- 29 Kasım 2024
- 11
- 0
- 24
-
- Konu Sahibi merveakbas61
Peki yaşım 16 olmasa önerir miydiniz?Bende tüp mideliyim benim olma nedenim kronik hastalıklarımdı. Çok şükür herşey yolunda gitti hiç pişman olmadım. Ancak yaşın henüz küçük kendine yeni hedefler koy tekrar tekrar dene en son çare denersin ama senin için çok erken
Dört farklı insan olmuş ameliyatı. Aynı kişi dört kere olmamış.4 mu nasil ya 4 defa olmasi imkansiz ilk oldu tup mide sonra yine revizyon oldu tup mide diyelim ucuncu defa revizyon son sans ve mide bypassi yapilir şok oldum
Öneririm veya önermem diyemem ancak kendi deneyimimin iyi olduğunu söyleyebilirim sadece. Diyabetten kurtuldum karaciğerim temizlendi daha aktif daha pratik bir insan oldum. En güzeli çabuk yorulmamak. Sana diyebileceğim tek şey önce gerçekten çabala zayıflamanın ne kadar güzel birşey olduğunu farkettikçe azmedersin baktın olmuyor ileride tekrar düşünürsünPeki yaşım 16 olmasa önerir miydiniz?
4 mu nasil ya 4 defa olmasi imkansiz ilk oldu tup mide sonra yine revizyon oldu tup mide diyelim ucuncu defa revizyon son sans ve mide bypassi yapilir şok oldum
Tabiki basit değil ama artık sağlık problemlerimde başlafı pcosum var bacaklarım bedenimi taşıyamıyor artık
Yanlışlıkla bastı heralde rakama
Tam açıklayıcı yazmamışım 4 farklı kişi. Komşumuzun gelini, yengem ve iki arkadaşım.Dört farklı insan olmuş ameliyatı. Aynı kişi dört kere olmamış.lotuscicegii
İki sene içinde 4ünğnde eski haline dönmeleri tuhaf. Bu olay boğazını tutamazsanda rahat rahat yiyebileceğin bir durum değil. Ben iki buçuk yıl oldu olalı birinci yılın sonunda istediğim kilodaydım ve 1.5 yıldır istesemde kilo alamadım. Başarabilene şaşırdımTam açıklayıcı yazmamışım 4 farklı kişi. Komşumuzun gelini, yengem ve iki arkadaşım.
2 sene oldu olmadı eski kilolarındalar.
Eğer iradeli olmazsanız mümkün bir şey. Evet ilk başta isteseniz de yemek yiyemezsiniz ancak mide tekrar büyüyebilen bir organ. Ameliyattan biraz zaman geçince salarsanız zamanla yine eski kapasitesine kavuşur mideniz. Ezgi irem katık diye bir influencer var, instagramdan bakabilirsiniz. O da mide ameliyatı oldu. 4-5 yıl olmuştur olalı. 2 seneye o da eski haline gelmişti. Şu an eski halinden de kilolu.İki sene içinde 4ünğnde eski haline dönmeleri tuhaf. Bu olay boğazını tutamazsanda rahat rahat yiyebileceğin bir durum değil. Ben iki buçuk yıl oldu olalı birinci yılın sonunda istediğim kilodaydım ve 1.5 yıldır istesemde kilo alamadım. Başarabilene şaşırdım
Merhaba spor videolarını paylaşır mısınız18 yaşına geldiğimde 83 kiloyu görmüştüm fakat üniversitede beynime dank etti bu böyle olmaz dedim her gün 2 spor videosu ve yurtta sağlıklı yemek seçimi ile 1 senede 45 kiloya düşmüştüm. çok aşırı zayıfladığım için kendimi beğenmedim, şimdi 54-55 arası gidip geliyorum yani 110 kilodan 60-70lere bile düşmen en fazla 1.5 seneni alır, ben olsam olmazdım ameliyat tüm sınırlarımı zorlayıp yapamıyorsam en son seçenek olarak olurdum
Tabi imkansız değil hacmi küçük kalorisi yüksek besinlerle sık sık atıştırmak, kalorili içecekler içmek vs aldırıyordur. Zaten bu ameliyatı aynı düzende devam etmek isteyenler olmamalı. Benim için herşeyi kökten değiştirmek için bir fırsattı. İlk yıl hiçbir yasağı çiğnemeden eski alışkanlıklarımı unutup yeni bir sistem kurdum kendime. Belki etkili olan budur.Eğer iradeli olmazsanız mümkün bir şey. Evet ilk başta isteseniz de yemek yiyemezsiniz ancak mide tekrar büyüyebilen bir organ. Ameliyattan biraz zaman geçince salarsanız zamanla yine eski kapasitesine kavuşur mideniz. Ezgi irem katık diye bir influencer var, instagramdan bakabilirsiniz. O da mide ameliyatı oldu. 4-5 yıl olmuştur olalı. 2 seneye o da eski haline gelmişti. Şu an eski halinden de kilolu.
Kendime güvenmesem kesinlikle böyle birBenim takıldığım nokta tüp mide ameliyatı olmak değil de yaş oldu. Yetişkin birinin tüp mide ameliyatı olması normal ancak 16 yaş gerçekten çok küçük. İnsan düzgün yeme içme, diyet bilincine 20 yaşından sonra ulaşıyor (hiç ulaşmayanlar da var tabii). Ameliyattan sonra uzuuuunca bir müddet diyet yapmak gerekecek. Üstelik o yaşlar psikolojinin de çok dalgalı olduğu yaşlar. 16 yaşında biri ameliyat sonrası uyması gereken beslenme düzenine uyacak bilince sahip olup ameliyatın getirdiği yan etkilere ve mental düşüşe hazır mıdır bilemedim.
dr.mahmut duran bi akrabam kendisinde ameliyat oldu çok memnunKayseride hangi doktor?
21 yasinda oldum canim ben
Sivi donemi yormustu sonrasinda cok sukur hicbisey olmadi
Cok iyiyim ama ben ornek olmak icin yazmiyorum bunlari surecin zor ve yipratici cok cok iyi bildigim icin yazmak istedim