Tüp mide ameliyatı

merveakbas61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2024
11
0
24
Merhaba ben henüz 16 yaşındayım kilo indeksim 42.5 110 kiloyum boyum 165cm
Ocak aynıda tüp mide ameliyatı için terminim var ama hala emin değilim herkes başka bir şey söylüyor kimi pişman olursun yapma diyo kimi ise yap hayatın değişiyor diyo ben kendime güveniyorum acı eşiğim yüksek ameliyattan vs hiç korkmuyorum tek korkum ameliyattan sonra güçsüz kalmam eskisi gibi enerjim olmaması gibi şeyler lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım

Peki yaşım 16 olmasa önerir miydiniz?
Öneririm veya önermem diyemem ancak kendi deneyimimin iyi olduğunu söyleyebilirim sadece. Diyabetten kurtuldum karaciğerim temizlendi daha aktif daha pratik bir insan oldum. En güzeli çabuk yorulmamak. Sana diyebileceğim tek şey önce gerçekten çabala zayıflamanın ne kadar güzel birşey olduğunu farkettikçe azmedersin baktın olmuyor ileride tekrar düşünürsün

4 mu nasil ya 4 defa olmasi imkansiz ilk oldu tup mide sonra yine revizyon oldu tup mide diyelim ucuncu defa revizyon son sans ve mide bypassi yapilir şok oldum

Tabiki basit değil ama artık sağlık problemlerimde başlafı pcosum var bacaklarım bedenimi taşıyamıyor artık

Yanlışlıkla bastı heralde rakama

Dört farklı insan olmuş ameliyatı. Aynı kişi dört kere olmamış. lotuscicegii
Tam açıklayıcı yazmamışım 4 farklı kişi. Komşumuzun gelini, yengem ve iki arkadaşım.

2 sene oldu olmadı eski kilolarındalar.

Tam açıklayıcı yazmamışım 4 farklı kişi. Komşumuzun gelini, yengem ve iki arkadaşım.

2 sene oldu olmadı eski kilolarındalar.
İki sene içinde 4ünğnde eski haline dönmeleri tuhaf. Bu olay boğazını tutamazsanda rahat rahat yiyebileceğin bir durum değil. Ben iki buçuk yıl oldu olalı birinci yılın sonunda istediğim kilodaydım ve 1.5 yıldır istesemde kilo alamadım. Başarabilene şaşırdım

Eğer iradeli olmazsanız mümkün bir şey. Evet ilk başta isteseniz de yemek yiyemezsiniz ancak mide tekrar büyüyebilen bir organ. Ameliyattan biraz zaman geçince salarsanız zamanla yine eski kapasitesine kavuşur mideniz. Ezgi irem katık diye bir influencer var, instagramdan bakabilirsiniz. O da mide ameliyatı oldu. 4-5 yıl olmuştur olalı. 2 seneye o da eski haline gelmişti. Şu an eski halinden de kilolu.

Merhaba spor videolarını paylaşır mısınız

Tabi imkansız değil hacmi küçük kalorisi yüksek besinlerle sık sık atıştırmak, kalorili içecekler içmek vs aldırıyordur. Zaten bu ameliyatı aynı düzende devam etmek isteyenler olmamalı. Benim için herşeyi kökten değiştirmek için bir fırsattı. İlk yıl hiçbir yasağı çiğnemeden eski alışkanlıklarımı unutup yeni bir sistem kurdum kendime. Belki etkili olan budur.

Mide ameliyatı olunca sihirli bir değnek dokunmuyor kimseye. Eğer yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmez ve ameliyat olduktan sonra doğru beslenmezseniz boşuna ameliyat olmuş olursunuz. Yani her türlü sizin emek vermeniz lazım. . Bende en son 108kg yu gördüm( omirilik ameliyatliyim 4ay yattim) bende de pkos, insülin direnci ve regli düzensizliği vardı. Kollarım ağrıyordu kan değerlerim bozuktu nefes almakta zorlanıyordum. Şuan 90kg yum sadece diyet yaparak daha doğrusu doğru beslenmeye çalışarak 18kg verdim. Reglim düzene girdi ,insülin direncim düştü, şekerim düştü, kan değerlerim düzeldi, ağrılarım geçti. Yaşin daha çok küçük eğer kendini durduramayacak kadar yiyorsan bence önce bir psikoloğa sonrada diyetisyene gidebilirsin.

Yahu kızım genceciksin ne işin var ameliyatta doktorda

Ameliyata vereceğin parayla bir beslenme ve spor koçu bul. Koç liste yapar sen de yersin sporunu da yaparsın. hem sağlıklı beslenmeyi öğrenirsin hem de spor alışkanlığı kazanırsın. Ameliyat işin kolayına kaçmak, kolay yoldan bir şeyler elde edildiğini hiç gördün mü??? Şimdi verirsin kiloları 2 yıl sonra yine yersin yine olurusn 100kg. Her şeyden önce hayat stilini değiştirmen gerekiyor. Al aradım bak Viyanada bolca spor hocası var:

Yaşın daha küçük olduğu için mertabolizman hızlı çalışıyor yani bizlere göre çok daha çabuk ve kolay kilo verebilirsin bence ameliyattan önce iyi bir diyetisyenle bir sene kadar devam et ve yağdan verdiğin kilolar öyle çabuk geri gelmiyor yaşam tarzını diyetisyenine göre belirle

Elbette zor olacak ama başarabilirsin diyeti kendine hobi edin alışverişler yap diyet için 1 senede ben istediğin kiloya geleceğini düşünüyorum

Kendime güvenmesem kesinlikle böyle bir
Kayseride hangi doktor?
21 yasinda oldum canim ben
Sivi donemi yormustu sonrasinda cok sukur hicbisey olmadi
Cok iyiyim ama ben ornek olmak icin yazmiyorum bunlari surecin zor ve yipratici cok cok iyi bildigim icin yazmak istedim
dr.mahmut duran bi akrabam kendisinde ameliyat oldu çok memnun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…