• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp mide ile verip sonra geri aldığım kiloları veriyorum

mermaidsdiary

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2024
10
2
1
Merhaba 💓

20.02.2023 tarihinde 103 kg ile tüp mide ameliyatı oldum. 45 kg kadar verdim ameliyat ile ancak 5. ayında safra kesemde taş oluştu ve acil bir ameliyata girdim. Öncesinde zaten psikiyatri ilaçları ile iştahım açılmış ve duygusal yeme bozukluğu kendini göstermeye başlamıştı. Sonra ameliyat süreci de araya girince iyice dikkat etmemeye başladım. Kilo vermem tamamen durdu ve birkaç ay sonra kilo almaya başladım. Nerdeyse 2 yıl oldu ve verdiğim kiloların 17 kilosunu geri aldım. Bu yakınlarda psikiyatri ilaçlarım değişti ve kendiliğinden 1-2 kilo verdim, iştahım kapandı. Bunu fırsat biliyor ve kendime yeni bir sayfa açıyorum. Çok pişmanım kilo aldığım için ama olan oldu diyor ve kaldığım yerden devam ediyorum. En azından dönülmez bir noktada değilim.

Yarın tartılıp sürecimi başlatacağım.

İlk hedefim 70lerden kurtulup 69 görmek. 🪄

Yarın görüşürüz :KK55:

Merhaba yeme oranından dolayı mı kilo aldın midende genişleme oldu mu yoksa kalorili beslenmekten kaynaklı mı bend psikiyatrik ilaç kullanıyorum 4 ay oldu ameliyat olalı 23 kg verdim 92 le oldum 69 um şuan varmı bazen duygusal yeme atakları geçiriyorum kusuyorum sonra varmı bi önerin

Merhaba yeme oranından dolayı mı kilo aldın midende genişleme oldu mu yoksa kalorili beslenmekten kaynaklı mı bend psikiyatrik ilaç kullanıyorum 4 ay oldu ameliyat olalı 23 kg verdim 92 le oldum 69 um şuan varmı bazen duygusal yeme atakları geçiriyorum kusuyorum sonra varmı bi önerin
Merhaba sürekli tıkınırcasına yiyordum tabii tıkınırcasına dediğim örneğin 1 dilim pizza sonra onu kusuyordum. Her tıkınırcasına yiyip kustuğumuzda mide zaten genişlemeye başlıyor. Başlarda küçük miktarları kusunca kilo almıyordum bende devam ettim yiyip yiyip kusmaya ama sonra bu oran 2 dilim pizzaya 3 dilim pizzaya çıktı ve mide genişlemeye devam etti şu an bir oturuşta küçük bir pizzayı zorlanmadan bitiriyorum. Duygusal yeme atakları çoğaldıkça kussan da mide genişlediği için kilo alıyorsun maalesef. Tüp midenin başlarında 2 kaşık komposto ile doyan ben şu an çok rahat 1 porsiyon yiyorum. 6. aydan sonra midedeki ödem vs de azaldığı için inanılmaz kolay büyüyor. Lütfen dikkatli ol ve psikiyatri ile yeme ataklarını paylaş. Şu an tüm psikolojim kilom yüzünden altüst. Bunu yaşamanı istemem. 🙏🏻 Sana kilolardan bol eksi hayattaki pozitif konulardan bol artı diliyorum

Yılbaşı izni verdim kendime birkaç gün. O sebeple tartılmadım. Şimdi bugünün tartı ve ölçü bilgilerini paylaşıyorum. Her 5 kiloda ölçüleri yenileyeceğim.

02.01.2025

Boy: 153
Kilo: 74.25 🥲

Boyun: 36 cm
Göğüs: 108 cm
Bel: 88 cm
Göbek: 108 cm
Kalça: 104 cm
Basen: 99 cm
Bacak: 63 cm
Kol: 36 cm

Herhangi bir liste edinmedim çünkü duygusal yeme ataklarım tüp midede liste almaya başladığımda ortaya çıkmıştı. Aynı hataya bir daha düşmek istemiyorum. Sezgisel beslenme yöntemi ile canımın istediği her şeyden azar azar yiyerek ve biraz daha protein ağırlıklı seçimler yaparak ilerleyeceğim. Zaman zaman yediklerimi paylaşırım. 💓

Evde eliptik bisikletim var. Spor olarak ona tekrar başlamak istiyorum ama beni çok zorluyor. Geçmişte günde 10 dk ile başlayıp 45 dkya kadar çıkarmıştım. Yine 10 dk ile başlayacağım.

Geçmişte 103 kiloya kadar çıkmama sebep olan şeyi tüp mideden sonra farkettim. Sınırları zorlamak ile işkence yapmayı birbirine karıştırıyormuşum. Bu sebeple her diyette ağlayarak yemek yiyerek başarısız oluyormuşum.

Bugün tüm hatalarını analiz etmiş ve mental olarak çökmüş olsa da hala inancı olan bir ben var. Bu sebeple aslında elim çok daha güçlü. ✨

Bana şans dileyin

Back
X