.(progestan diğer fitilde sabah akşam 2-2 diye biliyorum ben)
ayrıca transfer yapıldığı gün progesteron diye bir yaglı iğne yapılıyor toplam 4 tane bu ilaç reçeteye bağlı değil tanesi 5 ytl toplam 20 tane aldınmasını istiyorlar bize gün aşırı 2tane veya dr göre 3günde bir 2atnesi bir arda vuruluyor.
burada dikkatlı olunması aynyı saatlerde yapılmaya özen göstermek.
sana başarılar aklına birşey takılırsa sor.Sizin olmama sebebiniz ne acaba?ben açıklanamayandayım 5 yıldır uğraşıyorum
umarım bebeğine en kısa zamanda kavuşursun ve lütfen çok su iç yumurta toplamada biraz can yakıcı olabiliyo.ilkinde benim için zordu ağrım vardı ve yanma oluştu.
ikincisi problemsiz geçti.emb. çok kaliteli idi. yanma olmamasına karşı dr sor,ilaç durumunu falan.Sakin ol allah yardımcın olsun

ayrıca yumurta toplandığı gün bir hormon hapı daha alıyorum,cycly-progynova sadece beyazlarını günde 2 kere, aynı hormonlar veriliyo fakat farklı markalarda oluyo.

dark kullan canım. düşük riskini azaltıyor. bende şu an kullanıyorum. göğüslerde hassasiyet ve gaz yapıyor ama bebişin için değer dimi!!

canım bana krem varmedı onun yerıne ilaç verdı duphaston dıye bendede gaz var sanırım o ilaç yapıyor

dark kullan canım. düşük riskini azaltıyor. bende şu an kullanıyorum. göğüslerde hassasiyet ve gaz yapıyor ama bebişin için değer dimi!!

ama istersen doktoruna da sorabilirsin. gerekte görmeyebilir.öptümm

kızlar bende aşılamayla hamişim ve bu jeli tam 13 hafta kullandımmmm....bendende kahveli geri geliyodu bazennn bu normalmişşş...darkınlife bence kullan canımmmm

evet kullan bebeğin çevresindeki plasentayı güçlendirip rahim duvarına daha sılı bağlanmasına sağlıyo.
9 haftaya kadar herkese göre değişiyo kullandırılıyo.

kızlar bende aşılamayla hamişim ve bu jeli tam 13 hafta kullandımmmm....bendende kahveli geri geliyodu bazennn bu normalmişşş...darkınlife bence kullan canımmmm
Ya kullancaktım eşim korkuttu beni :KK43:
Benim kendi kendine oldu hamişliğim ya gerek varmı ki:KK43:(
ama istersen doktoruna da sorabilirsin. gerekte görmeyebilir.öptümm
Konya da aşılama yapan dr.uma telde sordum.
Progestan değerimi sordu söyledim güzel kullanmana gerek yokdedi.
Daha önce düşük yaşadın mı dei yok dedim ilk gebelik bu dedim.O zaman gerek yok dedi.
Hatta aspirine de gerek yok dedi.sadece folik asit al dedi :KK43:
:uhm:
evet kullan bebeğin çevresindeki plasentayı güçlendirip rahim duvarına daha sılı bağlanmasına sağlıyo.
9 haftaya kadar herkese göre değişiyo kullandırılıyo.

Ya canım bilmemeki dr. aşılama bu ay aşılama yaptırmadığımızı biliyor ama size yine de tüp bebek protokolü gibi ilaç vereyim dedi.
Ama değerimde iyi rahim hazır kalınlık güzel.Ya fazlası zarar verirse.:uhm:

hayr vermiyo, sonuçta bebek tutunuyor bir ahtapot düşüm şu anda ayaklarını senin rahim duvarının içine doğru sokuyo , yardıma ihtiyaçı var. Kalabilmesi yüzük gibi bir daire oluşması için , aşılama sonra bir kendiliğinden gebelik oluştu sende sonuçta bir problem vardı ve yardım alıyordun.

şimdi bebeğin sana ve hormanlara ihtiyaçı var.dr bence düşümcesi bu ilaçlar normal bir gebelik sırasında salğılanan hormonlara ilaveten max eder düzeyde yani yan etkisi yok.

seni bu hafta çağırmıştır büyük ihtimalle,keseyi görecek ve bakacak,boyutları falan
sonra 6+1haftatan itibaren kalp atışlarını alacaksın.
her 4-5 gebelikten 2 si malesef ileri gidemiyo,dr sana sağlıklı bir gebelik oluştura bilmem için bunları verdi.
lütfen kullan sana yalvarıyorummmmmm.

hayr vermiyo, sonuçta bebek tutunuyor bir ahtapot düşüm şu anda ayaklarını senin rahim duvarının içine doğru sokuyo , yardıma ihtiyaçı var. Kalabilmesi yüzük gibi bir daire oluşması için , aşılama sonra bir kendiliğinden gebelik oluştu sende sonuçta bir problem vardı ve yardım alıyordun.

şimdi bebeğin sana ve hormanlara ihtiyaçı var.dr bence düşümcesi bu ilaçlar normal bir gebelik sırasında salğılanan hormonlara ilaveten max eder düzeyde yani yan etkisi yok.

seni bu hafta çağırmıştır büyük ihtimalle,keseyi görecek ve bakacak,boyutları falan
sonra 6+1haftatan itibaren kalp atışlarını alacaksın.
her 4-5 gebelikten 2 si malesef ileri gidemiyo,dr sana sağlıklı bir gebelik oluştura bilmem için bunları verdi.
lütfen kullan sana yalvarıyorummmmmm.

Canım benim geçen ayki adetin 3. günü gittiğimde bile kalınlık süper çıkmıştı.Yani bebeğin tutunmaması için bi sorun yok.Adetin 3. günü 3mm olması gerekirmiş benimki 8 mm di .
8 mm normalde bebeğin tutuncağı bi kalınlık zaten.Kaldıki adetliyken böyleydi.
Dr. senin pıhtı pıhtı adet olman bundan dedi,demekki baya kalınlaşmış dedi.Eğer döllenme olsaydı tutunması kolay olurdu dedi.
Yani hamile olmadığım bir ay bile böyle güzel hazır bir rahim vardı bende.
Şimdide progestan hormonum testte iyi çıktı.Bi sorun teşkil eden durum yok.Ya çok kalınlaşırda zarar verirse diye korkuyorum.
Ama bugün başladım yapmaya.
Hepsini yapmasamda bi süre yapayım bari ...

Canım benim geçen ayki adetin 3. günü gittiğimde bile kalınlık süper çıkmıştı.Yani bebeğin tutunmaması için bi sorun yok.Adetin 3. günü 3mm olması gerekirmiş benimki 8 mm di .
8 mm normalde bebeğin tutuncağı bi kalınlık zaten.Kaldıki adetliyken böyleydi.
Dr. senin pıhtı pıhtı adet olman bundan dedi,demekki baya kalınlaşmış dedi.Eğer döllenme olsaydı tutunması kolay olurdu dedi.
Yani hamile olmadığım bir ay bile böyle güzel hazır bir rahim vardı bende.
Şimdide progestan hormonum testte iyi çıktı.Bi sorun teşkil eden durum yok.Ya çok kalınlaşırda zarar verirse diye korkuyorum.
Ama bugün başladım yapmaya.
Hepsini yapmasamda bi süre yapayım bari ...

Canım benimde progesteron değerlerim normal olmasına rağmen doktorum bana tam 145 (ampul) tane progesteron iğnesi verdi ....Günde 3 ampul biden tek enjektede vurulmak üzere tam 49 tane iğne vurdurdum.....Bebepim 9 haftalık olunca iğneyi kesti ve yine progesteron içeren jelden verdi üç haftadırda onu kullanıyorum.....Fazlasının hiçbir zararı yok yeterki eksikliği olmasın dedi doktorum....Benimki tüp bebekti ama normal gebeliklerde bile 3 ay kullananlar var.....O yüzden hiç endişe etme progesteron bebek için çok gerekli bi hormon...Hem jelin içerdiği progesteron miktarı çok düşük o yüzden doktorum başlarda ne kadar ısrar ettiysemde ne hapını ne jelini verdi ...iğne daha etkili dedi...Hamileliğin çok yeni bence kalp atışları görülene kadar kullan sonra pişman olabilirsin nasılsa faydası var zararı yok.....

Canım benimde progesteron değerlerim normal olmasına rağmen doktorum bana tam 145 (ampul) tane progesteron iğnesi verdi ....Günde 3 ampul biden tek enjektede vurulmak üzere tam 49 tane iğne vurdurdum.....Bebepim 9 haftalık olunca iğneyi kesti ve yine progesteron içeren jelden verdi üç haftadırda onu kullanıyorum.....Fazlasının hiçbir zararı yok yeterki eksikliği olmasın dedi doktorum....Benimki tüp bebekti ama normal gebeliklerde bile 3 ay kullananlar var.....O yüzden hiç endişe etme progesteron bebek için çok gerekli bi hormon...Hem jelin içerdiği progesteron miktarı çok düşük o yüzden doktorum başlarda ne kadar ısrar ettiysemde ne hapını ne jelini verdi ...iğne daha etkili dedi...Hamileliğin çok yeni bence kalp atışları görülene kadar kullan sonra pişman olabilirsin nasılsa faydası var zararı yok.....

Sağol Yağmurcum ne bileyim işte korktuk biraz.
2 gündür kullanıyorum başladım her akşam 7 de yapıyorum.

İnşallah sağlıklı bi şekilde alırız kucağımıza.

Sağol Yağmurcum ne bileyim işte korktuk biraz.
2 gündür kullanıyorum başladım her akşam 7 de yapıyorum.

İnşallah sağlıklı bi şekilde alırız kucağımıza.

merhaba ben eczacı teknisyeniyim çoğu hamilelere veriyorlar senin kendiliğinden hamile kalman seni yanıltmasın bende kendiliğimden hamile kalmıştım ilk gebeliğimdi dr banada verdi ecz çok yoğun olduğu için ayakta kalıyorum diye ama malesef düşük yaptım 1,5 yıldır uğraşıyorum yinede gebe kalamadım moralimi bozmıyayım diyorum ama bazen elimde değil allah hayırlısını versin herkezin bebeğini korusun seninkinide en güzeli kendi dr kararı çünki herkezin durumu farklı içini ferah tut sevgiyle kal.:teytey:

X